ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Πάφος χωρίζει κι η Λευκωσία ενώνει

ΔΕΥΤΕΡΑ 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μπορεί η Πάφος να χώρισε τον ΔΗΣΥ στη μέση, αλλά η Λευκωσία ενώνει. Ενώνει μάλιστα ΔΗΣΥ με ΑΚΕΛ, αφού οι υποψήφιοι δήμαρχοί τους, Τορναρίτης και Προύντζος, έχουν ακριβώς το ίδιο σλόγκαν: «Η Λευκωσία μάς ενώνει» ο ένας και «η Λευκωσία ενώνει», ο άλλος. Δεν γίνεται, κάποιος μας τρολάρει.

Και τώρα τίθεται το μεγάλο ερώτημα. Έχουν κι αυτοί τον ίδιο επικοινωνιολόγο, όπως ο Χριστοδουλίδης με τον Κασουλίδη, ή το επιτελείο του ενός χρησιμοποίησε το μαύρο κατασκοπευτικό βαν για να υποκλέψει το σλόγκαν του άλλου; Επί τη ευκαιρία τι γίνεται εκείνο το βανάκι για το οποίο είχε γίνει τόσος ντόρος; Φίλος κυνηγός μου είπε πως το είδε στην Αργάκα να φωτογραφίζει σπάνια πουλιά, αλλά μπορεί να ήταν και σύμπτωση.

Ο Κωνσταντίνου πάντως εργάστηκε ξεκάθαρα ενάντια στην επιλογή του Συναγερμού στις προεδρικές, ενώ τώρα εργάζεται ξεκάθαρα ενάντια στην επιλογή του Συναγερμού για τις επερχόμενες δημαρχιακές. Το μήνυμα, Αννίτα μου, είναι λοιπόν ξεκάθαρο: όσο περισσότερο εργαστεί κάποιος ενάντια στις επιλογές του κόμματος τόσο μεγαλύτερη στήριξη θα έχει από το κόμμα. Σωστά κατάλαβα;

Αβέρωφ και Τριανταφυλλίδης μπορούσαν να παρευρεθούν στη σύσκεψη του Πολιτικού Γραφείου αλλά δεν το έπραξαν, είπε με ελαφρύ παράπονο η Αννίτα. Πόσο εύκολα όμως θα μπορούσαν να συνυπάρξουν στην ίδια αίθουσα με το αντίπαλο δέος, τον Νίκαρο, που έκανε μάλιστα και κήρυγμα περί ενότητος; Ρισπέκτ, θεούλης, υποκλίνομαι, δεν περιγράφω άλλο. 

«Εν κανεί εκάμαν τα γέρημα τζιαι εφύαν, αφήνοντάς μου το χάος, τωρά κουνούν μου τζιαι το δάκτυλο»! Αυτό ακούστηκε έξω από ασανσέρ της Πινδάρου, μόλις έσβησαν τα φώτα.

Πλάνο μεταρρύθμισης του τρόπου λειτουργίας των ημικρατικών οργανισμών θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση. Φωνάξτε το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο. Έκανε τόσο αψεγάδιαστη δουλειά στις εισηγήσεις του για τα Συμβούλια των ημικρατικών που θα ήταν αμαρτία να μην το αξιοποιήσουμε περισσότερο.

Πρόταση νόμου σχετικά με το ανέλεγκτο του γενικού εισαγγελέα υπέβαλε η Ειρήνη –στην Κύπρο– Χαραλαμπίδου. Η πρότασή της στηρίχθηκε από βουλευτές οι οποίοι προέρχονται από τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, Οικολόγοι και Βολτ. Την πρότασή της φαίνεται να σνόμπαραν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ! Είδατε που το ΑΚΕΛ μετά την ανακαίνιση έγινε και πολυφωνικό, μην πω και φυσιολογικό! Αυτή την πρόταση βέβαια Ειρήνη μου δεν την καταθέσατε όταν ήταν ο Κωστάκης.

Ο κατάδικος που απέδρασε βγάζοντας τα τούβλα από τον τοίχο του κελιού του προφανώς βαρέθηκε να τριγυρίζει έξω και αφού η Αστυνομία αδυνατούσε να τον συλλάβει αναγκάστηκε να επιστρέψει μόνος στο κελί του και να παραδοθεί. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν αντικατασταθεί και τα τούβλα του τοίχου αλλά και τα τούβλα που τον φρουρούσαν.

Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο εμφύλιος από την τηλεοπτική σειρά Famagusta και νέα διαμάχη ξεσπά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διότι σε παραγωγή του Netflix ο Μεγαλέξανδρος παρουσιάζεται μπαϊσέξουαλ και μπαλαμουτιάζεται με το τεκνό τον Ηφαιστίωνα. Πάλι θα σφαχτούμε στο Facebook. Δεν μας αφήνουν να αγιάσουμε.

Φήμες για νέο σύστημα αξιολόγησης δημιουργούν αναβρασμό στους δημοσίους υπαλλήλους. Απαράδεκτα πράγματα οι αξιολογήσεις και μόνο πάνω από το πτώμα μας. Τι προσπαθούν να κάνουν δηλαδή, να καταστρέψουν τα όσια και τα ιερά αυτού του τόπου; Εγώ μεγάλωσα σε μια χώρα που όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν άριστοι των αρίστων. Ούτε και να το διανοηθώ θέλω πως θα υπάρξει έστω και ένας που να μην είναι άριστος. Για όνομα του Θεού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση