ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η πύλη ανέκδοτο και ο Κόκκινος στο κόκκινο

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Κόκκινος στο κόκκινο

Στην αρχή ήταν η ενόχληση από τη διαπίστωση ότι κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. Οι συνεχείς αναβολές και τα νέα χρονοδιαγράμματα για αναβάθμιση της πύλης εμβολιασμού έφεραν ένταση, ψυχρότητα και νεύρα. Η χειροτέρευση της κατάστασης με τα πολλαπλά παράπονα για τη δυσλειτουργικότητα της πύλης και τις νέες υποσχέσεις που δεν εκπληρώθηκαν και τα νέα χρονοδιαγράμματα που και αυτά ξεπεράστηκαν, έφεραν οργή. Δόθηκε η τελευταία προθεσμία ύστερα από τις υποσχέσεις ότι οι νέες διευθετήσεις θα «απογείωναν» την πύλη και θα έφερναν τέτοια ικανοποίηση στους πολίτες που όλα τα προηγούμενα ξεχνιόντουσαν πολύ γρήγορα.

Μεσολάβησε και το τρολάρισμα της πύλης εμβολιασμού από την ίδια την εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας η οποία βίωσε τριπλή απόρριψη στην προσπάθειά της να διευθετήσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Και κάπου εκεί, χθες δηλαδή, ήρθε η έκρηξη. Όταν όλοι ανάμεναν πως η πύλη θα άνοιγε ξανά και θα πετούσε αλλά παρέμεινε κλειστή χωρίς να καταφέρει ούτε και ένας να κλείσει ραντεβού. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας μιλούσε για επίσπευση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Κάποιοι γελούσαν και κάποιοι έκλαιγαν. Όλοι όμως παραδέχτηκαν πως αυτή δεν είναι πύλη, είναι ανέκδοτο.

Ακόμα και ο Φούλης άστραψε και βρόντηξε προειδοποιώντας, όχι μόνο τον Κόκκινο, πως τέτοια φαινόμενα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Ο Ιωάννου, που εμφανίστηκε χωρίς τον Κόκκινο στο πλάι του, έδωσε στην ψύχρα τον υφυπουργό σημειώνοντας πως συμφωνεί με τον Φούλη και πως το υπουργείο είναι πανέτοιμο για συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος που πήγε πίσω λόγω της πύλης. Περιττό να αναφερθεί ότι η αντιπολίτευση έκανε πάρτι. Και το χειρότερο για την κυβέρνηση, ήταν από τις περιπτώσεις που είχε απόλυτο δίκαιο.
Σήμερα όλοι ανέμεναν δύο πράγματα: Να δουν εάν επιτέλους θα λειτουργήσει η πύλη και να ακούσουν εάν ο Κόκκινος έχει κάτι να ανακοινώσει...

Μπορεί η εταιρεία που ανέλαβε ως ανάδοχος την διαχείριση της πύλης εμβολιασμού να φέρει βαρύτατες ευθύνες η πολιτική ευθύνη όμως είναι αλλού. Και ο Κόκκινος, όπως ακούω, φέρεται πια να το έχει αντιληφθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Το ομολόγησε και ο ίδιος δημόσια. Ωστόσο η πολιτική ευθύνη δεν αναγνωρίζεται, αναλαμβάνεται. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Κάποιοι βρίσκονται από χθες στο ακουστικό.

Γιατί όχι στη Foody;

Το άκουσα χθες σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι και σας το μεταφέρω: «Μήπως το υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας να προσφύγει στην πλατφόρμα του Foody για τα ραντεβού με τους εμβολιασμούς και να αφήσει την πύλη στην ησυχία της;»

Τι κάνει ο Αναστασιάδης στο Πόρτο

Σημαντικές, λένε από τον Λόφο, θα είναι οι συναντήσεις που θα έχει σήμερα στο Πόρτο ο Αναστασιάδης. Θα ενημερώσει αξιωματούχους της ΕΕ και αρχηγούς κρατών μελών για όσα έγιναν στην Γενεύη και για τα μηνύματα που θέλει να σταλούν στην Τουρκία από την ΕΕ. Τόσο σε διμερείς συναντήσεις όσο και στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής του Ιουνίου. Ελπίζει μάλιστα πολλά από δύο συναντήσεις που θα έχει σήμερα για τις οποίες έχει προετοιμαστεί αρκετά.

 --------------

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση