ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Κάθε κατεργάρης στον πάγκο και στο παγκάρι του

ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος δίνει πλήρη κάλυψη στον Ησαΐα για τις καταγγελίες του εναντίον των μοναχών αλλά παράλληλα αφήνει και ανοιχτό το παράθυρο δίωξης του Μητροπολίτη αν αποδειχθεί -όπως οι κατηγορούμενοι μοναχοί ισχυρίζονται- πώς πήρε λεφτά από τη Μονή χωρίς να τα δηλώσει. Ωχ, show me the money, που λένε και στο χωριό μου.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας δείχνει αποφασισμένος η ντροπιαστική αυτή υπόθεση να διερευνηθεί μέχρι τέλους και επίσης να σταματήσουν οι τσαρλατανισμοί με την εμπορευματοποίηση της πίστης. Ας γίνει αυτό και δεν πειράζει που θα βλέπουμε πολύ λιγότερα θαύματα. Καιρός ήταν να κάτσει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και στο παγκάρι του.
Αξίζει να σημειωθεί πώς ο -όχι και τόσο- άγιος Κύκκου έριξε τα καρφιά του προς όλους, μην ξεχνώντας την αποστασία του Ταμασσού στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές. Οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων θα έχουν -παρασκηνιακά- έντονο άρωμα των ιερών συμμαχιών που δημιουργήθηκαν στους κόλπους της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια, γνωστών και σαν Game of Cypriot Thrones.

Ο Θεός δεν σώζει κανένα δωρεάν. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄

Ο νυν Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης αποφάσισε να εξαγγείλει και επίσημα την υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης. Θα μπορούσε να επιλέξει πολλούς χώρους για να το κάνει αυτό, από τους πρόποδες του Τροόδους (ναι, τα χωριά εκεί υπάγονται στην επαρχία Λευκωσίας) μέχρι τις παραλίες του Κάτω Πύργου (ναι, όσο και αν σας ακούγεται απίστευτο ο Κάτω Πύργος επίσης υπάγεται στην επαρχία Λευκωσίας. Και επέλεξε το μόνο χώρο που έπρεπε να αποφύγει, την πλατεία Ελευθερίας -άλλως Γεφύρι της Άρτας- που μόνο η σκέψη της προξενεί εφιαλτικά συναισθήματα στον μέσο Λευκωσιάτη. Όποιος επικοινωνιολόγος κι αν το σκέφτηκε παίρνει απροβίβαστο Δήμαρχέ μου.

Διέρρευσαν -προφανώς από τον ίδιο- οι φωτογραφίες του Μακρόν να προπονείται με σάκο του μποξ επιδεικνύοντας την αθλητική του γράμμωση και κάποιοι πιστεύουν πως με αυτό τον τρόπο έστελνε ένα υποσυνείδητο μήνυμα στον Πούτιν. Μήπως κάτι τέτοιο πρέπει να κάνει και ο Χριστοδουλίδης; Ως γνωστόν ο Νίκος της Γεροσκήπου εκτός από προσευχές κάνει καθημερινά και γυμναστική ώστε να διατηρείται φιτ και γραμμωμένος. Μήπως λοιπόν πρέπει να διαρρεύσουμε ανάλογες φωτογραφίες με τον το νεαρό μας Νίκο να κάνει μπόξινγκ για να στείλουμε ένα υποσυνείδητο μήνυμα στον Τατάρ και τον Ερντογάν;

Βρετανικό δικαστήριο θα αποφασίσει σήμερα αν θα κάνει δεκτή την έφεση του Τζούλιο Ασάνζ ή αν θα εκδοθεί τελικά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ισόβιας φυλάκισης. Πολλοί πάντως -και τεράστιο ποσοστό δημοσιογράφων- τον θεωρούν ίνδαλμα και νιώθουν πως στο πρόσωπό του διώκεται η ελευθεροτυπία.

Ως γνωστόν ο πελαργός φέρνει τα παιδιά και τώρα απομένει να δούμε κατά πόσο ένας πελεκάνος θα καταφέρει να προσεγγίσει τα μεγάλα παιδιά, αυτά που φορούν συνήθως μαύρα. Η Αννίτα πάντως προσανατολίζεται σε μια πιο σκληροπυρηνική γραμμή απέναντι στο ΕΛΑΜ σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις διαρροές. Να ετοιμάζεστε για σκηνές σκληρού ροκ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση