ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο ανασχηματισμός, οι κλίκες και ο θιγμένος Ελεγκτής

= ΤETAΡΤΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο ανασχηματισμός και οι κλίκες

Αυτός δεν ήταν ανασχηματισμός, ήταν βαθύς καθαρισμός του Προεδρικού. Οκ, το ξέραμε ό τι υπήρχαν ομάδες και αντίπαλα στρατόπεδα στον Λόφο, αλλά κανένας δεν υπολόγιζε το μέγεθος της αντεπίθεσης. Και της εκπαραθύρωσης τόσων πολλών σε μία μόνο ημέρα… Κάποιοι απορούν ακόμα τι πραγματικά φταίει που η καριέρα τους στον Λόφο έληξε τόσο σύντομα και τόσο άδοξα. Άλλοι μάλλον επιχαίρουν που τα κατάφεραν και καθάρισαν το τοπίο και μπορούν σχεδόν απερίσπαστοι να κινούνται στους διαδρόμους της εξουσίας. Σχεδόν απερί σπαστοι, γιατί ένας-δύο τους ξέφυγαν… Μπορεί για κάποιους που διαβάζουν τα προαναφερόμενα να μην βγάζουν πολύ νόημα. Για κάποιους άλλους όμως εκεί στον Λόφο και κά ποιους που βρέθηκαν ξαφνικά εκτός αυτού βγάζουν και νόημα και ουσία.

Πηγή μου, που ανεβοκατεβαίνει στον Λόφο, μου έλεγε χθες ότι ο ανασχηματισμός όπως έγινε επιβεβαίωσε ότι «οι κλίκες ποτέ δεν πεθαίνουν, από τα πιο χαμηλά στρώματα της κυπρια κής κοινωνίας μέχρι τον Λόφο της εξουσίας». Όλα αυτά ανεξαρτήτως του εάν χρειαζόταν α ναδόμηση η επικοινωνιακή ομάδα του Προέδρου, που πολλοί το έλεγαν ότι χρειαζόταν.

Ο δακτυλοδεικτούμενος Αδάμου

Δεν άντεξε τελικά την πίεση ο Αδάμου. Ο καλοπροαίρετος πολιτικός, ενώ είχε αποφασίσει να βοηθήσει τον τόπο και τους ανθρώπους, ει δικά στο ΓεΣΥ που το ΑΚΕΛ διαλαλεί ότι θα το στηρίξει με κάθε τίμημα, βρέθηκε δακτυλο δεικτούμενος από τους συντρόφους του. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Είναι τουλάχιστον η τέταρτη. Την πρώτη το ΑΚΕΛ του απέτρεψε την εκλογή στην προεδρία της Βουλής για να μην συνεργαστεί με τους… εχθρούς. Μετά τον απείλησαν να μην δεχθεί υπουργοποίηση επί Αναστασιάδη για τους ίδιους λόγους. Πρόσφατα έβαλαν προσκόμματα να μην εκλεγεί στην προεδρία της Βουλής αντικαθιστώντας τον Συλλούρη αλλά ευτυχώς απέτυχαν. Τώρα του έκαναν πόλεμο να αρνηθεί την υπουργο ποίηση και «ας φτιάξουν το ΓεΣΥ όπως το θέ λουν αρκεί εμείς να είμαστε αντιπολίτευση»… Κάποτε όμως θα τα πει, μου είπε πηγή που ξέρει πολλά.

Η προανακοίνωση του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις

Πολύ αναστατωμένος ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις με όσα του προσάπτει η Ερευνητική Επι τροπή για τις πολιτογραφήσεις στο πόρισμά της. Θα θυμάστε ότι ενήργησε προληπτικά και προκαταβολικά με καταγγελία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Πριν ακόμα δει το πόρισμα. Πριν ακόμα διαβάσει τι έχουν γράψει για την υπηρεσία του. Χθες που διάβασε όσα του προ σάπτουν έβγαλε προανακοίνωση για να κα ταγγείλει την Επιτροπή ενημερώνοντας μας πως σήμερα θα εκδοθεί η κανονική ανακοίνω ση. Ποιος ξέρει, ίσως αύριο να εκδώσει και τρίτη ανακοίνωση και μπορεί μεθαύριο να βγάλει και μικρό εγχειρίδιο για να μας λέει ότι είναι αμάρτημα να ελέγχεται ο Γενικός Ελεγκτής.

Στην προανακοίνωσή της η Υπηρεσία του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, αναφέρεται στην «εκτός όρων εντολής, μεροληπτική προσπάθεια της Ερευνητικής Επιτροπής, κατά παράβαση κάθε αρχής δεοντολογίας να πλήξει με ανυπόστατα επιχειρήματα, προσωπικά το Γενικό Ελεγκτή για τους προφανείς λόγους που έχουν ήδη αναδειχθεί» και μας ενημερώνει πως σε αυτή την προσπάθεια θα απαντήσει σήμερα με ε κτενή ανακοίνωση. Δεν περιορίστηκε όμως σε μία μόνο προανα κοίνωση. Ήρθε και δεύτερη. Αυτή τη φορά α πό το προσωπικό προφίλ του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις για να μας δείξει τι πάει να πει επίπεδο. Έγραψε ο μέγιστος: «Προφανώς, για προστα σία της ΕΥ, θα πρέπει να ενημερωθεί κι ο Ευρωπαίος Επίτροπος με συμπληρωματική επι στολή αφού το περιεχόμενο της Έκθεσης επι βεβαιώνει πως όταν υπάρχει τόσο έκδηλη μεροληψία, αναπόφευκτα και το αποτέλεσμα θα είναι απαράδεκτο και αναλόγου χαμηλού επιπέδου». Απ’ ότι μαθαίνω ακόμα και στο πριγκιπάτο έχουν φρίξει με τις προανακοινώσεις και φοβούνται τι θα διαβάσουν στις ανακοινώσεις. Το συμπέρασμα ότι αν ο γενικώς ελεγκτής μιλούσε από το 2016 και δεν αποσιωπούσε τα ό ποια ευρήματά του (αφού έκανε έρευνα χωρίς να εκδώσει έκθεση) ίσως τα προβλήματα να λύνονταν εγκαίρως. Τώρα γιατί έπρεπε να διογκωθεί η πολιτική ζημιά και έπρεπε να πλησιάσουν τόσο πολύ οι εκλογές και να θυ μηθεί η Ελεγκτική Υπηρεσία να κάνει έρευνα και να εκδώσει και έκθεση, είναι ένα ερώτημα που είμαι περίεργος εάν θα απαντάται στη ση μερινή εκτενή ανακοίνωση.

ΚΟΥΙΖ: Ποιος περίμενε με ανυπομονησία αλλά μάταια τηλεφώνημα από τον Αναστασιάδη για υπουργοποίηση; Αυτή τη φορά μάλιστα φαίνεται να το είχε σχεδόν σίγουρο ότι θα ή ταν ένας από τους εκλεκτούς και είχε έτοιμο και το υπουργικό κοστούμι. Το οποίο όμως βιαστικά και γεμάτος θλίψη το έκρυψε ξανά στην ντουλάπα

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση