ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η νέα κυβέρνηση, το πιο σημαντικό τηλεφώνημα και η Οδύσσεια του Οδυσσέα

= ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το Σαββατοκύριακο βγάζει κυβέρνηση

Το πήρε πια απόφαση ο Αναστασιάδης ότι κανένα κόμμα δεν πρόκειται να απαντήσει θετικά στην επίθεση φιλίας και συνεργασίας που τους έκανε. Οι περισσότεροι γιατί δεν το θέλουν, κάποιοι επειδή δεν τον εμπιστεύονται και κάποιοι επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις. Όχι πως δεν το γνώριζε. Αντιθέτως, και το ήξερε και είπε να το δοκιμάσει «γιατί κανείς ποτέ δεν ξέρει», αλλά και για να έχει και την έξωθεν καλή μαρτυρία.

Ωστόσο, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του, σύμφωνα με όσα μου είπε πηγή μου που ανεβοκατεβαίνει στον Λόφο, νιώθει πια πιο ελεύθερος να προσεγγίσει ως ελεύθερος σκοπευτής προσωπικότητες από όποιο κόμμα θεωρεί ότι μπορεί να ενισχύσουν το νέο του Υπουργικό, αλλά και την εικόνα μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής.

Σύμφωνα με όσα μου αποκάλυψε η πηγή μου, την ώρα που θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές, ο Πρόεδρος ενδεχομένως να έχει πάρει ήδη και απαντήσεις και να έχει λάβει και αποφάσεις. Ωστόσο, οι ανακοινώσεις δεν πρόκειται να γίνουν σήμερα ή αύριο αλλά μάλλον στο Σαββατοκύριακο. Χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το θέμα της ανακοίνωσης να τραβήξει και αρχές της εβδομάδας για να δοθεί ο χρόνος να ξεκαθαρίσουν δύο σημαντικές λεπτομέρειες που προβληματίζουν τον Αναστασιάδη.

Το σίγουρο είναι πως αυτό το Σαββατοκύριακο, ανεξαρτήτως των ανακοινώσεων, θα βγάλει τη νέα κυβέρνηση, αν δεν την μάθουμε και από την Παρασκευή...

Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις σε κρίση

Για άλλη μια φορά, ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις δεν αντέχει την κριτική και προβαίνει σε θυελλώδεις αντιδράσεις όταν βρίσκεται υπό... κρίση. Η ιδιαιτερότητα της νέας περίπτωσης είναι ότι δεν έχει καν διαβάσει το πόρισμα και τις αναφορές που τον αφορούν αλλά δρα προληπτικά. Προσπαθεί να αποτρέψει ή και να ανατρέψει αυτά που θεωρεί ότι του προσάπτουν τα μέλη της ερευνητικής επιτροπής για τις πολιτογραφήσεις, σύμφωνα με όσα άκουσε ή πληροφορήθηκε. Με επιστολή του στον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ, καταγγέλλει την αμεροληψία της ερευνητικής επιτροπής σε ό,τι αφορά την Ελεγκτική Υπηρεσία, μέμφεται τους όρους εντολής της και θέτει θέμα κράτους δικαίου. Επιπλέον εγείρει ζήτημα παράτυπης αλίευσης πληροφοριών από τον Βοηθό Γενικό Ελεγκτή Κυριάκο Κυριάκου, τον οποίο θυμάται όποτε πρόκειται να τον καταγγείλει.

Πρόκειται είναι αλήθεια για μια νέα παγκόσμια πρωτοτυπία από τον γενικώς ελεγκτή της Κύπρου. Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις ενημερώνει προκαταβολικά τον Ευρωπαίο Επίτροπο για ένα πόρισμα που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει, το οποίο δεν έχει ακόμα ο ίδιος διαβάσει και στο οποίο δεν γνωρίζει εάν περιλαμβάνονται οι ισχυριζόμενες παράτυπα αλιευμένες πληροφορίες από τον βοηθό του.

Πηγή μου που γνωρίζει πολλά, μου έλεγε χθες ότι η έντονη αντίδραση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις μόνο με ένα αιτιολογικό μπορεί να ερμηνευθεί: Το ότι ο ίδιος γνωρίζει πως κάτι πολύ σοβαρό φαίνεται να υπάρχει και ίσως και να στοιχειοθετείται εις βάρος του. «Διαφορετικά δεν θα έμπαινε στον κόπο να κάνει όλη αυτή την φασαρία και να συμπεριφέρεται ως αγρίμι στο κλουβί».

Επιπλέον επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι γι’ αυτόν η κριτική, οι χαρακτηρισμοί και οι κατηγορίες είναι θεμιτές μόνο εάν χρησιμοποιούνται από τον ίδιο εις βάρος άλλων. Όταν ο ίδιος κρίνεται γίνεται πολύ, πολύ χειρότερος από αυτούς που κατηγορεί ότι αντιδρούν στον δικό του έλεγχο, μου είπε.

Έμαθα όμως και άλλη μία λεπτομέρεια που συμπληρώνει το παζλ της Οδύσσειας που περνά αυτή την περίοδο ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις. Η λεπτομέρεια φέρει το μικρό, κωδικό όνομα Cypra. Και εκεί λένε πως υπάρχουν στοιχεία που χαλούν την καλή του εικόνα. Κάποιοι μιλούν για σοβαρά επιλήψιμα γεγονότα τα οποία εγώ δεν κατονομάζω εάν δεν τα δω γραπτώς και αν δεν πάρουν τον δρόμο της διερεύνησης. Μια πηγή μου επιμένει πως αυτό δεν πρόκειται να αργήσει και αυτό είναι που εξοργίζει τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις: ότι πλησιάζει η ώρα της κρίσεως που και ο ίδιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και αποδείξεις για την συμπεριφορά και τη στάση του.

Περιττό να σας πω ότι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους με τις εξελίξεις ενώ άλλοι αγωνιούν πολύ για την έκβαση και την πολιτική πια, διάσταση της υπόθεσης.

KOYIZ: Αληθεύει ότι στον Λόφο αναμένουν το τηλεφώνημα του φίλου μας του Τζο Μπάιντεν προς τον Αναστασιάδη; Όπως έγκυρα πληροφορούμαι, δεν θα είναι μόνο τηλεφώνημα για ενημέρωση του προέδρου για όσα ο Τζο συζήτησε με τον Ταγίπ. Θα περιλαμβάνει και πρόσκληση για επίσημη υποδοχή στον Λευκό Οίκο...

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση