ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Καλός Λόγος... για μετανάστευση

= ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ξεκινώ με έκτακτη είδηση που μόλις κατέφθασε ζεστή και λαχταριστή, σαν τυρόπιτα που μόλις βγήκε απ’ τον φούρνο: στενοχωρήθηκε η βασίλισσα του Ίνσταγκραμ μόλις πληροφορήθηκε πως η ενθρόνιση του βασιλιά –όχι του ινσταγκραμ, του ορίτζιναλ, της Αγγλίας– θα γίνει στις 6 Μαΐου. Και έτσι, ενώ θα μπορούσε να ήταν κάπου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ και να βγάζει selfies με τον Κάρολο, που θα κτυπούσαν σίγουρα χιλιάδες likes και καρδούλες απ’ τους followers, θα είναι αναγκαστικά στα γραφεία του Συναγερμού να επιβλέπει τις εκλογές του κόμματος. Μα και αυτός ο Κάρολος να βάλει την ενθρόνισή του την ίδια μέρα με τις εκλογές του ΔΗΣΥ. Πόση κακοτυχία; Προφανώς τελικά από Κύπρο θα παραστούν ο Νίκος Χριστοδουλίδης σαν Πρόεδρος και –βάζοντας, αν χρειαστεί και λίγο μέσο με τη Φωτεινή– ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σαν ο εθνικός μας πρίγκιπας. 

Αλλού λοιπόν είχαν εβδομάδα των Παθών, εμείς είχαμε εβδομάδα των Παθών και των Λαθών. Μα πόση κακοδαιμονία; Τόσες πολλές συμφορές μαζεμένες σε μια χώρα είχαμε να δούμε από τον καιρό που ο Θεός έστειλε στην Αίγυπτο τις 7 πληγές των Φαραώ! Η θεία μου αγχωμένη ότι θα εξαφανιστεί το χωράφι της από το Κτηματολόγιο, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου έντρομοι μη διαρρεύσουν emails τους με spicy συνομιλίες και οι Λεμεσιανοί –όσοι δεν κάνουν τζόκινγκ στον Εναέριο– έξαλλοι που δεν είχαν λήψη για να δουν τον Σασμό! 

Ο Νίκος Τορναρίτης ισχυρίζεται πως είμαστε μια ανοχύρωτη πολιτεία. Συμφωνώ μαζί σου Νίκο μου. Λες όμως να γίναμε ανοχύρωτη πολιτεία σε αυτές τις λίγες εβδομάδες διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη; Ή μήπως εννοείς πως ανοχύρωτη πολιτεία του παρέδωσε ο Νίκαρος που συγκυβερνούσε για 10 χρόνια με το δικό σου κόμμα; 

Ο Νίκος ο μειλίχιος –με το ενίοτε αινιγματικό χαμόγελο της Τζοκόντα– δήλωσε πως αποδέχεται την ευθύνη για το μπάχαλο με τους σέρβερς, σαν Πρόεδρος της Κύπρου. Για το άλλο μπάχαλο, με το χακάρισμα του Κτηματολογίου, αναμένεται να αναλάβει την ευθύνη ο πρόεδρος του Λιβάνου. 

Σε άλλα νέα, μαθαίνω πως ο βουλευτής Χατζηγιάννης, προφανώς πάνω στα νεύρα του που έχασε ο Φούλης τις εκλογές, έβαλε ένα Famous Grouse και κάθισε στο γραφείο του ολονυχτίς και έγραψε μια πρόταση νόμου 36 σελίδων «Για τη ρύθμιση των δημοσκοπήσεων και της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων». Μεταξύ άλλων προβλέπει πως απαγορεύεται να γίνονται δημοσκοπήσεις με δείγμα λιγότερο από 1000 άτομα, αλλά και το πλέον δημοκρατικό άρθρο, όπου «τα ΜΜΕ θα πρέπει να στέλνουν τη δημοσκόπηση στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης πριν την δημοσιεύσουν». Ναι-ναι, καλά διαβάσατε. Πρόεδρε-ίνφουλενσερ, αν το κατέθετε το ΑΚΕΛ θα τους λέγαμε για τις κομμουνιστικές τους πρακτικές. Επειδή το κατέθεσε ο Χατζηγιάννης να του πούμε για χούντα; 

Υστερόγραφο: Σε όλα αυτά μαθαίνω πως το ΑΚΕΛ ετοιμάζει επίθεση αγάπης προς δυσαρεστημένους εδεκίτες, ώστε αυτοί να αποτελέσουν τις… νέες Νέες Δυνάμεις! Σας έχω γαργαλιστικές σοσιαλιστικές εξελίξεις τις επόμενες μέρες στον διαδικτυακό Ονασαγόρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση