ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Νους υγιής εν σώματι υγιεί; Not really

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ουραγοί οι μαθητές μας σ ολόκληρη την Ευρώπη, όσον αφορά τις αθλητικές τους επιδόσεις, αναφέρει πρόσφατη έρευνα. Το θετικό είναι ότι επιδεικνύουμε μια σταθερότητα, αφού ανάλογες είναι και οι ακαδημαϊκές επιδόσεις των μαθητών μας. Για να μιλήσουμε λίγο πιο σοβαρά, δεν χτυπούν πια καμπανάκια για τα Σχολεία μας, αλλά καμπάνες μεγαλύτερες και από αυτήν που βάραγε ο κωδωνοκρούστης στην Παναγία των Παρισίων.

Οι αλλαγές από το Υπουργείο επιβάλλεται να είναι άμεσες και δραστικές. Είναι θλιβερό με τα όσα ξοδεύονται για το εκπαιδευτικό μας σύστημα, -έχουμε από τις υψηλότερες δαπάνες ανά μαθητή στην Ευρώπη- τα αποτελέσματα να είναι τόσο απογοητευτικά. Στο “νους υγιής εν σώματι υγιεί” φαίνεται πως αποτύχαμε διπλά, υστερώντας τόσο στη γνώση όσο και στο σώμα.

Ενώ τα περισσότερα παιδιά είναι έξυπνα, οι περισσότεροι ενήλικες είναι κουτοί. Άρα, κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά στην Παιδεία. Αλέξανδρος Δουμάς

Εντιμότατη Υπουργέ Παιδείας, πιστεύω θα συμφωνείτε πως τα παιδιά μας αξίζουν κάτι καλύτερο. Αφού λοιπόν τα τελευταία χρόνια επικεντρωθήκαμε στο να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις των Συντεχνιών, έφθασε μήπως ο καιρός να δούμε πιο ζεστά τις επιδόσεις των μαθητών μας, είτε στην τάξη είτε στην αίθουσα γυμναστικής;

Δεν είναι περήφανος, δήλωσε ο Πρόεδρος, αναφορικά με όσα γράφτηκαν στο διεθνή τύπο σε σχέση με τους ισχυρισμούς που καταγράφονται στα έγγραφα του Cyprus Confidential. Αλλά γιατί; Οι Αμερικανοί λένε πως “even bad publicity is good publicity”.

Είναι πραγματικά τραγικό να μας κουνά συνεχώς το δάχτυλο η Ευρώπη, τη στιγμή που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες γίνονται τα ίδια και χειρότερα. Επιβάλλεται λοιπόν να βρούμε τους τρόπους να καθαρίσουμε το όνομά μας σαν χώρα, αλλιώς θα καταλήξουμε στη συνείδηση των ευρωπαίων σαν ο παράδεισος της διαφθοράς, έστω και αν αυτό δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Δυστυχώς για εμάς ισχύει η κυπριακή παροιμία “έφκαλε όνομα ο θεριστής”! Και τώρα πια χρειάζεται υπερπροσπάθεια και εκγρήγορση τον θεσμών ελέγχου, ώστε να καθαρίσουμε τις…τάτσες που μας άφησαν κληρονομιά προηγούμενες διακυβερνήσεις.

Και φυσικά, ο ξεκάθαρος Νίκος, σαν μέλος προηγούμενης διακυβέρνησης που δεν φημιζόταν για τις ευαισθησίες της στο θέμα διαφθοράς, επιβάλλεται να επιδείξει μηδενική ανοχή, καθότι η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια. Δείχνει να το αντιλαμβάνεται και ελπίζουμε να τηρήσει την δέσμευσή του πώς θα διερευνηθούν τα πάντα. Οψόμεθα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση