ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Λαός και Κολωνάκι

=ΔΕΥΤΕΡΑ 08 MAIOY

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Τι ωραίο και μαγικό πράγμα η βασιλεία κι οι βασιλιάδες, ιδίως όταν βρίσκονται στα παραμύθια. Και αφού κυριαρχεί στις ειδήσεις η ενθρόνιση του Καρόλου –με τον μικρό μας Νίκο να δίνει το παρών του– θα σας θυμίσω πώς εκτός από τον πρίγκιπα της Στράκκας κάποτε είχαμε και στην Κύπρο ορίτζιναλ βασιλιάδες: από τους αρχαίους Ευαγόρα και Ονήσιλο μέχρι πιο πρόσφατα, τον Μακάριο, ο οποίος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είχε τις υπερεξουσίες ενός αρχαίου βασιλιά –ή τουλάχιστον έτσι πίστευε– και ήταν παράλληλα εκλεγμένος από τον λαό. Επίσης, αφού ήταν ταυτόχρονα και Αρχιεπίσκοπος, είχε όλα τα σχετικά βασιλικά «αξέσορις», όπως χρυσή ράβδο και χρυσή κορώνα! Είχε μάλιστα δηλώσει το επικό «εγώ είμαι η Κύπρος», που σαν ατάκα θύμιζε αυτό που είπε ο Λουδοβίκος: «το κράτος είμαι εγώ». Του άξιζε ένας θρόνος. Ας είναι ελαφρύ το Θρονί που τον σκεπάζει.

Πίσω λοιπόν στο παραμύθι μας… θέλω να πω στην ειδησεογραφία της ημέρας: Πρόεδροι, ηθοποιοί, μοντέλα, τραγουδιστές και άλλοι διάσημοι σελέμπριτις έδωσαν το παρών τους στο κοσμικό γεγονός του αιώνα. Να φανταστείτε ότι είχαν παραστεί και διάσημοι που δεν είναι τελείως ζωντανοί, όπως για παράδειγμα ο Έλβις Πρίσλεϊ και ο Μάικλ Τζάκσον, ενώ Κύπριοι του Λονδίνου ορκίζονται πώς σε γνωστή ταβέρνα κοντά στο παλάτι θεάθηκε ο μακαρίτης Βγενόπουλος να τρώει fish and chips. Υπενθυμίζουμε πως πολλοί πιστεύουν πως ο Βγενόπουλος σκηνοθέτησε τον θάνατό του, όπως για παράδειγμα ο ντετέκτιβ της Βουλής μας, ο ανεπανάληπτος Ζαχαρίας Κουλίας, που σαν νέος άπιστος Θωμάς είχε επισήμως ζητήσει αποδείξεις για να πεισθεί.

Από το κοσμικό ιβέντ του αιώνα δεν έλειψε και ο κολλητός του Προέδρου μας –είδατε όλοι πώς τον αγκάλιαζε στην πρόσφατη συνάντησή τους– ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν. Ο Κάρολός μας πιο ευτυχισμένος ακόμη και απ’ τη μέρα του γάμου του με την Νταϊάνα. Δίπλα του, απαστράπτουσα, η Καμίλα –κι όχι Καμήλα όπως γράφουν μερικοί– της καρδιάς μας. Σε αυτή λοιπόν τη βασιλική ατμόσφαιρα, την αριστοκρατία, τους κρεμ ντε λα κρεμ καλεσμένους, γεμίζοντάς μας εθνική περηφάνια, στεκόταν κορδωτός καμαρωτός, γλυκούλης σαν λουκούμι Γεροσκήπου, ο δικός μας Νίκος Ξανθόπουλος Χριστοδουλίδης.

Όλοι γνωρίζουμε πως οι βασιλιάδες τρελαίνονται για κυνήγι αλεπούς. Και ο συνειρμός με τη δική μας αλεπού της Αργάκας είναι αναπόφευκτος: ο Φούλης είδε την ενθρόνιση από το Παλάτι της Αργάκας παρέα με τα βασιλικά ζώα του, Πόνι, καμήλες και παπαγάλους. Η νέα influencer Πρόεδρος είδε σε VOD την ενθρόνιση στους Τρούλλους, μετά που ξεμπέρδεψε από τον Δίπλαρο και τρεις απειλές: Σάβια, Ξένια, Τσιρίδου. Ντεκαντάνς! Ο Νίκαρος δεν είδε την ενθρόνιση, προτίμησε να πιει το Famous του στο Chez Michel, συζητώντας με τη Μιμή Ντενίση για την πραγματική βασίλισσα, τη Θεοδώρα.

Ακόμη και υψηλόβαθμο σκληροπυρηνικό στέλεχος του ΑΚΕΛ μού εκμυστηρεύθηκε πως αν εκλεγόταν ο Μαυρογιάννης θα έβαζε μέσο για να τον συνοδεύσει στην ενθρόνιση του Βασιλιά. O Μαυρογιάννης λένε πως θεάθηκε στο Αβαείο ως backbencher με τη Λίνα απαστράπτουσα. Λίνα, έλα πίσω.

Φεύγοντας από το παλάτι, ο Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι ζήτησε ενεργότερη συμμετοχή των βασιλιάδων της Ευρώπης για επίλυση του Κυπριακού. Του υποσχέθηκαν πως θα μας στηρίξουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση