ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Κρουαζιέρα θα σας πάω...

=ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης, του πιο αυθεντικού από τα δύο ΔΗΚΟ, της ΔΗΠΑ, έριξε την πρόταση του αιώνα: όσοι παράνομοι μετανάστες δεν εξασφαλίζουν άσυλο ναι μεταφέρονται σε κρουαζιερόπλοια που θα ναυλώνει η Κυπριακή Δημοκρατία! Τι είπε ο άνθρωπος; Πραγματικά θεούλης. Δεν περιγράφω άλλο… Για όσους δεν τον γνωρίζουν, ο φίλτατος και συμπαθέστατος Αλέκος είχε βρεθεί στο επίκεντρο του σκανδάλου Πόλιπιφ Γκέιτ, όταν και είχε κατηγορηθεί πως έφαγε δύο πόλιπιφ που προοριζόντουσαν για φιλανθρωπική εκδήλωση, λέγοντας –σαν μια άλλη Ευρυδίκη– «είμαι άνθρωπος κι εγώ και μάλιστα πεινασμένος άνθρωπος»! Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι τι μεγαλεία και στιγμές απείρου κάλλους ζήσαμε!

Διέρρευσαν αρκετά από τα σημεία που επεξεργάζεται η κυβέρνηση σαν νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με τους Τουρκοκύπριους. Η πολιτική ηγεσία των απέναντι τα θεωρεί ασήμαντα, ενώ τα συγκυβερνώντα κόμματα –πλην ΔΗΠΑ– τα θεωρούν υπερβολικά. Ό,τι κάμουμεν εν λάθος, σιορ, ακούστηκε να ψιθυρίζει με παράπονο το αξύριστο παιδί του λαού, ο δικός μας Νίκος Ξανθόπουλος.

Σε συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή ο Ευθύμιος –γάλα με τριαντάφυλλο– Δίπλαρος, ερωτηθείς για το πόσο στενές είναι οι σχέσεις του Συναγερμού με την κυβέρνηση, απάντησε διπλωματικά, λέγοντας πως σίγουρα οι σχέσεις του κόμματος με την κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν στενότερες. Θα έλεγα στον Ευθύμιό μας να μην παίρνει και όρκο, διότι οι σχέσεις Νίκαρου με Αβέρωφ ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα θερμές, ενώ οι στενές σχέσεις Αναστασιάδη με τον ξεκάθαρο Νίκο (και τη ,μετέπειτα κυβέρνησή του) άρχισαν από τον καιρό που ο νυν Πρόεδρος ήταν ακόμη υπουργός Εξωτερικών. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Είναι στιγμές που η αλησμόνητη ατάκα του Γεώργιου Παπανδρέου έρχεται στο μυαλό και στοιχειώνει ηγεσία και ιθαγενείς της νήσου των Αγίων –και ενίοτε των αγρίων: Παραλάβαμε τη χώρα στο χείλος το γκρεμού και την πήραμε ένα βήμα μπροστά!

Το ΑΚΕΛ πάντως φωνάζει ακόμη πως το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο και ο παράνομος έρωτας του Προέδρου με τον Συναγερμό ποτέ δεν είχε καταλαγιάσει, πως τα όποια εμπόδια δυνάμωσαν αυτό το πάθος και είναι θέμα χρόνου να υπάρξει επισημοποίηση του γάμου της χρονιάς. Φήμες ότι αβερωφικοί θα εισβάλουν στο κέντρο όπου θα γίνεται η δεξίωση και θα αρχίσουν να πετούν κομμάτια της γαμήλιας τούρτας στους νεόνυμφους δεν είναι αβάσιμες. Μείνετε συντονισμένοι, αυτός ο γάμος αλά κυπριακά θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη.

Εκτός συζήτησης το θέμα αλλαγής της βάσης συζήτησης του Κυπριακού, επανέλαβε για πολλοστή φορά ο Πρόεδρος. Μα γιατί μας το λέει συνέχεια; Εμείς το εμπεδώσαμε. Ακόμη και ο εθνικός μας Πρίγκιπας που κάποτε μιλούσε για σωστά περιεχόμενα με διάφορες άλλες μπερδεμένες πυθειακές ρήσεις, τώρα πια το αποδέχθηκε, ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται δημόσια. ΔΔΟ και ξερό παντεσπάνι (που λένε κι οι πρίγκιπες που δεν καταδέχονται το ξερό ψωμί). Επιβάλλεται όμως ο Πρόεδρος να το συζητήσει με την ΕΔΕΚ. Εκεί είναι το πρόβλημα. Εκτός κι αν τα λέει στην πεθερά για να τα ακούει η νύφη! Όπου νύφη ο Σιζόπουλος.

Είπα Σιζόπουλος και θυμήθηκα τους πύρινους του λόγους όταν στις περασμένες εκλογές ζητούσε την ψήφο του λαού για να μας σώσει από το ΕΛΑΜ! Τι αξέχαστες εποχές. Και είχε πείσει αρκετούς ο μπαγάσας. Τι θα μας πει άραγε τώρα που η ρητορική τους κατέληξε να είναι πανομοιότυπη; Οι κακές γλώσσες λένε πως τώρα θα ζητήσει την ψήφο των ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ, ισχυριζόμενος πως είναι πιο ακραία εθνικιστής. Και θα έχει και δίκαιο! Το Εφεδρικό εξάλλου ο Λυσσαρίδης το έφτιαξε, για να μην ξεχνιόμαστε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση