ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η κούρσα Αβέρωφ, μία πρόκληση και μία εικονική υποψηφιότητα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Επέβαλε το plan A

Μετά την τυπική επιβεβαίωση της υποψηφιότητάς του από το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, και μετά τη σύντομη περιπέτειά του με τον κορωνοϊό ο Φούλης μπαίνει δυναμικά πια στη μάχη του προεκλογικού. Έχοντας ήδη ξεκαθαρίσει εντός και εκτός ΔΗΣΥ ότι δεν υπάρχει παρά μόνο το plan A που προνοεί τη δική του, νικηφόρα ελπίζει, υποψηφιότητα, συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του στον λαό.

Μια πορεία που άρχισε από την επομένη κιόλας των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Μαΐου και συνεχίζεται με μικρά διαλείμματα αλλά με την ένταση και τον… λαϊκισμό που της ταιριάζει. Η ανησυχία για τον δεύτερο πόλο που θα δημιουργηθεί από την επίσημη (οσονούπω) εξαγγελία της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη προκαλεί βεβαίως ανησυχία στην Πινδάρου, αλλά όχι στον βαθμό που αρχικά προκαλούσε.

Η Μάνταμ του Φούλη μου έλεγε προχθές ότι ο μεγάλος αρχηγός βλέπει πια τη σίγουρη αναμέτρησή του με τον τέως ΥΠΕΞ ως μια πρώτης τάξεως πολιτική πρόκληση που οφείλει να κερδίσει, όπως έκανε και με άλλες μεγάλες προκλήσεις. «Ας δούμε πρώτα την εξαγγελία και τι θα δείξουν οι δημοσκοπήσεις και θα καθορίσουμε αναλόγως την κατάλληλη στρατηγική» ανέφερε πρόσφατα σε ηγετικά του στελέχη.

Φαίνεται πάντως ικανοποιημένος από τις δημοσκοπήσεις που έχει δει τελευταία, οι οποίες δείχνουν τα ποσοστά του να ανεβαίνουν, όπως υποστηρίζει η Μάνταμ. Αν και αυτό που επαναλαμβάνει συνεχώς και στην προκειμένη περίπτωση βολεύει τα μάλα, είναι η ρήση του Γλαύκου Κληρίδη «ό,τι δείξει η τενέκκα»  και όχι η δημοσκόπηση…

Η εικονική υποψηφιότητα

Προβλήματα αντιμετωπίζει η εικονική υποψηφιότητα της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου που αιφνιδίως τράβηξε ως άσο από το μανίκι του ο πρίγκιπας Νικόλαος ως άλλος… Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι από το ΑΚΕΛ τοποθετούνται αρνητικά στη στήριξη της Χριστιάνας για το 2023 αλλά κυρίως οι αντιδράσεις που συνάντησε η πρόταση εντός του ίδιου του ΔΗΚΟ.

Ήταν μάλιστα τόσο έντονες που δεν περιορίστηκαν στα κλειστά γραφεία και τους διαδρόμους του πριγκιπάτου αλλά βγήκαν και στη δημόσια σφαίρα. Και δημιούργησαν μπάχαλο στην πιο κρίσιμη στιγμή του προεκλογικού, δίνοντας την εικόνα ασυνεννοησίας και ασυναρτησίας που επικρατεί εντός του ΔΗΚΟ για τις προεδρικές.  Όπως μου αποκάλυψε η ΔΗΚΟαναθρεμμένη Φωτούλα, οι αντιδράσεις στελεχών για την πρόταση της Χριστιάνας δεν έχουν να κάνουν τόσο ή μόνο με το άτομό της όσο με τη γενικότερη κουλτούρα στα υψηλά δώματα του πριγκιπάτου. Εκείνο που ενοχλεί κάποια στελέχη είναι η παραγνώρισή τους από τον ίδιο τον πρίγκιπα και άλλα ηγετικά στελέχη «τα οποία κατά συνθήκην κόβουν και ράβουν και υποψηφιότητες και αξιώματα», όπως εντόνως διαμαρτυρήθηκε άλλο πολύ γνωστό στέλεχος.

Αυτή η τακτική, σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους είναι μια μόνιμη πληγή του ΔΗΚΟ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το κόμμα να μοιραστεί πολλές φορές στα δύο ή και στα τρία. «Λίγο πριν από την επιλογή του εκπροσώπου μας για τις προεδρικές με δηλωμένη την επιθυμία μας να κυβερνήσουμε ή να συγκυβερνήσουμε, έχουμε την πολυτέλεια για νέο διχασμό;» φέρεται να διερωτήθηκε ένα από τα στελέχη που διαφωνούν. Πρόκειται για σημαντικό στέλεχος που όλο και πιο πολλοί τον βλέπουν να βρίσκεται στον προθάλαμο της εξόδου από το κόμμα…

Δεν έλαβαν απάντηση 

Αληθεύει ότι κάποια στελέχη του ΑΚΕΛ είδαν θετικά την πρόταση για τη Χριστιάνα Ερωτοκρίτου; Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα, μου είπε πως τα συγκεκριμένα στελέχη ζήτησαν δύο πράγματα από την ηγεσία του κόμματος πριν βιαστεί να την απορρίψει: να απευθυνθεί στη βάση του ΑΚΕΛ αλλά και στην εταιρεία που τους κάνει δημοσκοπήσεις για να διερευνηθεί η αποδοχή της Χριστιάνας από την κομματική βάση αλλά και η δημοτικότητά της. Φαίνεται όμως πως δεν πήραν ξεκάθαρη απάντηση στο αίτημά τους.

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι πολιτικός τον οποίο προτείνουν άλλοι ως υποψήφιο για την προεδρία, με προοπτική μάλιστα να στηριχθεί πέραν του ενός κόμματος, αιφνιδιάζει προτείνοντας κάποιον άλλον; 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση