ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Αβέρωφ και η Λαϊκή Δεξιά

=ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Επικίνδυνες οι εξελίξεις με το γραφείο που θα διεκπεραιώνει προξενικές υποθέσεις της Ρωσίας στα Κατεχόμενα, δήλωσε ο Αβέρωφ και θυμηθήκαμε ξαφνικά την ύπαρξη του άλλοτε παντοκράτορα της κυπριακής πολιτικής σκηνής.

Ομολογώ πως συχνά αναλογίζομαι τα λάθη που οδήγησαν στην εκδίωξη απ’ το κοτέτσι της αγαπημένης μας αλεπούς, αυτής της Αργάκας. Είμαι σίγουρος πως τώρα πια κι αυτός κάνει την αυτοκριτική του. Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Φούλης πλήρωσε την υποτίμηση που έδειξε στη Λαϊκή Δεξιά, δηλαδή στον κόσμο του Συναγερμού που βρίσκεται στην επαρχία και στα εθνικόφρωνα σωματεία.

Δεν κράτησε ισορροπίες. Προσκολλήθηκε επιδεικτικά στην Αστική, την επιχειρηματική, την φιλελεύθερη πλευρά της παράταξης. Αυτή η πλευρά όμως, καλώς ή κακώς, ήταν η μειοψηφία. Και κάπως έτσι η αλεπού, που τα πουλάκια έξυπνα τα πιάνει και γελά, άφησε άλλους να γελάσουν τελευταίοι.

Ήταν βέβαια πολλοί παράγοντες και συσσωρευμένα λάθη που έφεραν την πτώση του ισχυρού ανδρός του Συναγερμού, και για αυτά θα έχουμε εκτενή ανάλυση στο άμεσο μέλλον. Ο ίδιος φυσικά φιλοδοξεί πως με μεθοδικές κινήσεις θα επανέλθει στο προσκήνιο ή έστω θα μπορέσει να ελέγξει ξανά το παρασκήνιο.

Όσον αφορά την ξανθιά διάδοχο και ινφλουένσερ πρόεδρο, ας μελετήσει τα λάθη του προκατόχου αν δεν θέλει να πιει κι αυτή το πικρό πιοτό της πολιτικής αυτοκτονίας. Ο δρόμος της σίγουρα θα έχει περισσότερες νάρκες παρά ροδοπέταλα.

Αν ο δυσαρεστημένος κεντροδεξιός αποδεχθεί την πρόταση του ΑΚΕΛ για τις Δημοτικές θα είναι μια εξέλιξη που θα συζητηθεί. Εξάλλου, το σλόγκαν δεν το αλλάξαμε τυχαία. Και το σφυροδρέπανο έφυγε από το λογότυπο μετά από πολλή μελέτη των επικοινωνιολόγων του κόμματος.

Τετραγωνισμό του κύκλου θα κληθούν να κάνουν στον Δημοκρατικό Συναγερμό αφού στην επιλογή υποψήφιων δημάρχων πρέπει να καταφέρουν να μην υπάρξουν αποστασίες ανάμεσα σε αυτούς που θα μείνουν εκτός των κομματικών προτάσεων. Το φαινόμενο Χριστοδουλίδη είναι νωπό και όποιος καεί απ’ τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι.

Πάντως, ένα τουλάχιστον άτομο έχει εκφράσει στον στενό περίγυρό του πως σε περίπτωση μη επιλογής του θα κατέλθει ως Ανεξάρτητος υποψήφιος, όπως περίπου έκανε στις προηγούμενες εκλογές ο νυν δήμαρχος Στροβόλου.

Αγαπητή Αννίτα, ετοιμάσου να παίξεις τον ρόλο των Ηνωμένων Εθνών και την Ειρηνευτική δύναμη, διότι μόλις μπούμε στην τελική ευθεία θα υπάρξουν πολλά χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Το δικό μου υπουργείο έχει μοιραστεί στα δυο, ποια από τις δύο (Μεγάλες) Κυρίες πρέπει να αγαπώ;

Αναμένουμε με αγωνία την επιστροφή του προεδρικού ζεύγους από τις διακοπές του ώστε να μπορέσει επιτέλους η Φιλίππα να πάρει τις αποφάσεις που αφορούν το χάος που προέκυψε στο υπουργείο Υγείας κατά την απουσία της. Μια βδομάδα έλειψε κι έγιναν όλα μπάχαλο! Ποια από τις δύο Μεγάλες Κυρίες θα στηρίξει άραγε η Πρώτη Κυρία; Πάντως εγώ και ο Κετσπάγια έχουμε μια ιδιαίτερη συμπάθεια για τη Μεγάλη Κυρία της Αμμοχώστου, την Ανόρθωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση