ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Ειρήνη, η Έμιλυ και όλοι οι άλλοι...

= ΤΕΤΑΡΤΗ 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι δημοσκοπήσεις και οι αναθεωρήσεις

Αναθεώρηση σχεδίων κάνει ο Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τον ορυμαγδό εξελίξεων που ακολούθησαν την υποψηφιότητα του Αβέρωφ και την δική του παραίτηση. Τα γεγονότα τον αναγκάζουν να επισπεύσει την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του. Ενώ μέχρι πρότινος έλεγε ότι θα ανακοινώσει το ενδιαφέρον του το καλοκαίρι, τώρα αποφάσισε να το κάνει την άνοιξη. Κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να γίνει και τον Μάρτιο.

Όπως πληροφορούμαι, οι επαφές του με τα κόμματα, τη βάση του ΔΗΣΥ αλλά και τα κόμματα του ενδιάμεσου συνεχίζονται ασταμάτητα. Εκείνο που απομένει και για τον ίδιο και για τους υποστηρικτές αλλά και τους αντιπάλους του είναι τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που τρέχουν. Δύο τουλάχιστον δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αναμένονται με μεγάλη αγωνία από κόμματα και υποψήφιους που εμπλέκονται στην παραγγελία τους. Όπως πληροφορούμαι, και στις δύο υπάρχουν τα ονόματα όλων των πιθανών υποψηφίων αλλά και ερωτήσεις που αφορούν τις επιλογές των ψηφοφόρων τόσο για τον πρώτο όσο και για τον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Στην μία δημοσκόπηση υπάρχουν μεταξύ άλλων και τα ονόματα Αβέρωφ, Χριστοδουλίδη, Νικόλα Παπαδόπουλου, Παμπορίδη, Αχιλλέα Δημητριάδη, Μάριου Ηλιάδη αλλά και Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Η Χαραλαμπίδου δεν είναι η μόνη γυναίκα για την οποία ζητείται η άποψη των ερωτώμενων. Υπάρχει άλλη μία. Και δεν είναι ούτε η Ελένη Θεοχάρους, ούτε η Ερατώ Κοζάκου Μαρκούλλη.

Πρόκειται για στέλεχος ενός από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα. Κάποιοι θέλουν πολύ να δουν την δυναμική που μπορεί να έχει σε περίπτωση που θα μπορούσε να είναι υποψήφια.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων για μία από τις δημοσκοπήσεις που τρέχουν, ίσως και να έχει ολοκληρωθεί, είναι και ένας υποψήφιος, ο οποίος είναι η τρίτη δημοσκόπηση που έχει παραγγείλει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματά της θα δείξουν εάν έχει αλλάξει ή όχι η δυναμική του την τελευταία περίοδο, αλλά και η δυναμική των αντιπάλων του. Και ειδικά ενός από αυτούς…

Η Ειρήνη, ο Στέφανος, ο Aριστος και ο ρουκετοπόλεμος

Μεγάλη φάνηκε να είναι η ενόχληση του Στέφανου Στεφάνου από τις δημόσιες παρεμβάσεις της Ειρήνης Χαραλαμπίδου κατά της ενδεχόμενης υποστήριξης της υποψηφιότητας Παμπορίδη από το ΑΚΕΛ. Η πάντα καλά πληροφορημένη κυρία Γιαννούλλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε χθες πως «δεν είναι μόνο ο Στέφανος που τα έχει με την Ειρήνη αλλά και άλλοι από την ηγεσία, οι οποίοι δεν κρύβουν πια τη δυσφορία τους απέναντί της».

Χθες πάντως υπήρξε και ένας πολιτικός ρουκετοπόλεμος με εμπλοκή και του Άριστου Δαμιανού. Σε ιδιωτικά πηγαδάκια, ακούστηκαν και άλλα πολλά, από άλλα στελέχη που δεν ήταν όλα κατά της Ειρήνης. Ως γνωστόν, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου διαφώνησε αρκετές φορές κατά της υποστήριξης της υποψηφιότητας Παμπορίδη από το ΑΚΕΛ. Χθες μάλιστα επιστράτευσε και τη μνήμη του Δημήτρη Χριστόφια για να δηλώσει, ξανά την αντίθεσή της κατά του Παμπορίδη, τον οποίο παλαιότερα επαινούσε. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Πολίτη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, «αντιμετώπιζα απαξιωτικές αναφορές για το ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια, και από πλευράς του κ. Παμπορίδη. Εκτός αν αναιρεί σήμερα όσα έλεγε τόσα χρόνια». Όταν δε ρωτήθηκε τι θα πράξει εάν τελικά το ΑΚΕΛ στηρίξει τον Παμπορίδη, ανέφερε: «Όποιον υποψήφιο επιλέξουν θα είμαι στη μάχη. Αλλά με Συναγερμικούς δεν μπορώ». Και όλα αυτά την ώρα που ο Στέφανος Στεφάνου δήλωνε για τη συμπεριφορά της Ειρήνης: «Τοις φρονίμοις ολίγα». Και ξεκαθάριζε πως όλοι πρέπει να κάνουν υπομονή και να ακολουθούν τις διαδικασίες του κόμματος και ρίχνοντας ευθεία βολή προς την Ειρήνη: «Περιλαμβανομένων και των νέων δυνάμεων».

Αυτός όμως που δεν άντεξε και ξέσπασε ήταν ο Άριστος Δαμιανού, ο οποίος ερωτώμενος για τη στάση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου απάντησε, «Είναι κακό να μη σέβεσαι την διαδικασία ενός κόμματος που σε τίμησε και σε φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από μια διαδικασία που έχουν λόγο οι Νέες Δυνάμεις». Η Ειρήνη, φανερά θιγμένη, επανήλθε υποστηρίζοντας ότι η άποψη που εξέφρασε, απαντώντας σε ερώτημα που της υποβλήθηκε, ήταν αυτονόητη για την ίδια και δεν θεώρησε ότι θα εκληφθεί από συνάδελφό της (βλέπε Δαμιανού) ως ασέβεια. Δήλωσε πως δεν πρόκειται να επανέλθει στο θέμα και ότι λυπάται αν δυσαρέστησε οποιονδήποτε και δη τον γ.γ. Στεφάνου «που εκτιμώ βαθύτατα». Κάποιοι, όμως, σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα «δεν σιουρκάζονται» και σίγουρα θα επανέλθουν και μάλιστα δημόσια.

Και η Έμιλυ in Limassol

Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε η Ειρήνη Χαραλαμπίδου και μάλιστα εκτός ΑΚΕΛ. Πρόκειται για την Έμιλυ in Paris, σόρι, την Έμιλυ in Limassol, η οποία με ανάρτησή της διερωτήθηκε: «Το ΑΚΕΛ αναζητεί υποψήφιο - γιατί όχι τη δις πρώτη σε σταυρούς προτίμησης παγκύπρια, Eιρήνη Χαραλαμπίδου, που συν τοις άλλοις διανύει την τρίτη και τελευταία της θητεία στη Βουλή; Έστω γιατί την κρατούν εκτός κομματικών δομών; Αυτή είναι η αναγνώριση ΑΚΕΛ στα δημοφιλέστερα του στελέχη;». Και δεν έμεινε μέχρι εκεί. Πρόσθεσε: «Εκτός αν το θέμα δεν είναι προσωπικό ή σεξιστικό και το ΑΚΕΛ διαπίστωσε πως το αφήγημά του για ‘’περισσότερο κράτος’’ δεν μπορεί να συνεχιστεί και αναζητεί ανοικτά πια δεξιό υποψήφιο». «Για να ταιριάξουν όμως κόμμα και δεξιός υποψήφιος προϋποθέτει αναδόμηση εκ βάθρων», πρόσθεσε. Συναγερμικό στέλεχος που διάβασε την ανάρτηση της Γιολίτη αυθόρμητα διερωτήθηκε: «Αυτό τώρα τι είναι, έκφραση θαυμασμού για την Ειρήνη ή θάψιμο για τον Παμπορίδη;»

ΚΟΥΙΖ: Ποιο συναγερμικό στέλεχος όποτε ακούει το σενάριο για αποστολή της Αννίτας, ξανθής αγαπημένης Παναγιάς, στις Βρυξέλλες ως επιτρόπου της ΕΕ… βρυχάται; Αληθεύει ότι από καιρό τώρα το συγκεκριμένο στέλεχος θεωρεί ότι «δικαιούται» τη συγκεκριμένη θέση…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση