ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Νενικήκαμεν. Συγχαρητήρια.

=ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η ανοργάνωτη -λόγω διακοπών- αντίδραση της Κυβέρνησης απέναντι στα γεγονότα της Πύλας και η πρόθεση για σύγκλιση Υπουργικού προς συζήτηση του θέματος τον…ερχόμενο μήνα, προξένησε σωρεία αρνητικών αντιδράσεων. Εντούτοις, όσο παράδοξο και αν ακούγεται, έφερε και συγχαρητήρια από εκείνον που κανείς δεν θα περίμενε να εκθειάσει την Κυβέρνηση για οποιονδήποτε λόγο. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Ο ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα τεκταινόμενα στην Πύλα μέσω βιντεόκλησης. Και η πρώτη απορία μου είναι η εξής: γιατί άραγε ένας δικός μας φωστήρας δεν σκέφτηκε κάτι ανάλογο ώστε το Υπουργικό μας Συμβούλιο να συνέλθει -το “συνέλθει” κυριολεκτικά και μεταφορικά- μέσω βιντεόκλησης;

Έπαινος χωρίς αιτία είναι μεταμφιεσμένη σάτιρα. Alexander Pope

Το ότι ο κόσμος καιγόταν -πάλι μεταφορικά και κυριολεκτικά- αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας ενημέρωνε ότι η -κατά τα άλλα κατεπείγουσα- σύσκεψη θα γινόταν τον Σεπτέμβρη σίγουρα δεν άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους πολίτες και αυτό διαφάνηκε από την πληθώρα επικριτικών και ειρωνικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η Κυβέρνηση μας λοιπόν πιθανότατα θα μελετήσει και ασχοληθεί εις βάθος με τα γεγονότα της Πύλας αρκετό καιρό μετά που αυτά θα έχουν ήδη τελειώσει, παρόλο βέβαια που οι παρενέργειες τους θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό ακόμη. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως η ταχύτητα με την οποία κινηθήκαμε θυμίζει λίγο την κυπριακή παροιμία “μετά το μπαϊράμι, ήρθε και ο Χασάνης”.

Ο ξεκάθαρός μας Νίκος -εν μέσω προσκυνημάτων- βασικά αρκέστηκε στις τυπικές επιστολές διαμαρτυρίας και σε σχόλια ικανοποίησης για τη στάση του διεθνούς παράγοντα. Η αναιμική και καθυστερημένη αντίδρασή μας -βλέπετε πολλοί Υπουργοί μας ήταν διακοπές και οι σύζυγοι θα μουρμουρούσαν αν τις διέκοπταν- ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη. Αυτό που δεν αναμέναμε ήταν τα συγχαρητήρια που απέστειλε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της! Τους ποιους;

Ο Φούλης μας λοιπόν έκανε την έκπληξη και εκεί που όλα του έφταιγαν και όλα του βρωμούσαν ξαφνικά ταυτίσθηκε με τις ενέργειες της Κυβέρνησης σε μια περίπτωση όπου η Κυβέρνηση δεν έκανε ακόμη οποιεσδήποτε ουσιαστικές ενέργειες! Μέγας είσαι Φούλη μου και θαμαστές οι πράξεις σου.

Η αγαπημένη μας αλεπού της Αργάκας προφανώς ένιωσε πως τις προηγούμενες μέρες κάπου το είχε παρατραβήξει με την ανελέητη κριτική και θέλησε να εξισορροπήσει λίγο τα πράγματα εκθειάζοντάς την κυβέρνηση για χειρισμούς που ακόμη δεν έκανε και δεν ξέρουμε αν θα χρειαστεί να κάνει. Μια χαρά! Στο κάτω κάτω τι καλύτερο από την αδράνεια; Κάπως έτσι δεν ανελίσσεται κάποιος στη Δημόσια Υπηρεσία; Δεν είναι η πιο σοφή επιλογή και ο ασφαλέστερος δρόμος προς την Αριστεία το να μην κάνεις τίποτα, αφού με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί ποτέ να κάνεις κάτι λάθος;

Το κατασκοπευτικό βαν του Ονασαγόρα έχει υποκλέψει συνομιλία του Αβέρωφ Νεοφύτου κατά την οποία εκμυστηρεύεται σε στενό του συνεργάτη το εξής: “Για να μεν με κατηγορούν ότι έκαμνα άδικη κριτική τώρα θα δώκω άδικον έπαινο! Εν θα με πελλάνουν εμέναν!”

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση