ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Λάβετε θέσεις για τη μάχη των μαχών

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

75 σελίδες η ένσταση που κατέθεσαν σήμερα οι νομικοί σύμβουλοι του Οδυσσέα Μιχαηλίδη σαν απάντηση στο αίτημα παύσης του Γενικού Ελεγκτή που ζήτησε η Εισαγγελία. Δεν τις λες και λίγες, με 75 σελίδες κάποιοι έγραψαν και βιβλίο. Αν η ένσταση κριθεί βάσιμη, αυτό σημαίνει πως η διαδικασία παύσης δεν έχει νόημα να συνεχισθεί και τερματίζεται άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση, βαστάτε τούρκοι τα άρματα. Η Μάχη των Μαχών θα ξεκινήσει και οι παράπλευρες απώλειες θα είναι τεράστιες.

Ουαί τοις ηττημένοις λοιπόν αν η ένσταση απορριφθεί, αλλά η αλήθεια είναι πως στο μακελειό αποκαλύψεων που θα ακολουθήσει καμιά πλευρά δεν θα μείνει αλώβητη. Τα όσα θα βγουν στην φόρα είναι δεδομένο πως θα στιγματίσουν ανεπανόρθωτα τόσο τους νικητές όσο και τους ηττημένους.

Τα τεκταινόμενα πάντως έχουν ήδη στιγματίσει τον Πρόεδρο στην αντίληψη της Κοινής Γνώμης. Ο νεαρός μας Νίκος κατηγορείται αρχικά για υπόθαλψη των ενεργειών ενάντια στον Ελεγκτή -με κίνητρα αντεκδίκησης- και στη συνέχεια για ποντιοπιλατική στάση μπροστά στον πρωτοφανή εκφυλισμό των Θεσμών. Όποια κι είναι λοιπόν η έκβαση αυτής της υπόθεσης, το προεδρικό πρεστίζ έχει υποστεί εκτεταμένη φθορά.

Έγιναν χθες τα εγκαίνια των νέων γραφείων του κοινοτικού συμβουλίου Λυθροδόντα. Νομίζω δεν χρειάζεται να σας πω ποιος τέλεσε τα εγκαίνια, πρέπει να το έχετε ήδη μαντέψει. Ο νεαρός μας Νίκος δήλωσε μάλιστα πώς η τόνωση της υπαίθρου είναι πρωταρχικός στόχος της κυβέρνησης. Προφανώς το “πρωταρχικός στόχος” είναι η νέα trendy έκφραση που έχει αντικαταστήσει στα κυβερνητικά χείλη το “ξεκάθαρα”.

Κάποιος όμως πρέπει να εξηγήσει στον Νίκο της καρδιάς μας πως δεν γίνεται να λέει σε όλους πόσο πρωταρχικός στόχος είναι τα δικά τους προβλήματα, διότι σε κάποια φάση θα χάσει το νόημά της και η λέξη πρωταρχικός. Να σημειωθεί πως την έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον σε 174 περιπτώσεις σε εγκαίνια των τελευταίων μηνών. Είμαστε λοιπόν η χώρα που έχει μόνο πρωταρχικούς στόχους και κανένα δευτερεύον.

Έρχονται νέες ρυθμίσεις για το πράσινο βέλος σε φώτα τροχαίας που ελέγχονται με κάμερες φωτοεπισήμανσης. Αυτό βέβαια, μετά που έχουν κατακλέψει χιλιάδες ανυποψίαστους οδηγούς. Ευγενική υπενθύμιση: οι κάμερες έπρεπε να έχουν πρωταρχικό στόχο την μείωση των ατυχημάτων και όχι την είσπραξη προστίμων. Αν λειτουργούσαν σωστά και δίκαια κανείς δεν θα είχε παράπονο. Οπότε, κύριε Βαφεάδη, διορθώστε και τις υπόλοιπες αδικίες του συστήματος φωτοεπισήμανσης, ώστε κανείς να μην μπορεί να μας κατηγορεί σαν Kράτος μαφία. (Μπηχτή για τον Μακάριο). Εξάλλου είναι γνωστό πως είμαστε Κράτος και νήσος των Αγίων.

Τα γενέθλιά του έκλεισε το ΔΗΚΟ την περασμένη Κυριακή. Έγινε 48 Μαΐων. Δεν θεωρείται ατίθασο νιάτο αλλά δεν το λες και μαθουσάλα. Το πρόβλημα έγκειται στην υπερ συντηρητική νοοτροπία που αναγκάζει το Κόμμα συχνά να φέρεται σαν υπερήλικας. Αν πραγματικά θέλουν να τραβήξουν νεαρούς ψηφοφόρους και να μην επιτρέψουν στο ΕΛΑΜ να τους περάσει χρειάζεται μια δραστική αναθεώρηση απόψεων και ρητορικής. Το να γρατζουνίζει την κιθάρα του ο Prince στα κοσμικά εβέντς δεν είναι αρκετό. Εδώ έχει εκσυγχρονισθεί -λέμε τώρα- ακόμη και το σκληροπυρηνικό ΑΚΕΛ, στο ΔΗΚΟ τι περιμένουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση