ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Μια φιλία ξανανιώνει και ένας προϋπολογισμός επιβιώνει

= ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το πρωτοχρονιάτικο πάρτι

Ως χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο δώρο το φυλάει ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις στον μεγάλο Νίκο το πόρισμα για τους 3.500 επενδυτές. Όπως ο ίδιος δήλωσε, η έκθεσή του θα είναι έτοιμη στο τέλος του έτους ή αρχές του νέου έτους. Θα περιλαμβάνει έρευνα για τους 3.500 επενδυτές του ΚΕΠ και άλλους 3.500 συγγενείς τους. Θα εξεταστούν οι επενδύσεις που έκαναν, οι περιουσίες που αγόρασαν και αν υπήρξαν αποξενώσεις, εάν όντως αγόρασε ο καθένας από αυτούς σπίτι αξίας τουλάχιστον μισού εκατομμυρίου και πόσα χρήματα γλίτωσαν από τον ΦΠΑ. Ανέφερε ότι οι φάκελοι θα εξεταστούν ένας προς έναν και όχι δειγματοληπτικά και μάλιστα θα ελεγχθούν και όλα τα σημειώματα που έγιναν από τους λειτουργούς προς τους Υπουργούς και το Υπουργικό Συμβούλιο, για να εντοπίσουν προβληματικές περιπτώσεις.

Πρόκειται για ένα πρότζεκτ χαράς για τον Ελεγκτή αλλά εφιάλτη για τον Λόφο, όπως εύλογα μπορεί κανείς να εικάσει. Ούτως ή άλλως, και μόνο η λέξη πολιτογραφήσεις προκαλεί ταχυκαρδία σε όσους κυκλοφορούν στον Λόφο.
Σημαντική λεπτομέρεια: οι δηλώσεις του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις έγιναν μετά την συνάντηση που είχε με τον πρίγκιπα Νικόλαο. Μήπως κάποιοι ετοιμάζουν πρωτοχρονιάτικο πάρτι;

Τσουνάμι αβρότητας

Πάντως, ανεξαρτήτως του πώς θα εξελιχθεί το πάρτι που μπορεί να ετοιμάζει ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις για τον μεγάλο Νίκο, χθες γίναμε μάρτυρες μιας επίθεσης φιλίας από τον ΔΗΣΥ στο ΔΗΚΟ. Μιας ομοβροντίας θετικότητας, θα έλεγα ενός τσουνάμι αβρότητας, από την πλευρά του Φούλη, που σίγουρα ως κίνηση έχει την πολύ δική της σημασία, στον χρόνο που γίνεται.
Ο πρίγκιπας Νικόλαος, δημοσιοποιώντας την πρότασή του για τον τρόπο επιχορήγησης των κομμάτων, βρήκε έναν απρόσμενο θερμό συνοδοιπόρο από τα παλιά. Ο Φούλης, με επίσημη ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, χαρακτήρισε την πριγκιπική πρόταση λογική και τεκμηριωμένη. Σημείωνε ακόμα πως «πρέπει ως Βουλή των Αντιπροσώπων να εξετάσουμε τα θέματα που εγείρονται και να δρομολογήσουμε τη σωστή λύση. Παράλληλα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα βρεθεί ένας ασφαλής τρόπος ώστε τα πολιτικά κόμματα που μένουν εκτός Βουλής, να επιστρέφουν τα χρήματα». Έχετε προσέξει την τελευταία φράση; Αναφέρεται στην υποχρέωση κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής να επιστρέψουν τα χρήματα. Για τα εντός Βουλής, ούτε λέξη...
Από την άλλη ο πρίγκιπας Νικόλαος μετά τη συνάντηση με τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις δήλωσε ξεκάθαρα ότι το ΔΗΚΟ θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό χωρίς… δεύτερη σκέψη. «Από τη στιγμή που έχει δοθεί στην Ελεγκτική Υπηρεσία πρόσβαση στους φακέλους έχει αρθεί για το ΔΗΚΟ ένα σημαντικό εμπόδιο για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού» δήλωσε, επιβεβαιώνοντας ότι το ΔΗΚΟ έχει για τα καλά επιστρέψει στη λογική των συνεργασιών, εγκαταλείποντας το αντάρτικο.
Όλα τα άλλα είναι πια θέμα διαχείρισης, που θα έλεγε και ένα πολιτικό στέλεχος του ΔΗΚΟ που δεν σταματά να προπαγανδίζει εντός του κόμματος ότι το συμφέρον του κόμματος είναι μια συνεργασία με τον ΔΗΣΥ στις προεδρικές, «χωρίς το βαρίδι του Αναστασιάδη».

Η Ερατώ και οι ελπίδες της

Πολύ προβληματισμένη την βλέπω την αγαπητή μου κυρία Μαρκουλλή για το κατά πόσον θα είναι ή όχι υποψήφια για τις προεδρικές. Η ίδια δηλώνει πως σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να κατέλθει ως υποψήφια, αφού στην δημοσκόπηση της «Καθημερινής» ήρθε τρίτη, χωρίς μάλιστα να έχει εκδηλώσει, όπως λέει, το ενδιαφέρον της. «Ήταν για εμένα μια ευχάριστη έκπληξη αυτή η δημοσκόπηση και κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνει αυτό που έχω συλλάβει τα τελευταία δύο χρόνια. Δηλαδή υπάρχει μια έντονη θα έλεγα παρότρυνση από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, θα έλεγα σχεδόν από όλους τους πολιτικούς χώρους, που επί καθημερινής βάσεως με παροτρύνουν να κατέλθω ως υποψήφια στις εκλογές», δήλωσε στο κρατικό κανάλι.
Πάντως, εγώ άλλα άκουσα από κομματική πηγή στην Εζεκία Παπαϊωάννου. Ότι δηλαδή και ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και συζήτηση έχει γίνει και έμμεση απάντηση έχει δοθεί.

Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία. Γι΄ αυτό και η Ερατώ ελπίζει παρά το ότι δηλώνει ξεκάθαρα πίσω από τις λέξεις ότι οι ελπίδες δεν είναι και πάρα πολλές: «Είναι για αυτό που προβληματίζομαι σοβαρά, το σκέφτομαι σοβαρά. Αλλά θα γνωρίζετε με βάση την ιστορία των εκλογών στην Κύπρο ότι οποιαδήποτε ανεξάρτητη υποψηφιότητα χωρίς τη στήριξη κομμάτων δεν έχει καμία απολύτως προοπτική. Δεν έχω κάνει ακόμα επαφές, θα εξαρτηθεί από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι προβληματίζομαι πολύ σοβαρά και θα πάρω τις αποφάσεις μου στον κατάλληλο χρόνο».

Τρολάρισμα

Τρολάρισμα άνευ προηγουμένου άρχισε η γυναικεία κίνηση των Οικολόγων λίγο πριν από τις εσωκομματικές τους εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου. Ανεβάζουν, λένε, θεατρική παράσταση και ως εδώ καλά. Το τρολάρισμα ήρθε όταν είδαμε τον τίτλο: «Άγριες Ιστορίες» ξανά και ξανά.

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι σε γραφείο πολιτικού αρχηγού μεγάλου κόμματος έπεσε για πρώτη φορά επίσημα το όνομα γυναίκας ως εν δυνάμει υποψήφιας για τις προεδρικές; Σε περίπτωση βεβαίως που ο ίδιος αποφασίσει ότι δεν θα λάβει το χρίσμα;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση