ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η ιαχή του Φούλη και οι κίνδυνοι για τον πρίγκιπα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αυτή πια δεν ήταν επιστολή, κανονικό κατηγορητήριο ήταν. Και τι δεν έγραψε ο Νίκαρος στον πρίγκιπα. Διατριβή επί των επιχειρημάτων και των ψυχολογικών του φαίνεται να έκανε. Μην σας πω ότι μου θύμισε το κατηγορητήριο του Ζολά (τη γνωστή ιστορική επιστολή καταπέλτη) και παρεξηγηθώ.

Ο Νίκαρος επανέλαβε, με θυμό και φορτικά θα έλεγα, πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί εάν και όταν αποδειχθεί κάτι εναντίον του. Παράλληλα, όμως, διερωτήθηκε πώς ο πρίγκιπας, ως νομικός, ζητά να παραγνωριστούν οι συνταγματικές εξουσίες και η θέση του Γενικού Εισαγγελέα να ολοκληρωθεί πρώτα το έργο της ερευνητικής επιτροπής και μηδενίζει εξαρχής και το έργο και τα μέλη της επιτροπής. Και του την λέει κανονικότατα με το αγανακτισμένο ερώτημα: «Επιτέλους, κ. Παπαδόπουλε, εκτός από το Γενικό Ελεγκτή, πρώην μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος όπως ο ίδιος έχει παραδεχθεί, όλοι οι άλλοι είναι διεφθαρμένοι ή αναξιόπιστοι;»

Όπως με ενημέρωσε η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, στο πριγκιπάτο «άναψαν τα λαμπάκια τους όταν έγινε γνωστό ότι στάλθηκε η απάντηση του Αναστασιάδη και ο Νικόλας είπε πως θα του απαντήσει αμέσως». Και είναι αλήθεια δεν καθυστέρησε καθόλου. Με μια ανάρτησή του στο Twitter, η οποία αργότερα εκδόθηκε ως ανακοίνωση του ΔΗΚΟ διατύπωσε το ερώτημα «πώς ακριβώς θα ξέρουμε ποιες είναι οι ευθύνες που θα αναλάβει ο Αναστασιάδης όταν ο ίδιος δεν επιτρέπει τον έλεγχο αλλά αντίθετα επιβάλλει τη συσκότιση;». Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτά που τον κατηγορούσε ο Νίκαρος: ότι δηλαδή εξαρχής θεωρεί πως δεν πρόκειται να γίνει σωστή διερεύνηση από την ερευνητική και ότι ετοιμάζουν συγκάλυψη και μόνο ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις (πρώην μέλος του ΔΗΚΟ) μπορεί να ερευνήσει σωστά τις υποθέσεις.

Μ’ αυτά και με μ’ αυτά, οι επιστολές αντί να τους εκτονώσουν μάλλον τους αγρίεψαν. Οπόταν τα χειρότερα έπονται. Ιδιαίτερα εάν επαληθευτεί ο Φούλης, ο οποίος σχεδόν θριαμβευτικά χθες ανήγγειλε ότι τον Ιανουάριο θα έχουμε εγκεκριμένο προϋπολογισμό… Εάν λοιπόν συμβεί αυτό, με τις ψήφους του Σιζό και του Λιλλήκα που φαίνεται πως γέρνουν πια προς το Λόφο μεριά, τα χειρότερα έπονται για το πριγκιπάτο.

Αυτό τουλάχιστον διαδίδεται από κάποιο στέλεχος του ΔΗΚΟ που είναι τελευταία πολύ ανήσυχο. Σύμφωνα με τη δική του ανάγνωση, εάν περάσει ο προϋπολογισμός πάει περίπατο και ο ρυθμιστικός ρόλος του ΔΗΚΟ, και η δυναμική της συνεργασίας με το ΑΚΕΛ και η προσπάθεια συσπείρωσης όσου κόσμου απέμεινε στο άλλοτε ένδοξο κόμμα του κέντρου. «Για να σας πω την αλήθεια νιώθω ότι αρχίσαμε να θυμίζουμε ΠΑΣΟΚ. Οδεύουμε αργά και σταθερά προς διάλυση και ξαφνικά διαλύονται όλα τα πολιτικά όνειρα. Και το χειρότερο όλων είναι ότι τη θέση του ρυθμιστή δεν προβλέπεται να την αναλάβει για πολύ καιρό ο Σιζόπουλος αλλά κάποιος άλλος. Που θα ενοχλήσει πολύ περισσότερο τον Νικόλα. Ο Καρογιάν».

Μιας και σας μιλώ για την ΔΗΠΑ, η δυναμική που αναπτύσσει τους τελευταίους μήνες είναι όντως εκπληκτική. Εκτός από τη συνεργασία με όσους αποχώρησαν από το ΔΗΚΟ, παλιά και πρόσφατα, γράφει συνεχώς νέα μέλη. Η πιο πρόσφατη μεταγραφή είναι ο Πόλυς Παλλήκαρος, ο τέως αναπληρωτής πρόεδρος της Αλληλεγγύης, την οποία και εγκατέλειψε. Η Ελένη, μου είπαν, αν και περίμενε την μεταγραφή δεν την είδε με καθόλου καλό μάτι. Απ’ όσα μαθαίνω δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια αντίδραση…

Ας επανέλθω στον αγαπημένο μου πρίγκιπα. Χθες σε πηγαδάκι δημοσιογράφων και βουλευτών άναψε η συζήτηση για τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων και ποιος τελικά είχε την πατρότητα της ιδέας. Την οποία όλοι, μα όλοι διεκδικούν. Όπως είπε κάποιος, το θέμα δεν είναι ποιος είχε την ιδέα αλλά ποιος την εφάρμοσε…

Εκείνο όμως που προκάλεσε πολύ γέλιο ήταν μια ανάρτηση του πρίγκιπα Νικόλαου που έγραψε ότι το επιπρόσθετο επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους ήδη περιλήφθηκε στον προϋπολογισμό του 2021 με απαίτηση του ΔΗΚΟ!

Το σχόλιο που ακούστηκε και προκάλεσε δυνατούς γέλωτες ήταν πως μπορεί ο πρίγκιπας να μιλά για συμπερίληψη δικών του προτάσεων σε ένα προϋπολογισμό που καταψήφισε πανηγυρικά και καλούσε και όλα τα κόμματα να τον καταψηφίσουν; Μόνο στο μυαλό του πρίγκιπα...

KOYIZ: Σε ποιο κόμμα βουλεύτρια νιώθει ότι όλοι τα έχουν μαζί της, ακόμα και ο κομματάρχης και δεν σταματά στιγμή να παραπονιέται; Αιτία είναι οι αποκαλύψεις για εξωκομματική δραστηριότητά της με τον… εχθρό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση