ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Φρειδερίκη της Κύπρου

ΔΕΥΤΕΡΑ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ένας χρόνος συμβίωσης της χώρας με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τη Φιλίππα και την αισθητικό της. Η αλήθεια να λέγεται πως ποτέ δεν είχαμε φανταστεί πως θα είχε τόσο γκόσιπ σε μια διακυβέρνηση από ένα τόσο βαρετό ζευγάρι που ούτε πίνει, ούτε κάνει δουλείες, ούτε έχει κόμμα να βολέψει.

Το highlight της βδομάδας πάντως το έκλεψε από όλους του πολιτικούς influencers η Αντρούλλα (και εγώ) Βασιλείου. «Περίεργο! Δεν του παρέθεσε επίσημο δείπνο ο Βασιλέας; Εμάς, όταν επισκεφθήκαμε την Ολλανδία (σ.σ. πριν σαράντα χρόνια) η Βασίλισσα μητέρα του μας παρέθεσε δείπνο στο παλάτι». Έγραψε στο Χ η Φρειδερίκη της Κύπρου. Και τέζα οι αντικομφορμιστές του Volt. «We love Androulla», φώναξαν οι βασιλόφρονες της χώρας.

Προς μεγάλη ικανοποίηση –και δικαίωση– της Στήλης που έσπρωχνε προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και πάρα πολύ καιρό, αρχίζουν επιτέλους οι αιτήσεις του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά για όλους». Μέχρι και το σλόγκαν μας δανείστηκαν αλλά χαλάλι. Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι το πρόγραμμα να αποδειχθεί αντάξιο της φιλόδοξης ονομασίας του και να είναι πραγματικά για όλους, με ελάχιστους έως καθόλου περιορισμούς. Προς το παρόν δικαιούχοι θα είναι μόνο 6000 υποστατικά και σαφέστατα κύριε Παπαναστασίου αυτό δεν μπορείς να το πεις «για όλους». Είναι όμως ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα και ελπίζουμε πως πολύ σύντομα ο τίτλος του προγράμματος θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι στην παρούσα φάση μπορεί να θεωρηθεί και λίγο παραπλανητικός.

Έρχονται στην Κύπρο φώτα Τροχαίας με γυναικείες φιγούρες. Δεν θα έχουμε λοιπόν μόνο τον Γρηγόρη και τον Σταμάτη αλλά και τη Γρηγορία με τη Σταματίνα. Ο Βαφεάδης ξεκινά το κίνημα για το σύμφωνο συμβίωσης του Σταμάτη με τη Σταματίνα. Ίσως και του Γρηγόρη με τον Σταμάτη.

Εντυπωσιασμένος από το μεγαλείο των ψηφιδωτών της Πάφου δήλωσε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του ο Ιταλός Πρόεδρος. Κάποιος κακεντρεχής είπε πως για μερικούς από τους Κύπριους αξιωματούχους που τον συνόδευσαν ήταν ευκαιρία να τα επισκεφτούν για πρώτη φορά και να μάθουν λίγα πράγματα για την ιστορία της Κύπρου. Πιπέρι στη γλώσσα για να μη λέτε κακίες.

Στην Ελλάδα βαφτίζουν τις πατάτες τους κυπριακές ώστε να θεωρούνται καλύτερες και να πουλιούνται ακριβότερα. Καθόλου δεν με εκπλήττει αυτό. Μια ματιά στις ενέργειες των πολιτικών μας από την ίδρυση του κράτους μας είναι η καλύτερη απόδειξη πως οι δικές μας πατάτες είναι άλλου επιπέδου.

Το ΡΙΚ είναι ένας από τους πιο χουβαρντάδες οργανισμούς ανά το παγκόσμιο. Μιλάμε για τύπους έξτρα large και γαλαντόμους. Ειδικά όταν η γενναιοδωρία τους διενεργείται με λεφτά των άλλων και ακόμη περισσότερο όταν τα χρήματα μας καταλήγουν στις δικές τους τσέπες.

Βασισμένοι λοιπόν στο αξίωμα πως όλοι σε αυτό τον τόπο είναι άριστοι (ειδικά στο Δημόσιο) οι Ρικάδες έδωσαν προαγωγές και προσαυξήσεις (στους εαυτούς τους) με κόστος πολλά έξτρα εκατομμύρια για τον φορολογούμενο πολίτη.

Και όταν οι μπαγαποντιές τους βγήκαν στη φόρα, τι μας είπαν οι αθεόφοβοι; Ναι, μπορεί να κάναμε λάθος, αλλά δεν μπορούμε να το διορθώσουμε γιατί οι υπάλληλοι –που σκανδαλωδώς ευνοήθηκαν– πιθανόν μετά να μας πάρουν δικαστήριο και να κερδίσουν! (Βάλτε άπειρα θαυμαστικά). Ζητείται Ελπίς.

Τελικά ο Αχιλλέας, με ποιον είναι, με Μπρούντζο ή Τόρνο; Ο Κωστάκης στηρίζει Φαίδωνα; Ο Φαίδωνας στηρίζει Κωστάκη; Ο ΔΗΣΥ ποιον υποστηρίζει στη φωλιά της Αλεπούς στην Αργάκα; Ερωτήματα που θα βρουν απαντήσεις στο bleach art της κομμώτριας στους Τρούλλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση