ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Φειδίας, ο Φούλης, ο νέος Μακάριος και η Συμμορία

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Το κατασκοπευτικό μου βαν συνέλεξε, μέσα από υποκλοπές τηλεφωνημάτων και συνομιλιών, τα όσα σκέφτονται αυτές τις μέρες οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου μας και σας παρουσιάζει μια σύντομη σύνοψη:

Αννίτα: Όσοι επιστέψατε στα ανέκδοτα με ξανθές να το ξανασκεφτείτε, γατάκια. Δεν θα με φάτε τόσον εύκολα. Νιάου.

Η Κυβέρνηση είναι μια Συμμορία εκλεχτών, συγγενών και κουμπάρων. Χρίστος Τσίγκης

Στεφάνου: Επεριμέναμε να μείνει με μιαν έδραν ο Συναγερμος τζε επάθαμέν το εμείς. Μας πρόδωσαν οι τουρκοκύπριοι.

Αβέρωφ: Το σχέδιον επήεν λλίον λάθος. Έλπιζα ο Φειδίας να κόψει την έδρα που το Συναγερμό τζε έκοψεν την που το ΑΚΕΛ, χαράς την ατυχία!

Πρίγκηψ Νικόλαος: μόνον ο Μακάριος τη μέρα που επέστρεψε που τες Σεϋχέλλες θα έπιανεν παραπάνω σταυρούς.

Χριστοδουλίδης: Εμάθαν τζε άλλοι το κόλπο, πως χωρίς πολιτικές θέσεις πιάνεις παραπάνω ψήφους! Απολιτίκ είναι για σένα. Παμ!

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, μας είπε ότι υπάρχει κίνδυνος να καεί το δάσος Πάφου και απηύθυνε έκκληση στην Παναγία του Κύκκου (!!!) να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πραγματική είδηση, άνευ οποιουδήποτε άλλου σχολίου. Ξέρετε λοιπόν σε ποιον θα ρίξουμε την ευθύνη αν τελικά το δάσος καεί ολοσχερώς. Στην Παναγία. Είμαστε πραγματικά αθεόφοβοι. Αβακούμ μέχρι να σβήσει ο ήλιος!
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Στροβόλου, Χρίστος Τσίγκης, που είχε την στήριξη της ΔΗΠΑ και του ΔΗΣΥ, μετά την ήττα δήλωσε πως «η Κυβέρνηση είναι μια Συμμορία εκλεκτών, συγγενών και κουμπάρων και μόνο να χάσει έχει η ΔΗΠΑ από την παρουσία της εκεί».

Δυστυχώς κύριε Τσίγκη η «Συμμορία» μια χαρά την έχει, σε βεβαιώνω. Όσο για τη ΔΗΠΑ, too late, δεν έμειναν πια και πολλά να χάσει.

Φειδία, πώς αποφάσισες να βάλεις για ευρωβουλευτής, τον ρωτά η Χριστιάνα Αριστοτέλους. Και της απαντάει, με μνημειώδη συνδυασμό αφέλειας και πονηριάς: με πήρε τηλέφωνο κάποιος που είχε βάλει σαν υποψήφιος πρόεδρος -ποιος άραγε;- και μου είπε «Φειδία γιατί δεν βάζεις υποψήφιος για ευρωβουλευτής; Και θύμωσα που δεν το είχα σκεφθεί από μόνος μου». The rest, όπως λένε και στο χωριό μου, is history!

Το άλλο μυστήριο βέβαια είναι, που έβρισκε χρόνο ο Αβέρωφ, τρέχοντας για να στηρίξει τους υποψηφίους του κόμματός του, να «κουρτίζει» ταυτόχρονα άλλους να κατέλθουν σαν ανταγωνιστές τους. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου και ειδικά ενός ανθρώπου που έχει υπάρξει υποψήφιος πρόεδρος. Once bitten, twice shy, που λέει κι η στετέ μου.
Η λατρεμένη μας Αλεπού πρέπει πάντως να νιώθει μια ηθική ικανοποίηση για το ψηλό ποσοστό του Φειδία, αφού τον έπαιρνε και συχνά τηλέφωνο για να τον συμβουλέψει! Τηλεφωνούσε άραγε και σε υποψηφίους του κόμματός του ή βοηθούσε μόνο το Φειδία;

Το σίγουρο είναι πως ο πρώην υποψήφιος Πρόεδρος -όπως τον χαρακτήρισε ο Φειδίας- δεν στενοχωρήθηκε ιδιαίτερα, ούτε στην ήττα του Παπαχαραλάμπους στο Στρόβολο, ούτε στην ήττα του Τορναρίτη στη Λευκωσία. Άγνωστο είναι πώς θα ένιωθε αν έχανε έδρα ο Συναγερμός αντί το ΑΚΕΛ. Ίσως να το απολάμβανε και λίγο.

Όσον αφορά τις πυρκαγιές που άναψε ο Φειδίας στα κόμματα της συγκυβέρνησης, ας ευχηθούμε να τις σβήσει η Παναγία του Κύκκου. Ευλόγησον και σβήσον τάς φωτιάς ημών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση