ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Never Surrender, το νέο Κόμμα;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αναστάτωση δημιούργησε το χθεσινό μας κουίζ, σχετικά με το ποιο είναι το νέο κυπριακό κόμμα που βρίσκεται στα σκαριά. Για την ακρίβεια βρίσκεται κυρίως στο μυαλό του εμπνευστή του, που ζυγίζει τις πιθανότητες αλλά μάλλον θα σπρώξει την όποια απόφαση για μετά το καλοκαίρι, αφού νιώθει πως δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να προλάβει αυτές τις εκλογές.

Δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη βάση λύσης του Κυπριακού. Νίκος Χριστοδουλίδης

Θα έχει το νέο κόμμα Πρόεδρό του τον συγγραφέα και life coach Χριστόφορο Τορναρίτη και αντιπρόεδρο τον you tuber / tik toker και υποψήφιο Ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου; Κυκλοφορεί σαν ψίθυρος και μερικοί το βρίσκουν αδιανόητο. Γιατί όχι λέω εγώ. Έχουμε δει πολύ χειρότερα στην κυπριακή πολιτική σκηνή, σε σημείο που ένα κόμμα με Ηγεσία τον Φόρο και τον Φειδία (τα δύο μεγάλα Φ της σύγχρονης πολιτικής επικαιρότητας) να μπορεί να θεωρηθεί και σαν αναβάθμιση!

Δημοσιογραφική ιστοσελίδα μας πληροφορεί πάντως ότι ο Φειδίας Παναγιώτου, ινφλουένσερ, πολιτική περσόνα και ο άνθρωπος που περίμενε μήνες σε αντίσκηνο για να αγκαλιάσει τον Elon Musk, συναντήθηκε τυχαία (???) στους διαδρόμους του Ωμέγα με τον υποψήφιο Δήμαρχο Λευκωσίας Νίκο Τορναρίτη, αγκαλιάστηκαν αυθόρμητα, μίλησαν και μερικά δευτερόλεπτα, έγιναν κολλητοί και φωτογραφήθηκαν αγκαλιά.

Κάποιος πονηρός φίλος βέβαια μου είπε πως όλα αυτά δεν ήταν καθόλου μα καθόλου τυχαία, αφού -όπως γνωρίζουν όλοι όσοι παρακολουθούν youtube και twitter, άλλως X) ο οργανωτικός της προεκλογικής εκστρατείας του Φειδία δεν είναι άλλος από τον αδελφό του Νίκου Τορναρίτη και συγγραφέα του κυπριακού best seller Never Surrender, που όπως έχουμε ήδη εξηγήσει μπορεί να καταστεί το επόμενο -μετά το Volt- αγγλόφωνο Κόμμα της Κύπρου μας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως δημοσκοπήσεις που κατέχουν τα κόμματα δείχνουν το νεαρό ινφλουένσερ (περισσότερο ινφλουένσερ από νεαρό Νίκο και Αννίτα μαζί) να σημειώνει απροσδόκητα ψηλά ποσοστά και να εξελίσσεται σε ένα ακόμη πονοκέφαλο. Πρόκειται για κόσμο που δηλώνει πως θα ψηφίσει Φειδία απλώς σαν αντίδραση στο κατεστημένο και που θα γυρίσει στα κόμματά του την ώρα της κάλπης, ή για σοβαρότερο φαινόμενο που θα δημιουργήσει εκπλήξεις; Οψόμεθα…

Δεν υπήρξε και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη βάση λύσης του Κυπριακού, δηλώνει με στόμφο ο Πρόεδρός μας, αναφερόμενος προφανώς στην ΔΔΟ. Μια διευκρίνιση μόνο. Αναφερόμαστε στη βάση που πλειστάκις, μετά βδελυγμίας και με διάφορους άκομψους χαρακτηρισμούς έχουν απορρίψει στο παρελθόν τα συγκυβερνώντα κόμματα; Αυτοί που θα ονομάζαμε «οι άνθρωποι του προέδρου»; Καλά θα πάει και αυτό. Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό πως όταν έβρεχε λογική εμείς κρατούσαμε ομπρέλες.

Οι εξελίξεις στο σκάνδαλο Αβακούμ τρέχουν με ταχύτητα. Το θέμα είναι τα λεφτά, όπως τραγούδησε κάποτε η αοιδός Τζούλια Αλεξανδράτου. Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, Νεκτάριε και Ησαΐα. Εισηγούμαι, για να μην τσακώνεστε, να τα βάλετε σε κλήρωση την Πρωτοχρονιά. Στην κλήρωση να συμμετέχουμε όλοι οι κύπριοι. Και ας τα κερδίσει ο καλύτερος, ή όποιος θέλει ο Άγιος Αβακούμ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση