ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Φειδίας, τα κόλλυβα και το φιλί του Ιούδα

ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Θυμάστε που κάποτε μετά από εκλογές έβγαιναν όλοι κερδισμένοι; Well, να τις ξεχάσετε αυτές τις εποχές. Αυτή τη φορά βγήκαν σχεδόν όλοι χαμένοι και δεν μπορούσαν να γλυκάνουν το χάπι με αρλούμπες του στυλ «πήραμε το μήνυμα» και λοιπά.

Το ΕΛΑΜ ανέβηκε -μα όχι όσο περίμενε αφού του έκοψε τη φορά ο Φειδίας- και ο Συναγερμός, παρά τις θριαμβολογίες της Αννίτας μας, έχασε ποσοστά στην Ευρωβουλή και υπέστη πανωλεθρία στις Δημοτικές εκλογές, παρόλο που κράτησε την πρωτιά και αυτό βέβαια έχει την -συμβολική και όχι μόνο- σημασία του.

Θα γίνω ο καλύτερος ευρωβουλευτής όλων των εποχών. Φειδίας Παναγιώτου

Αυτές οι εκλογές είχαν μόνο ένα νικητή: τον Utuber, Tik-toker, «αγαπώ σας», Φειδία. Ο αθεόφοβος παραλίγο να βγει πρώτο Κόμμα, κάτι που θα δημιουργούσε και ένα τεράστιο πρόβλημα αφού μόνος του θα έπαιρνε 2 θέσεις για την ευρωβουλή!
Το ΑΚΕΛ ήταν άνετο και χαλαρό, μέχρι να βγουν τα πρώτα exit polls. Στη συνέχεια η ψυχρολουσία στο ανακαινισμένο κτίριο θύμισε παγωμάρα Σιβηρίας επί Σοβιετικής Ένωσης. Η Ειρήνη -μια είναι η Ειρήνη, εκτός από την ειρήνη στην Κύπρο- στεναχωρήθηκε τόσο όσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όταν έμαθε ότι έχασε ο Κωνσταντίνου στην Πάφο.

Ο Κωστάκης Κωνσταντίνου έχασε την θέση του περιφερειάρχη Πάφου για μερικές δεκάδες ψήφους. Στο χωριό του Φούλη, την Αργάκα, αν και κάποιος θα ανέμενε τον υποψήφιο του Συναγερμού να κερδίσει, εντούτοις έχασε με σχεδόν 200 ψήφους διαφορά, κάτι που προφανώς υπήρξε μια σημαντική αιτία της ήττας του. Συμπτωματικά ο κύριος Κωνσταντίνου είχε ταχθεί στις προεδρικές υπέρ του Νίκου Χριστοδουλίδη από τον πρώτο γύρο. Η εκδίκηση, λένε, είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.
Ο Φειδίας δεν έδωσε χαστούκι στο σύστημα, αλλά γροθιά. Για την ακρίβεια, ππούνιο μεγαλύτερο και από αυτό που έχει στο σήμα της η ΕΔΕΚ. Το χτύπημα για κάποιους ήταν νοκ άουτ και είναι αμφίβολο αν θα ανακάμψουν. Για ένα τουλάχιστον κόμμα δεν αποκλείεται πριν το τέλος του χρόνου να φάμε κόλλυβα.

Όσο για την Αννίτα, βγήκε από μια δύσκολη πάλη με μώλωπες και εκδορές, αλλά σε σχετικά καλή κατάσταση. Άντεξε στις πιέσεις από έξω αλλά ακόμη περισσότερο στις τρικλοποδιές εκ των έσω. Και τουλάχιστον μέχρι τις βουλευτικές εκλογές θα είναι δύσκολο κάποιος να την αμφισβητήσει εσωκομματικά. Έχει λοιπόν μπροστά της σχεδόν 2 χρόνια για να φτιάξει τα κακώς κείμενα -και είναι πάρα πολλά- που ακουμπούν μέχρι και την ηγετική πυραμίδα του κόμματος. Ειδικά ένα φιλί που είδαμε τη βραδιά των εκλογών ήταν το άκρον άωτο της υποκρισίας. Μπροστά του ωχριά μέχρι και το φιλί του Ιούδα.

Ποιο άλλο Κόμμα δεχόταν τόσο πόλεμο, ακόμη και από το Προεδρικό; Όσο και αν ακουστεί απίστευτο, η συγκεκριμένη ατάκα εκστομίστηκε από τον Ευθύμιο Δίπλαρο, τον κατ’ εξοχή άνθρωπο του προεδρικού στον Συναγερμό. Ω καιροί, ω ήθη!
Μην χάσετε αύριο μια ψυχολογική ανάλυση στο τι σκέφτονται οι πεφωτισμένοι μας ηγέτες και ο πολυχρονεμένος μας Πρόεδρος λίγο μετά τη νύχτα του αγίου Βαρθολομαίου και το μακελειό που παρακολουθήσαμε το βράδυ της Κυριακής.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση