ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Κράτος Μαφία, ΟΗΕ και θαύματα

= ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα ο άγιος Μόρφου -μεταξύ άλλων πρώην εδονόπουλο, αντιεμβολιαστής και πνευματικός του αρχιμανδρίτη Νεκταρίου της μονής Αβακούμ- ο οποίος διακριτικά είχε εξαφανισθεί τις τελευταίες μέρες, επανεμφανίστηκε ψες σε αγρυπνία όπου και δήλωσε πως για όλα τα σκανδαλώδη που συμβαίνουν φταίνε τα εμβόλια! Καλώς τονε κι ας άργησε. Βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε.

Προφανώς στη μονή Αβακούμ είχαν εμβολιασθεί ακόμη και τα χρηματοκιβώτια! Και όπως φαίνεται η παροιμία που λέει «απού μιτσήν τζε που πελλόν μαθαίνεις την αλήθκεια» δεν είναι πάντα αληθινή. Η Φιλίππα η Πρώτη πάντως, που στο παρελθόν είχε υπάρξει φαν του αγίου Μόρφου, δεν παρευρέθηκε στην ψεσινή αγρυπνία. Πραγματικά ελπίζω να έχει αποστασιοποιηθεί.

Για τα σκάνδαλα στην Εκκλησία φταίνε τα εμβόλια. Μόρφου Νεόφυτος

Με ποσοστά Μακαρίου επανεκλέγηκε ο Πούτιν στη Ρωσία. Τώρα πόσοι από αυτούς τον ψήφισαν επειδή τον γουστάρουν και πόσοι επειδή φοβούνται για τη ζωή τους είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.

Μετά το Άγιο Όρος και τις έντονες προσευχές για να μας σώσει ο Θεός -αν και νομίζω μαζί μας ο Θεός έχει ήδη σηκώσει τα χέρια ψηλά- ο Πρόεδρος μας πήγε με άλλους ευρωπαίους ηγέτες στο Κάιρο για προώθηση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αιγύπτου. Στην τελευταία του συνάντηση με την απεσταλμένη των Ηνωμένων Εθνών το ραδιόφωνο έπαιζε συμβολικά το τραγούδι «θα φύγω με τους φίλους μου για Κάιρο». Όσο για την κυρία Ολγκίν, με όσα αντιφατικά άκουσε από τους συγκυβερνώντες, μάλλον ήθελε να φύγει όχι για το Κάιρο αλλά για όσο πιο μακριά γίνεται. Διότι η αλήθεια είναι πως μόνο ένα θαύμα μπορεί να μας σώσει και με τη μονή Αβακούμ κλειστή τα θαύματα είναι πολύ πιο δύσκολα.

Η Ολγκίν βέβαια δεν μπορούσε να πει τις πραγματικές της σκέψεις αφού ήταν υποχρεωμένη να μιλήσει διπλωματικά. Ελπίζω λίγο αργότερα να επιστρέψω με κάτι. Με αυτή την πυθιακή δήλωση αναχώρησε από την Κύπρο. Τι άραγε θα μπορούσε να είναι αυτό το κάτι; Και πως άραγε να αλλάξει τα δεδομένα σε ένα τόπο που όπως φαίνεται και οι δύο πλευρές βολεύτηκαν με το στάτους κβο; Θα ανάψω ένα κεράκι στον όσιο Αβακούμ και ο Θεός βοηθός.

Έχουν επαναρχίσει εργασίες στο Τερματικό του Βασιλικού κατόπιν έντονων παρασκηνιακών προσπαθειών του Υπουργού Ενέργειας κυρίου Παπαναστασίου. Αυτό είναι το θετικό της υπόθεσης. Το αρνητικό είναι πως δεν ξέρουμε ακόμη σε τι βαθμό θα μας κάτσει «ο κούκος αηδόνι» αφού το θέμα των πρόσθετων απαιτήσεων της κινεζικής εταιρείας (για 200 πρόσθετα εκατομμύρια) αφέθηκε να συζητηθεί αργότερα. Σε κάθε περίπτωση οι ευθύνες κάποιων για αυτό το σκάνδαλο είναι δεδομένες και επιβάλλεται να διερευνηθούν και να αποδοθούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ομάδα που θα διερευνήσει τις καταγγελίες για διαφθορά ενάντια στον πρώην πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη όπως αυτές διατυπώνονται μέσα στο βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη Κράτος Μαφία. Συμπτωματικά πριν λίγες μέρες υπήρξε απόπειρα χακαρίσματος του δικηγορικού γραφείου του πρώην Προέδρου. Γιατί άραγε; Αφού ως γνωστό ο Νίκαρος μας καμία σχέση δεν έχει με το δικηγορικό του γραφείο.

Στην Επιτροπή Εσωτερικών συζητήθηκε ξανά ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ και τέθηκε το θέμα ευνοιοκρατικής μεταχείρισης όσον αφορά φιλοξενίες πολιτικών προσώπων. Φαντάζομαι τώρα που θα μειωθούν οι εμφανίσεις μοναχών θα δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για πολιτικούς. Ωχ, βοήθειά μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση