ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η ώρα των αποφάσεων για τον ΔΗΣΥ και μια θορυβώδης Ιερά Σύνοδος

= ΤΕΤΑΡΤΗ 08 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Θα τετραγωνίσουν τον κύκλο στον ΔΗΣΥ;

Τον δικό του τετραγωνισμό του κύκλου θα κληθεί να επιχειρήσει σύντομα ο ΔΗΣΥ. Τώρα που άρχισαν να εκδηλώνονται οι υποψήφιοι για τις προεδρικές θα πρέπει και το μεγαλύτερο κόμμα να πάρει τις δικές του αποφάσεις και να αρχίσει συντονισμένα την προεκλογική εκστρατεία για τον υποψήφιό του. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι προς το τέλος του έτους ή αρχές του 2022 η απόφαση πρέπει να είναι ειλημμένη. Τόσο ο Αβέρωφ όσο και ο Χριστοδουλίδης, που μέχρι στιγμής φαίνεται πως είναι οι πιο «σίγουροι» για να τρέξουν στην κούρσα των προεδρικών, πρέπει να αρχίσουν την… προπόνηση. Αν και κάποιοι λένε πως ο Αβέρωφ τρέχει ήδη γι’ αυτό και συνεχίζει ακάθεκτος το πρόγραμμα που ακολουθούσε στον προεκλογικό για τις βουλευτικές. Καθημερινά ή μέρα παρά μέρα θα βρεθεί και σε ένα χωριό, ένα δήμο μια μεγάλη εταιρεία… χτίζοντας.

Ο Χριστοδουλίδης δεν έχει εκδηλωθεί αλλά δεν έχει κιόλας αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για τις προεδρικές. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος, όταν ερωτηθούν, δηλώνουν πως δεν είναι της ώρας η συζήτηση για τις προεδρικές. Το σίγουρο όμως είναι πως η ώρα της εκδήλωσής τους πλησιάζει και κάποιοι βιάζονται να συμπεράνουν πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να είναι και οι δύο τελικά υποψήφιοι. Σε πηγαδάκια με Συναγερμικούς και άλλους τίθενται εδώ και καιρό τα ερωτήματα: πώς θα συμπεριφερθεί η κομματική βάση αλλά και κάποια στελέχη εάν δημιουργηθεί το δίπολο Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης; Ποιος από τους δύο είναι ικανότερος να απορροφήσει ψήφους από άλλους χώρους και προς ποιον θα κινηθεί τελικά ο Αναστασιάδης;

Στη συνέντευξή του στο OMEGA, ο Αναστασιάδης ήταν πολύ προσεκτικός όταν ρωτήθηκε για το θέμα. Αφού επανέλαβε ξανά πως δεν πρόκειται να είναι ο ίδιος υποψήφιος, δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δικαιωματικά έχει τον πρώτο λόγο, που πηγάζει από το καταστατικό για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος του κόμματος. Μια αναφορά που για κάποιους φάνηκε ως πάσα για τον Αβέρωφ. Στη συνέχεια όμως αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητα του Κασουλίδη, ο οποίος κατήλθε ως υποψήφιος ενώ ο ίδιος ο Αναστασιάδης ήταν πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κάτι που για κάποιους φάνηκε ως πάσα στον Χριστοδουλίδη.

Επίσημα το κόμμα επανέλαβε χθες, μέσω του εκπροσώπου του Δημήτρη Δημητρίου, τη θέση ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους χωρίς πρόωρες κινήσεις όσων βιάζονται να προκαταλάβουν τις κομματικές αποφάσεις. Το ερώτημα που προκύπτει πια είναι πότε θα έρθει η κατάλληλη ώρα;

Πηγή μου, που μπαινοβγαίνει στην Πινδάρου, μου έλεγε πρόσφατα ότι «ο ΔΗΣΥ όντως θα κληθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο και να αποφασίσει πώς θα κινηθεί στις προεδρικές και μάλιστα ίσως χρειαστεί να το κάνει πολύ σύντομα. Και αυτό για να μην χάσει στην εκκίνηση από την αντιπολίτευση, η οποία μπορεί να μην εκδηλώνεται δημόσια αλλά στο παρασκήνιο άρχισαν οι επαφές και η ονοματολογία».

Έρχονται εμβολιασμοί σε εκκλησίες;

Με ανυπομονησία αναμένουν οι άγιοι πατέρες της Ιεράς Συνόδου την αυριανή τους συνεδρίαση. Ο Αρχιεπίσκοπος τους έχει προϊδεάσει, μαζί τους και εμάς, για μια θυελλώδη συζήτηση στην οποία θα τεθούν τα σοβαρότατα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την κοινωνία. Μεταξύ αυτών η πανδημία και ο εμβολιασμός αλλά και το Κυπριακό με ενημέρωση από τον ίδιο τον Αναστασιάδη.

Εκείνο που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον από πολλούς, εντός και εκτός Συνόδου, είναι η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου στα όσα γλαφυρά περί «κορωνοϊούλη» ανέφερε ο Μητροπολίτης Μόρφου, επικαλούμενος μάλιστα και την Παναγία.

Ο Αρχιεπίσκοπος που έχει εκραγεί μετά που άκουσε τα προαναφερόμενα, δήλωσε δημόσια ότι θα προτείνει την εφαρμογή ποινών που θα προνοούν από αποκοπή μισθού μέχρι και αργία. Ανέφερε μάλιστα ότι έχει στα χέρια του δεκάδες επιστολές διαμαρτυρίας από πολίτες, που «αναθεματίζουν» κληρικούς και τους θεωρούν υπαίτιους για τον θάνατο αγαπημένων τους προσώπων, που υπάκουσαν τις προτροπές τους και δεν εμβολιάστηκαν.

Σύμμαχος του αρχιεπισκόπου στο συγκεκριμένο θέμα είναι και ο Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε προχθές στο OMEGA χωρίς να μασά τα λόγια του ότι «ο Μητροπολίτης Μόρφου μπορεί να ησθένησε και να ζει, αλλά κάποιοι άλλοι των χριστιανών, όχι μόνο δεν τα κατάφεραν, άφησαν πίσω τους ορφανά, δυστυχία και αυτό έπρεπε να τον απασχολεί». Στην Ιερά Σύνοδο αναπόφευκτα θα μεταφερθεί και η κόντρα μεταξύ των Μητροπολιτών Μόρφου και Ταμασσού. Και βεβαίως η αναφορά του Νεόφυτου για τον Ησαΐα: «Ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν κάνει προεκλογικό αγώνα για κανέναν και ούτε βεβαίως και για τον εαυτό του».

Μη μου πείτε ότι δεν θα θέλατε και εσείς να βρεθείτε σε μια γωνιά της Συνόδου να ακούσετε τους διαλόγους των πατέρων…

Αληθεύει ότι αύριο θα γίνει προσπάθεια να συζητηθεί από τη Σύνοδο πρόταση για να γίνονται εμβολιασμοί σε εκκλησίες πριν ή μετά τον εκκλησιασμό της Κυριακής;

ΚΟΥΙΖ: Ποιος κομματάρχης βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα επειδή πρέπει άμεσα να πάρει θέση σε μια σημαντική αντιπαράθεση που αφορά δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση