ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η ενδοσκόπηση Φούλη-Παμπορίδη και οι νέες κόντρες στο ΑΚΕΛ

= ΤΡΙΤΗ 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με τα μάτια στο ΓεΣΥ είναι εκτός από τον Healthy, τον υπουργό Υγείας και τους άλλους υπουργούς και βουλευτές και οι πολιτικοί αρχηγοί. Κάποιοι από αυτούς έτοιμοι για να εντοπίσουν τις επιτυχίες και να τις αναδείξουν. Άλλοι για να εντοπίσουν τα λάθη και να τα αναδείξουν...
'Ενας πολιτικός αρχηγός μάλιστα έλεγε προχθές πως "τόσο ο υπουργός Υγείας, όσο και οι αρμόδιοι του ΓεΣΥ και άλλοι κυβερνητικοί μας προειδοποιούν συνεχώς πως θα υπάρξουν προβλήματα και μας ζητούν επιείκεια. Μήπως κάτι περισσότερο γνωρίζουν;"

Η αλήθεια είναι πως την πρώτη εργάσιμη ημέρα που δοκιμάστηκε το ΓεΣΥ φάνηκε να τα πήγε αρκετά καλά. Ωστόσο το τι πραγματικά συνέβη και καταγράφηκε στο σύνολο των νοσηλευτηρίων, των γιατρών και των ασθενών μόνο εκείνοι που τα καταγράφουν τα γνωρίζουν...

Σας έγραφα προχθές ότι στελέχη και άλλοι στην Πινδάρου αναμένουν το νεύμα του μεγάλου αρχηγού για την έναρξη της επίσημης ενδοσκόπησης στον ΔΗΣΥ. Ε, αυτή η ώρα έφτασε, το νεύμα έγινε και ορίστηκε και η ημερομηνία: Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου το διευρυμένο Πολιτικό Γραφείο για να συζητηθούν όλα τα θέματα. Όπως μου ανέφερε η Μάνταμ του Φούλη, "ο μεγάλος αρχηγός τους την βγήκε από... δεξιά. Έχει μάλιστα καλέσει και τον Παμπορίδη να πει τα επιχειρήματά του, να κρίνει και να κριθεί και αυτός και όλοι".
Σύμφωνα με την Μάνταμ, "η κίνηση του Φούλη είναι ξεκάθαρη και καλεί όλους για δημιουργικό διάλογο με μόνο στόχο να ωφεληθεί το κόμμα. Εξάλλου αυτό λένε όλοι όσοι επικρίνουν από τον καναπέ τους, ευκαιρία να το κάνουν και σωστά και δημιουργικά εάν όντως επιθυμούν να προχωρήσουν τα πράγματα και όχι να ρίχνουν συνθήματα".

Και ενώ ο ΔΗΣΥ προχωρεί με διαφάνεια στον χειρισμό των αποτελεσμάτων στο άλλο μεγάλο κόμμα, το ΑΚΕΛ τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα και ξεκάθαρα. Η κυρία Γιαννούλλα, οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους της Εζεκία Παπαϊωάννου και ακόμη περισσότερα, μου έλεγε πως η μουρμούρα συνεχίζεται και μάλιστα σε πολύ ψηλούς τόνους. Όχι μόνο για την εκλογή Νιαζί και τον τρόπο που έγινε, με στόχευση από την ηγεσία και μονοσταυρίες "αλλά και από την προσπάθεια για εκπαραθύρωση εσωκομματικών αντιπάλων μέσω των Ευρωεκλογών". Αυτό το τελευταίο είναι μια νέα παράμετρος η οποία συζητείται όλο και πιο έντονα στο κόμμα του λαού και προκαλεί διαφωνίες και αντεγκλήσεις, σύμφωνα με την κυρία Γιαννούλλα.
Μια φήμη, όπως μου είπε, είναι πως θα καταβληθεί προσπάθεια η μεγάλη συζήτηση να γίνει όσο γίνεται πιο αργά ώστε "να ξεθυμάνουν κάποιοι".

Ποιος στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει μεγάλη έγνοια και προειδοποιεί πως η κρίση στη Δένεια πρέπει να αντιμετωπιστεί "άμεσα και αποτελεσματικά και μάλιστα υπέρ μας πριν εξελιχθεί εις βάρος μας;"
Επί του θέματος αναμένονται σήμερα εξελίξεις από το υπουργείο Εξωτερικών, με προσωπική εμπλοκή του Χριστοδουλίδη, όπως μαθαίνω.

Κάποιοι αναμένουν την απάντηση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη "ή έστω μια τοποθέτησή του" στην πρόσφατη απόφαση του Εφετείου και την τελεσίδικη αθώωση των Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή της Τράπεζας Κύπρου.
Γνωστός νομικός της Λευκωσίας έθετε την Κυριακή σε πηγαδάκι νομικών το ερώτημα: "Πότε και πώς αναλαμβάνει ένας Γενικός Εισαγγελέας την ευθύνη του ως θεσμός όταν οι αποτυχίες του είναι και συνεχείς και κατά συρροή;"----------------------------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση