ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Μαμούθ, Φειδίας, Φλώροι και Αββακούμ

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Υποψηφιότητα και επίσημα υπέβαλε χθες ο γνωστός youtuber Φειδίας, συνοδευόμενος από τον πατέρα του που είναι πάτερ. Έξυπνη κίνηση για άντληση ψήφων από το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Δεν αποκλείεται βέβαια η ιδέα να ανήκε στον μέντορά του, τον συγγραφέα της καρδιάς μας Χριστόφορο Never Surrender Τορναρίτη. Δεν γνωρίζουμε βέβαια ποιου ιδέα ήταν να εμφανιστεί με παπιγιόν.

Αφήνω στην άκρη τον Σταυρό μου και ξαποσταίνω λίγο… Μοναχός Νεκτάριος, μονής Αββακούμ

Σε ανύποπτο χρόνο, και σε ρόλο Κασσάνδρας, σας είχα μεταφέρει τα όσα εντόπισε το μαύρο κατασκοπευτικό μου βαν για τα υποτιθέμενα έργα στη Μαρίνα και το Λιμάνι Λάρνακας. Αν θυμάστε σας είχα πει ότι η υπόθεση με το έργο Μαμούθ -όπως χαρακτηρίστηκε- θα εξελισσόταν με παρόμοιο τρόπο με το έργο Μαμούθ του Τερματικού στο Βασιλικό.

Δηλαδή, πρώτον, κάποιοι υπεύθυνοι θα εξαφανιζόντουσαν όπως χάθηκαν από προσώπου της Γης τα Μαμούθ και δεύτερον, στο τέλος θα μας ζητούσαν και τα ρέστα, απειλώντας με αγωγές την Κυπριακή Δημοκρατία. Όπερ και εγένετο.

Και τώρα οι κακόμοιροι φορολογούμενοι πιθανώς θα βρεθούν -για άλλη μια φορά- και κερατάδες και δαρμένοι, ενώ οι Λαρνακείς δικαίως είναι έξαλλοι αφού για άλλη μια φορά κινδυνεύουν να μείνουν «με δυο χείλη καμένα».

«Καμιά φορά κουράζομαι. Λέω ‘‘θα τα παρατήσω’’. Και αφήνω στην άκρη τον σταυρό μου και ξαποσταίνω λίγο…Ας μην αφήσουμε κάτω τους σταυρούς. Η Ανάσταση, πλέον δεν αργεί». Θα μπορούσε να ήταν το πασχαλινό μήνυμα του Νίκου Χριστοδουλίδη. Δεν είναι όμως. Πρόκειται για συγκινητικό έως σπαραξικάρδιο απόσπασμα ανάρτησης του μοναχού της Μονής Αββακούμ Νεκτάριου, που σαν σύγχρονος Ιησούς ανεβαίνει το Γολγοθά του στο λόφο Φτερικουδίου. Μόνο για λίγες στιγμές ξαποσταίνει και ξανά -κουβαλώντας το Σταυρό του- προς τη Δόξα τραβά!

“Προσβλέποντας, λοιπόν, στην πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου, την οποία δηλώνουμε εκ των προτέρων, ότι θα αποδεχθούμε άμεσα, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα, ότι μετά την διαλεύκανση της υποθέσεως μόνος «νικητής» θα είναι η πίστη μας και η Εκκλησία της Κύπρου.” Απόσπασμα από την ανακοίνωση των δικηγόρων της Μονής Αββακούμ. Μόνο Αγάπη λοιπόν, που λέει και το σλόγκαν των YOLO, ενώ θυμίζει και τον τίτλο παλιού σκετς του ΡΙΚ «η Αγάπη Νικητής».

Η ανακοίνωση πάντως λειτουργεί και σαν διαφημιστικό trailer του νέου κύκλου της συγκλονιστικής σειράς μυστηρίου «οι Αββακούμιοι». Παράνομοί έρωτες, κρυφές κάμερες, πράματα και (όχι) θάματα, μα πάνω από όλα λεφτά, πάρα πολλά λεφτά, συνθέτουν την ανατρεπτική αυτή σειρά που έχει καθηλώσει με τα επεισόδιά της να γίνονται βάιραλ. Και πάνω από όλα, αγαπάτε αλλήλους! Σύντομα και στο Νέτφλιξ. Φάε τη σκόνη των Αββακούμ Famagusta.

Έπεσαν μπουνιές στην Ελληνική Βουλή όταν ο ανεξάρτητος βουλευτής με το όνομα Φλώρος -έχει σημασία το όνομα- επιτέθηκε σε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης και αντί να βρουν λύση βάρεσαν μπουνιές και διάλυση! Ζούμε τρελές εποχές, αγρίεψαν και οι Φλώροι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση