ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η επιστροφή του ηγέτη των κρίσεων και ένας γρίφος

= ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΪΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Οι ψυχολόγοι έχουν ειδοποιηθεί; 

Η μάχη των μαχών στα σόσιαλ μίντια έχει αρχίσει. Αν δεν το έχετε συνειδητοποιήσει μπείτε για λίγο στο Twitter ή στο Facebook και θα το αντιληφθείτε. Για αρκετούς, τα όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες είναι η αιτία να απέχουν από τα σόσιαλ μίντια και να στραφούν σε βιβλία και ταινίες. Τελικά από αυτό τον προεκλογικό όντως θα βγούμε πιο σοφοί. 

Όλα τα κόμματα έχουν επιστρατεύσει τις τελευταίες τους δυνάμεις και τις απλώνουν γενναιόδωρα στο διαδίκτυο προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις εκνευρισμό και απέχθεια στους αναγνώστες. Ο βομβαρδισμός με ακαλαίσθητα banner, με επαναλαμβανόμενα, κουραστικά μοτίβα και χιλιοειπωμένες φράσεις μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνει. Η ανάγκη για συσπείρωση όμως προκαλεί άγχος και λάθη. Τα οποία, αν δεν προσέξουν κάποιοι, θα τα πληρώσουν ακριβά. Όχι μόνο τα κόμματα, αλλά και ορισμένοι υποψήφιοι. Που έχουν παρεξηγήσει την υποψηφιότητά τους και νομίζουν ότι κατέρχονται σε προεδρικές αντί βουλευτικές εκλογές.

Υπάρχουν υποψήφιοι που θεωρούν πως πρέπει να μιλήσουν για όλα. Και είναι πολλοί. Και στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανοίγουν το στόμα και ψάχνεις ωτοασπίδες. Επιμένουν να διατυπώνουν απόψεις για θέματα που είναι φανερό ότι δεν γνωρίζουν. Σπεύδουν να ρίξουν επιχείρημα ακόμα κι αν είναι άσχετο. Υψώνουν τον τόνο της φωνής τους και διερωτάσαι αν το κάνουν επειδή κάποιος τους πάτησε κατά λάθος το πόδι, αφού αυτά που λένε δεν βγάζουν νόημα. Και οι ακόλουθοι αυξάνονται. Για τους εντελώς λάθος λόγους όμως. 

Να έχουν άραγε προνοήσει τα κόμματα για ψυχολόγους σε ετοιμότητα για την 30ή Μαΐου;

Ο γρίφος του νεοσουλτάνου

Εκπλήξεις ετοιμάζει για την 20ή του Ιούλη ο νεοσουλτάνος. Έχει ήδη προαναγγείλει την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα για να γιορτάσει την εισβολή ενώ έβαλε και έναν γρίφο: Το μήνυμα που θα στείλει σε όλη την ανθρωπότητα από την κατεχόμενη Λευκωσία. 

Όπως μαθαίνω από άτομο που γνωρίζει, τόσο ο πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο Νίκος Χριστοδουλίδης προσπαθούν εντατικά τις τελευταίες ημέρες να λύσουν τον μεγάλο γρίφο, χωρίς να το έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει. «Δέχονται ευχαρίστως και τη βοήθεια του κοινού» μου ανέφερε η πηγή μου, σημειώνοντας μάλιστα πως επενδύουν πολλά σε αυτή τη βοήθεια, από πολύ στοχευμένο κοινό. Πάντως, οι εξαγγελίες του για το ορμητήριο των drones δεν θα μείνουν αναπάντητες. Όπως έγκυρα μαθαίνω και καταγγελίες ετοιμάζονται και νέες συμφωνίες σε αμυντικά θέματα με στενούς συνεργάτες. Και κρίθηκε πως οι νέες συμφωνίες δεν πρέπει να μείνουν κρυφές. 

Ο  παλιός του εαυτός

Τον παλιό καλό (;) του εαυτό θυμήθηκε ο Αναστασιάδης τις τελευταίες ημέρες που βγήκε στους δρόμους και συναναστράφηκε με τον λαό. Και αυτός και οι υπουργοί. Όπως μου είπε άτομο που ανεβοκατεβαίνει στον λόφο «Ο Πρόεδρος έριξε δυο-τρεις ρουκέτες και καθάρισε. Επέστρεψε στον Λόφο και την επομένη διάβαζε στις εφημερίδες γεμάτος ικανοποίηση τα αποτελέσματα των βομβαρδισμών του». Η είσοδος του προέδρου στον προεκλογικό έγινε ως έπρεπε, δηλαδή, ως το βαρύ πυροβολικό που εισήλθε στο πεδίο της μάχης φαίνεται κινήθηκε εύστοχα και μάλιστα με μεγάλη ευκολία. Συνέτριψε στα γρήγορα αρκετά από τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης. Κατάφερε σε λίγα λεπτά να αξιοποιήσει την εμφάνιση του κυρίου Μάκη απευθυνόμενος με τακτ και χωρίς ένταση στους θετούς του γονείς που ασκούν μόνο μηδενιστική κριτική χωρίς καμιά πρόταση. Απάντησε στα ίσα και στην πολύμηνη κριτική του ΑΚΕΛ για το Κυπριακό θυμίζοντας σε ΑΚΕΛικούς και μη την πιο συναρπαστική πολιτική φράση της τελευταίας εικοσαετίας: «ψηφίζουμε όχι για να τσιμεντώσουμε το ναι» που αναφώνησε το 2004 ο Δημήτρης Χριστόφιας. Προσθέτοντας προχθές άλλη μια άλλη φράση άφησε τα ΑΚΕΛικά επιχειρήματα μετέωρα: «Δεν μπορώ να δεχθώ τις προτάσεις του ΑΚΕΛ που κατατέθηκαν, όταν η θέση της Τουρκίας είναι τα δύο κράτη, όταν η θέση της Τουρκίας δεν περιορίζεται μόνο σε έκνομες ενέργειες στη θάλασσα, αλλά και σε εποικισμό της Αμμοχώστου, την ώρα που θέτουν ενώπιον του γ.γ. των Η.Ε. τις απαράδεκτες τους προτάσεις, να πάω εγώ να πω ότι αποδέχομαι θετική ψήφο, συνεκμετάλλευση φυσικού αερίου και αγωγό φυσικού αερίου.

ΚΟΥΙΖ: Ποιος πολιτικός αρχηγός ανησυχεί πάρα πολύ ότι το νέο του πολυπροβεβλημένο στέλεχος μάλλον δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει στη νέα Βουλή; 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Εκλογές  |  Social  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση