ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο απόλυτος Νίκαρος και οι συμβουλές του Κωστάκη

= ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Απόλυτα ικανοποιημένος δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης από τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Μιλάμε για τα συμπεράσματα χωρίς ισχυρές κυρώσεις ή άλλες επιπτώσεις για την Τουρκία που έκαναν και τον Ερντογάν να δηλώσει ικανοποιημένος και να συγχαρεί τις νούσιμες χώρες της Ε.Ε., αυτές που «διαθέτουν κοινή λογική, έδειξαν θετική στάση και έπεσε στο κενό το παιχνίδι» Ελλάδας, Κύπρου, Γαλλίας. Δηλαδή εάν η Σύνοδος Κορυφής επέβαλλε αυστηρές κυρώσεις στην Τουρκία τι θα δήλωνε ο πρόεδρος; Πόσο πιο απόλυτα ικανοποιημένος θα μπορούσε να είναι; Άντε καλό Μάρτη πια. Μάρτη, γδάρτη και… παλουκοκαύτη που λένε και στα χωριά.

Ένα ηχηρό ρεζίλεμα το πήρε ο Οδυσσέας Τσακ Νόρις από την ερευνητική επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις. Βγήκε την Πέμπτη με tweet της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και κατήγγειλε δημόσια τον βοηθό γενικό ελεγκτή Κυριάκο Κυριάκου που είναι και μέλος στην ερευνητική επιτροπή, ότι επικοινώνησε με λειτουργό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας κάνοντας ερωτήσεις για θέματα που ερευνά η Επιτροπή. Ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις προφανώς ενοχλήθηκε από τη δράση του βοηθού γενικού ελεγκτή, αυτού που δεν τον είδαμε και δεν τον ακούσαμε ποτέ να μιλά εκ της θέσεώς του, και τον κατήγγειλε δημόσια, ακολουθώντας την πάγια τακτική του να ρεζιλεύει κατά το δοκούν, γράφοντας ότι με βάση τον νόμο οι μάρτυρες καλούνται επίσημα στην Ερευνητική Επιτροπή. Υποβάλλοντας ουσιαστικά ότι ο Κυριάκου παρανόμησε… Την επομένη η Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις απάντησε στο tweet του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις με επίσημη ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι βάσει του άρθρου 7(α) η Επιτροπή δύναται «να συγκεντρώνει οποτεδήποτε κάθε έγγραφο ή στοιχείο που θεωρεί αναγκαίο ή επιθυμητό να εξασφαλίσει ή εξετάσει, τα οποία διατηρεί υπό την κατοχή και φύλαξή της, έστω και αν δεν έχουν κληθεί οποιαδήποτε πρόσωπα να καταθέσουν ενώπιόν της». Και ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις σιώπησε… Προσωρινά τουλάχιστον.

Μια και βρίσκομαι στον ηχηρό κόσμο του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις, διερωτώμαι τι είναι αυτό που τον κρατά και δεν καταφεύγει τόσο καιρό στο Ανώτατο Δικαστήριο για να βρει το δίκιο του. Ο ίδιος μας το είπε ξανά και ξανά πως η ανεξαρτησία της υπηρεσίας του δεν μπορεί να αμφισβητείται. Και έχει δίκαιο. Ακόμα και ο γενικός εισαγγελέας του το αναγνώρισε, ακόμα και ο Νίκαρος. Αρκετές φορές επεσήμανε ότι το θέμα της σύγκρουσης εξουσιών μπορεί να επιλυθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο που είναι και το αρμόδιο όργανο να αποφασίσει. Ακόμα και ο Φούλης του το είπε πολλάκις και τον προέτρεψε να προσφύγει στο Ανώτατο για να βγάλει και τον τόπο από τη δύσκολη θέση και το δικό του το έργο να διευκολυνθεί. Διότι μετά τη νέα εμμονή και επιμονή του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις με τον γενικό εισαγγελέα (αυτόν τον γενικό εισαγγελέα) το κράτος δεν έχει πολλά περιθώρια να ξαναδεί άσπρη μέρα. Από τη μία ο Τσακ από την άλλη ο πρίγκιπας με τους εκβιασμούς για τον προϋπολογισμό, το εκλιπούσα που φοβόμασταν θα το κατακτήσουμε επάξια και με το σπαθί μας… Διερωτώμαι, λοιπόν, γιατί ο τολμηρός Οδυσσέας-Τσακ Νόρις δεν προσφεύγει στο Ανώτατο να ξεκαθαρίσει τη θέση, τον ρόλο και τα καθήκοντά του; Λογικά αυτός είναι που πρέπει να κάνει την κίνηση, αφού αυτός διαπιστώνει ότι πλήττεται από τις αποφάσεις του γενικού εισαγγελέα. Αυτού του γενικού εισαγγελέα.

Γιατί με τον πρώην γενικό εισαγγελέα δεν είχε κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως, ακόμα και τώρα που ο Κωστάκης πέρασε στη σύνταξη νιώθει και δεικνύει έναν υπερπροστατευτισμό για τον Οδυσσέα-Τσακ Νόρις. Η πρόσφατη παρέμβασή του που στόχο είχε, όπως ο ίδιος ο Κωστάκης υποστήριξε, να αποφευχθεί η προσφυγή στο Ανώτατο εμένα δεν μου άρεσε καθόλου. Πώς συμβαίνει τέως γενικός εισαγγελέας, άνθρωπος των νόμων, να συμβουλεύει άλλους να βρουν λύσεις εκτός των νόμιμων οδών, εκτός των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας;

Τι είναι τα συνταγματικά θέματα και προβλήματα; Προσωπικές διαφορές που θα τις λύσουμε με διευθετήσεις και προσωπικές συμφωνίες; Και πόσο θα κρατήσουν αυτές οι διευθετήσεις; Όσο κρατάει ένας καφές, όσο κρατάει ένα πείσμα του κάθε Τσακ Νόρις και μετά ο επόμενος ας κάνει τις δικές του διευθετήσεις; Με όλον τον σεβασμό κύριε τέως, ανέμενα πως εσείς πρώτος θα συμβουλεύατε τον φίλο σας, ακόμα και κάποιον εχθρό σας να προσφύγει νόμιμα στο αρμόδιο Δικαστήριο του κράτους, να βρει τις απαντήσεις που μπορούν να δοθούν σε μια ευνομούμενη πολιτεία και όχι να ταλαιπωρείται με πρόσκαιρες συμφωνίες. Γιατί όπως φάνηκε τις συμφωνίες κάποιοι δυσκολεύονται πολύ να τις τηρήσουν και ύστερα θα τρέχουμε πάλι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:06

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«δεν τηρουσε τα πρωτοκολλα εκανε και διασπορα ποσα το προστιμο? γιατι αν δεν πληρωσουν δεν θα ...»
Μαριος  |  13:05

#PoliticsBlog Το νέο εύρημα του Οδυσσέα και οι σαμπάνιες του Νικόλα

«Αυτά συμβαίνουν στον πολιτικό μικρόκοσμο της ημικατεχόμενης Κύπρου εν έτει 2021.»
Leon  |  13:09

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση