ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Κυπριακή Ομοσπονδία Πυροτεχνημάτων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Για πάρα πολλές ώρες δεν ξέραμε ποιος τελικά αποφάσισε την αναβολή του αγώνα. Ακουγόντουσαν φήμες περί πολιτικής απόφασης και αυτό φωτογράφιζε τον Πρόεδρο. Αναμέναμε λοιπόν από στιγμή σε στιγμή να κυκλοφορήσει αυθόρμητο βιντεάκι από κάποια σύσκεψη όπου ο πρόεδρος θα χτυπούσε το χέρι στο τραπέζι και θα φώναζε οργισμένος: «αρκετά, να το αναβάλετε και να πάνε όλοι σπίτι τους».

Στην πορεία ακούστηκε πως η απόφαση ανήκε στον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης. Στη συνέχεια η φήμη ήταν πώς αποφασίστηκε από την Αστυνομία η οποία αν και παρούσα με 400 αστυνομικούς δεν μπορούσε να επιβάλει την τάξη και να εγγυηθεί την διεξαγωγή του παιχνιδιού με ασφάλεια. Στο τέλος όμως, ο Αρχηγός της Αστυνομίας έριξε το καυτό μπαλάκι και την ευθύνη της μη διεξαγωγής του αγώνα στον διαιτητή!

Η Ευθύνη για όλα στο Διαιτητή. Αρχηγός Αστυνομίας

Ναι, καλά ακούσατε. Ο Σέρβος διαιτητής φταίει για όλα. Κράξτε τον αλύπητα. Ο Σέρβος, που βρέθηκε ο καημένος σε πολεμική ατμόσφαιρα που είχε να ζήσει από τα μέσα της δεκαετίας του 90, όταν οι Αμερικανοί βομβάρδιζαν το Βελιγράδι. Δική του ήταν η ευθύνη και η απόφαση, λέει ο Αρχηγός. ΟΚ…

Είναι πάντως απίστευτα τραγικό όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι αποποιούνται της ευθύνης για τη μόνη σωστή απόφαση που πάρθηκε, που ήταν η μη διεξαγωγή του αγώνα. Τώρα περιμένουμε ανάληψη ευθύνης για τις εξόφθαλμα λανθασμένες αποφάσεις και παραλήψεις.

Ποιος θα μας εξηγήσει πως μπόρεσαν να περάσουν οι χούλιγκανς όλο αυτό το πολεμικό υλικό σε ένα υποτιθέμενα υπερσύγχρονο γήπεδο με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας; Ποιος θα μας εξηγήσει πώς η Αστυνομία πιάστηκε πάλι κοιμωμένη και απροετοίμαστη ενώ όπως παραδέχεται γνώριζε -όπως και όλοι γνωρίζαμε- εδώ και εβδομάδες για τον πόλεμο που προγραμμάτιζαν οι οπαδοί των 2 ομάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι; Και αφού λένε πως όλα αυτά είχαν μπει στο γήπεδο από τις προηγούμενες μέρες, τι ελέγχους έκαναν στα σημεία του γηπέδου όπου θα μπορούσαν να τα είχαν κρύψει;

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας πάντως δεν βρίσκει κανένα λόγο για να παραιτηθεί. Δεν τον αδικώ, ποιος παραιτήθηκε ποτέ σε αυτό τον τόπο για να αναμένουμε κάτι τέτοιο τώρα;

Κατά τα άλλα σε ευρεία σύσκεψη σήμερα αναμένεται να ληφθούν μέτρα τα οποία για πρώτη φορά θα είναι τόσο δραστικά ώστε να κόψουν επιτέλους το κεφάλι του χουλιγκανισμού. Κατά πόσο στη θέση του θα βλαστήσουν άλλα κεφάλια, όπως στην περίπτωση της Λερναίας Ύδρας, αναμένεται να το δούμε.

Μέχρι στιγμής πάντως έχουμε πυροτεχνήματα στα γήπεδα και σχετικές δηλώσεις-πυροτεχνήματα. Θα μπορούσε λοιπόν κάλλιστα κάποιος να ισχυρισθεί πως την ΚΟΠ θα ήταν πιο ταιριαστό να την αποκαλούμε Κυπριακή Ομοσπονδία Πυροτεχνημάτων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση