ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Κόμματα και κομματάρχες σε νευρική κρίση

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Λίγο πριν από την ώρα της αλήθειας

Λίγες ώρες πριν από την ώρα της αλήθειας, με τον άγριο προεκλογικό να τερματίζεται απόψε, οι υποψήφιοι και κυρίως οι κομματάρχες βιώνουν υψηλές δόσεις άγχους. Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι και την καταμέτρηση και των τελευταίων ψηφοδελτίων, όπως φανερώνουν οι δημοσκοπήσεις.Το μεγάλο ερώτημα των εκλογών για ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ είναι ποιο θα καταφέρει να πάρει την πρωτιά, πόσες έδρες θα καταλάβει και σε ποιες επαρχίες. Το ΔΗΚΟ τα δίνει όλα για όλα να διατηρήσει τον ρυθμιστικό του ρόλο και αν τα καταφέρει ακόμα και να τον ενισχύσει, ιδιαίτερα μετά την μαζική αποχώρηση στελεχών του και την εμφάνιση της ΔΗΠΑ στο προσκήνιο. Η ΕΔΕΚ βρίσκεται σε πραγματικό μεταίχμιο, γνωρίζοντας πως εάν το ΕΛΑΜ κατακτήσει την τέταρτη θέση, ενδεχομένως για το αγωνιστικό κόμμα να μην υπάρξει γυρισμός. Οι Οικολόγοι βλέπουν για πρώτη φορά φως για να αυξήσουν τις έδρες τους και οι νέοι σχηματισμοί αδημονούν να μπουν στη Βουλή έστω και με έναν ή δύο βουλευτές. Κάποιοι ελπίζουν με περισσότερους…Και το χειρότερο για όλους είναι ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης αρχίζει το νέο, τεράστιο άγχος της επόμενης ημέρας. Η σύμπτυξη μετώπων για την προεδρία της Βουλής και οι συνεργασίες με ορίζοντα το 2023. Και το άγχος αυτό ίσως μόνο με ηρεμιστικά θα μπορέσουν κάποιοι να το αντιμετωπίσουν.

Πρώην ΔΗΚΟϊκοί καταγγέλλουν το ΔΗΚΟ

Πληροφορίες που έχουν φτάσει στ’ αυτιά μου λένε ότι στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχουν γίνει καταγγελίες από αρκετούς πρώην ΔΗΚΟϊκούς που έχουν διαγραφεί μαζικά από το κόμμα. Πρόκειται για καταγγελίες κατά του ΔΗΚΟ και κατά ΔΗΚΟϊκών υποψηφίων ότι τους παρενοχλούν με μηνύματα ζητώντας τους να τους ψηφίσουν. Κάποιοι διαγραφέντες που έλαβαν μηνύματα και τηλεφωνήματα αντέδρασαν πολύ έντονα ενώ το θέμα συζητήθηκε και εντός του ΔΗΚΟ. Και μάλιστα έντονα. Αμέσως μετά τις εκλογές αναμένονται και οι ανακοινώσεις της Ειρήνης Λοϊζίδου. Όχι μόνο για τις καταγγελίες κατά του ΔΗΚΟ αλλά ενδεχομένως και για άλλα κόμματα.

Η στιγμή του Οδυσσέα

Αλήθεια τώρα, υπάρχουν άτομα και δη δημοσιογράφοι, που πιστεύουν ότι όλως τυχαίως ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις προχώρησε σε καταγγελία κατά του Γιαννάκη τρεις μέρες πριν την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας;

Τυχαίο είναι άραγε και το γεγονός ότι μόνο δύο εφημερίδες, ο Φιλελεύθερος και η Χαραυγή είχαν την είδηση, την ίδια ημέρα που έγινε και η καταγγελία; Και όχι μόνο την είδηση αλλά και αντίγραφα των παραποιημένων πτυχίων του παραιτηθέντα επιτρόπου;
Είναι βέβαιο ότι κάποιος τους παρέδωσε όλα τα στοιχεία, είτε πριν την αποστολή τους στην αστυνομία, είτε… ταυτόχρονα.
Ποιος να είναι άραγε αυτός; Και γιατί επέλεξε μόνο αυτές τις δύο εφημερίδες;

Και για να προλάβω όσους θα αρχίσουν να υπερασπίζονται τυφλά τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, διευκρινίζω τα αυτονόητα: άλλο η καταγγελθείσα παρανομία του Γιαννάκη, η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί και να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, άλλο η ευθύνη αυτών που ενέκριναν τα εμφανώς παραποιημένα πτυχία του, άλλο η πολιτική ευθύνη όσων των προώθησαν σε υψηλό πόστο και άλλο η επιλογή του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις της στιγμής που έβγαλε στη φόρα την καταγγελλόμενη απάτη.

Ασφαλώς η απάτη, εφόσον αποδειχθεί, είναι το κύριο θέμα. Και όσοι έχουν ευθύνη θα πρέπει να οδηγηθούν στο δικαστήριο, να την αναλάβουν και να λογοδοτήσουν. Ωστόσο, ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις έχει τη δική του ευθύνη για τις στιγμές που επιλέγει να δράσει. Πότε θα αναδείξει εσπευσμένα ή μη τα θέματα που διερευνά. Και η στιγμή του Οδυσσέα δεν μπορεί να μην σχολιαστεί, ιδιαίτερα όταν ο Γενικός Ελεγκτής δεν σταματά να υποστηρίζει ότι δρα ανεπηρέαστος από πολιτικές καταστάσεις και κόμματα. 

*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση