ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Influencers της καρδιάς μας

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Συνειδητά στείλαμε θετικό μήνυμα στην Τουρκία, δήλωσε ο Πρόεδρος. Τι μήνυμα στείλαμε κανένας δεν κατάλαβε αλλά η απορία παραμένει: πήρε άδεια από τον Σιζόπουλο για να στέλνει μηνύματα στον εχθρό; Διότι όπως πάει ο νεαρός μας Νίκος θα πάρει πολύ χαμηλή βαθμολογία στο Πατριδόμετρο του Ενδιάμεσου. Με αγωνία περιμένουμε τη δήλωση του Προέδρου για τα 20 χρόνια από την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.

Σε πρόσφατη έρευνα του ευρωβαρόμετρου οι Κύπριοι απάντησαν πως θεωρούν ως πιο σημαντικά προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν το Μεταναστευτικό και την Οικονομία. Βέβαια, αν υπήρχε σαν επιλογή στις απαντήσεις είναι δεδομένο πως πολλοί θα απαντούσαν πως περισσότερο απ’ όλα τους απασχολεί πόσους βαθμούς θα μας δώσει η Ελλάδα στη Eurovision. Those are the real problems. Άλλη έρευνα αναφέρει πως στα Κατεχόμενα είναι ευρέως διαδεδομένα τα φαινόμενα διαφθοράς και δωροδοκίας (άλλως μίζας). Ωχ Θεέ μου, πόσα πολλά μας ενώνουν τελικά. Βασικά η μόνη διαφορά είναι πως εκείνοι έχουν ψευδοδιαφθορά.

Πρόβλημα με θαύματα δεν αντιμετωπίζουν μόνο στη Μονή Αββακούμ αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε σημείο που ο Κασσελάκης έκανε την εξής δήλωση «το μόνο θαύμα που υπάρχει είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναστήθηκε μετά από τόσα που πέρασε»! Επίκαιρη δήλωση αν αναλογισθούμε πως πλησιάζει το Πάσχα και η Ανάσταση.

20 Έλληνες ινφλουένσερ –δεν βρίσκεις ανάμεσά τους την ινφλουένσερ της καρδιάς μας Annita και τον μικρό Νίκο– κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για πιθανή παραπλάνηση καταναλωτών. Με ξενίζει μόνο που από τις εκατοντάδες των πολιτικών δεν κλήθηκε ποτέ κανένας να λογοδοτήσει για παραπλάνηση ψηφοφόρων.

Από την άλλη οι δημοτικές έχουν το μεγάλο ενδιαφέρον. Το ΑΚΕΛ κατεβαίνει ως επί το πλείστον με δεξιούς υποψηφίους, ο νέος ΔΗΣΥ στηρίζει τους μεν υποψηφίους, ο παλαιός ΔΗΣΥ του Αβέρωφ στηρίζει άλλους, το ΔΗΚΟ κάπου είναι με τους μεν, κάπου με τους ΔΕΝ, ενώ ο μικρός Νίκος στηρίζει τον Κωστάκη του ΔΗΣΥ στην Πάφο, και τον πρώην του ΔΗΣΥ Κίκκο στον Στρόβολο και οι δύο απέναντι από υποψηφίους του προεδρικού crash, Νικόλαου. Εγώ πλέον θα αυτοπροσδιορίζομαι ΑΚΕΛικός αποελίστας που δουλεύω στο Δημόσιο, έχω περίπτερο και τελικά μάλλον θα ψηφίσω ΔΗΠΑ. Γιατί εσύ ξέρεις.

Η τουρκοκυπριακή ηγεσία διαμηνύει ότι προσδοκάει από την απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών να διαπιστώσει και επίσημα πως δεν υπάρχει πλέον κοινό έδαφος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Με άλλα λόγια να επισημοποιηθεί πως στο μόνο που συμφωνούμε είναι ότι διαφωνούμε και να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Τελικά για ποιο λόγο θέλαμε την απεσταλμένη; Για να λύσουμε το Κυπριακό ή για να κλείσουμε το Κυπριακό;

Και ο ΔΗΣΥ καταθέτει πρόταση νόμου για να γίνει λιγότερο άδικη η όλη κατάσταση με τις κάμερες φωτοεπισήμανσης. Ζητούν λοιπόν όπως τα πρόστιμα γίνουν πιο δίκαια και αναλογικά. Το «αναλογικά» πάντως μου θύμισε κάτι που εφαρμόζεται στο εξωτερικό και προνοεί πρόστιμα ανάλογα με τα εισοδήματα του παραβάτη. Δεν λέω βέβαια πως αυτό είναι η πιο σωστή λύση, ίσως όμως αποτελεί τροφή για σκέψη. Διότι τα 300 ευρώ για κάποιους είναι ποσό ασήμαντο –μύγα που τους τσίμπησε– αλλά για μερικούς χαμηλόμισθους δημιουργεί θέμα επιβίωσης. Αυτό που πάντως δεν έχει αναλογία, είναι να στήνεις τις κάμερες μέρα μεσημέρι στον δρόμο της νοικοκυράς προς το σουπερμάρκετ. Κάπου εκεί αντί τα λεφτά να πάνε για φαγητό, πάνε στον Κεραυνό.

Δίπλα μας Ιράν και Ισραήλ παίζουν πόκερ για γερά νεύρα και σαν να μην έφτανε αυτό έχουμε και την επίσκεψη της σκόνης της ερήμου. Το θετικό με τη σκόνη; Θα είναι ελαφρύ το χώμα που θα μας σκεπάσει!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση