ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Μπρος γκρεμός και πίσω ρεύμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρισμού ζητάει η ΑΗΚ για να μπορέσει -όπως ισχυρίζεται- να συνεχίσει την ομαλή λειτουργία της. Και όταν λέμε ομαλή λειτουργία φαντάζομαι εννοούν όλα όσα έκαναν -ή μάλλον όλα όσα δεν έκαναν- τις προηγούμενες δεκαετίες, ώστε να θεωρούμαστε μια χώρα υποανάπτυκτη στο θέμα Ενέργειας ενώ υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να ήμασταν πρωτοπόροι. Αιδώς Αργείοι.

Ο Πρόεδρος -προς τιμήν του- φαίνεται πως έστω και καθυστερημένα κατάλαβε τι σημαίνει ΑΗΚ και εξουσιοδότησε τον κοντό με τη γραβάτα να τους τραβήξει το αυτί. Κάποιοι πρέπει επιτέλους να δώσουν στον κύπριο καταναλωτή αυτό που δεσμεύτηκαν να του δώσουν: φθηνότερο ρεύμα. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Σκεφτείτε μόνο πόσο όμορφη πρωτοτυπία θα ήταν αν αυτός ο Νίκος τηρήσει αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε.

Είναι πανάκριβο το ρεύμα στην Κύπρο και δεν μπορεί να στηρίξει την ανάπτυξη της Οικονομίας. Γ. Παπαναστασίου, Υπ. Ενέργειας, Αύγουστος 2023

Εξαιρετικά εύστοχη -αν και αυτονόητη- η τοποθέτηση του Προέδρου πώς δε νοείται η ΑΗΚ να ενδιαφέρεται για κέρδος τη στιγμή που ο μέσος καταναλωτής βιώνει πρωτοφανή οικονομική στενότητα. Σωστότατος, ειδικά αν δεν υπαναχωρήσει από αυτή τη θέση. Όλα πάντως θα ξεκαθαρίσουν στη σημερινή συνάντηση του νεοσύστατου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ με τον Υπουργό Ενέργειας. Ενεργηθείτε προς πάσαν κατεύθυνση.

Να μην ξεχνάμε πάντως πως ο νεαρός Νίκος έκανε -και πολύ ορθώς- ενεργειακή αναβάθμιση του Προεδρικού. Για τους ταλαίπωρους πολίτες που δεν έχουν λεφτά να κάνουν ανάλογη αναβάθμιση κύριε Πρόεδρε, φροντίστε η τιμή του ρεύματος να μην ξεφύγει περισσότερο. Στο κάτω κάτω δώστε και ένα λόγο στους καταναλωτές να είναι πιο γενναιόδωροι με την Κυβέρνηση στην επόμενη δημοσκόπηση.

Το ότι φτάσαμε στο σημείο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών να υποστηρίζει πως η ΑΗΚ «πρέπει να βάλει αυξήσεις» δείχνει πολλά και για την τραγική κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε ως τόπος -γνωστός και ως πελλότοπος- αλλά και για τον ίδιο το Σύνδεσμο Καταναλωτών και τις ανεπάρκειές του. Ποιους είπαμε ότι πρέπει να προστατεύει αυτός ο Σύνδεσμος;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση