ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Η μεγάλη πρόκληση του εθνικού μας Πρίγκιπα

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Αμερικανός ταχυδακτυλουργός Ρόμπερτ Όρντεν διερωτήθηκε κάποτε το εξής: «έχετε και εσείς την εντύπωση ότι ο μόνος λόγος που γίνονται εκλογές είναι για να δούμε αν οι δημοσκοπήσεις ήταν σωστές»; Η απορία δεν εμπεριέχει μόνο σαρκαστικό χιούμορ αλλά και μια οδυνηρή αλήθεια, αν λάβουμε υπόψη τον πανικό που σκορπούν κατά καιρούς στα κόμματα οι διάφορες δημοσκοπήσεις.

Αρκετά και ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει πρόσφατη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε εκ μέρους του Reporter. Από αυτήν εξάγονται τα ακόλουθα συμπεράσματα:

Γίνονται εκλογές για να διαπιστωθεί αν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές. Ρόμπερτ Όρντεν

Ο ΔΗΣΥ βρίσκεται λίγο πίσω από το ΑΚΕΛ στην παρούσα φάση αλλά αυτό είναι απόλυτα ανατρέψιμο αν η βασίλισσα του instagram κάνει τις σωστές κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα. Αν διατηρήσει τον Συναγερμό στην πρώτη θέση θα θεωρηθεί σίγουρα μια μεγάλη νίκη για το Κόμμα και η ίδια προσωπικά θα έχει περάσει επιτυχώς τον πρώτο μεγάλο σκόπελο. Μέχρι στιγμής πάντως δείχνει να κρατά με σταθερά χέρια το πηδάλιο του πλοίου εν μέσω αρκετά τρικυμισμένων υδάτων.

Το ΑΚΕΛ, σαν το μοναδικό καθαρόαιμο κόμμα αντιπολίτευσης αυτή τη στιγμή, φαίνεται να ευνοείται όχι μόνο από την πρόσφατη ανακαίνιση του -διακοσμητικώς και άλλως πως- αλλά και από τις συνεχείς αστοχίες της κυβέρνησης. Όπως μου εκμυστηρεύθηκε πρόσφατα υψηλόβαθμο στέλεχος του κόκκινου κόμματος «δεν χρειάζεται να κάνουμε απολύτως τίποτα εκτός από το να αποφύγουμε το μεγάλο λάθος». Εγώ ημιχιουμοριστικά του απάντησα πώς είναι δύσκολο να πετύχουν πρωτιά με την Ομόνοια να βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Με κοίταξε με βλέμμα δολοφονικό. Και για να μην οξύνω τα πνεύματα δεν έκανα αναφορά στην Ομόνοια 29ης Μαΐου.

Το ΕΛΑΜ εκμεταλλευόμενο το σοβαρό πρόβλημα του Μεταναστευτικού και πλασάροντας τον εαυτό του σαν -δήθεν- αντισυστημικό φέρεται ο μεγάλος κερδισμένος των εξελίξεων. Το ευνοεί επίσης η έλλειψη ξεκάθαρου -αγαπημένη λέξη- πολιτικού προσανατολισμού στα υπόλοιπα κόμματα.

Το ΔΗΚΟ σαν ο κεντρικός πυλώνας της συγκυβέρνησης φαίνεται να πληρώνει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο τίμημα και ο εθνικός μας πρίγκιπας καλείται να κάμει τεράστια υπέρβαση για να ανατρέψει τις προβλέψεις που δείχνουν το Κόμμα να γίνεται κομματάκι και να κατρακυλά στην τέταρτη θέση.

Οι Οικολόγοι έδιωξαν το παλιό -που λέει και ο Χριστοδουλίδης- για να φέρουν το ακόμα πιο παλιό. Κάπως έτσι κατάφεραν όμως να σταθεροποιηθούν, για την ώρα τουλάχιστον.

Η ΕΔΕΚ, παρά την σύμπλευση με ΕΛΑΜ σε σωρεία ζητημάτων, φαίνεται πως δυσκολεύεται να σταματήσει τις διαρροές. Θα χρειαστεί μάλλον ριζικό λίφτινγκ αλλά το κόστος θα είναι δυσβάστακτο, καθότι οι πλαστικοί χειρουργοί δεν υπάγονται στο ΓΕΣΥ. Ας ελπίσουμε να τους βάλει στο μέλλον ο Σιζόπουλος ώστε να ομορφύνουμε όλοι εύκολα και φθηνά.

Η Δημοσκόπηση δείχνει χαμηλά και το άλλο κόμμα της Συγκυβέρνησης, την ΔΗΠΑ. Εδώ όμως, όπως και κάθε άλλη φορά, αναμένεται την ύστατη στιγμή να κάνει τα μαγικά του ο σούπερ Μάριο και να σώσει την παρτίδα.

Τέλος, και αυτό πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψιν ο συμπαθής κατά τα άλλα νεαρός συνταξιούχος, 8 στους 10 κύπριους δηλώνουν ότι πιστεύουν πώς η χώρα βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση. Καλά, οι άλλοι 2 που ζουν άραγε;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση