ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο καφέ λεκές της Κυβέρνησης

=ΤΡΙΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

-Ο κόσμος είναι πνιγμένος σε κόκκινα δάνεια και δυσκολεύεται να πληρώσει ρεύμα και καύσιμα.

-Αν τους φτηνύνουμε 2-3 σεντς τον καφέ;

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου ο ιδιωτικός τομέας είναι το κομμάτι της οικονομίας που ελέγχει το κράτος και ο δημόσιος τομέας το κομμάτι εκείνο που δεν ελέγχει κανένας! Sir James Goldsmith

-Brilliant idea. Στείλτε αμέσως ανακοίνωση και σημειώστε πόσο ενδιαφερόμαστε σ αυτή την κυβέρνηση για τον άνθρωπο. Μα…βρέχει;

-Όχι, μας φτύνουν.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καταναλωτών σημειώνει πως αυξήθηκαν οι τιμές σε αρκετά από τα βασικά είδη υπεραγορών λίγο πριν εφαρμοσθεί ο μηδενικός συντελεστής ΦΠΑ. Οποία έκπληξις! Ή ίδια πρακτική εντοπίστηκε και σε πρατήρια καυσίμων. Πόσο μα πόσο αναμενόμενο και προβλέψιμο. Ωσάν να μην είμαστε στην Κύπρο και να μην γνωρίζουμε με ποιο τρόπο το μειωμένο ΦΠΑ δεν θα κατέληγε ποτέ στην τσέπη του κακόμοιρου καταναλωτή αλλά στην τσέπη των μεγάλων καρχαριών.

Ντροπή σε όσους εμπαίζουν με τέτοιο τρόπο την νοημοσύνη μας με δήθεν ελαφρύνσεις στις τιμές. Σας παρακολουθούν και νοήμονες, οπότε να τηρείτε τουλάχιστον τα προσχήματα. Διαφορετικά, μπορεί να ρίξει ο Δίας κεραυνό και να σας κάψει. Υστερόγραφο: οποιαδήποτε σχέση Κεραυνών με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως φανταστική.

Παρεμπιπτόντως, κύριε Υπουργέ Οικονομικών όλα καλά; Ξυπνήσαμε ή θα χρειαστούμε κανένα καφεδάκι… μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ; Θυμήθηκα και την σοφή παροιμία της γιαγιάς: “ψωμί δεν είχαμε, ραπανάκια για την όρεξη γυρεύαμε”! Ή εναλλακτικά, μια πιο σύγχρονη δική μου παροιμία: “δεν φτάνει που καλά περνάμε πια μόνο στον ύπνο μας, καφεδάκι μειωμένου ΦΠΑ γυρεύαμε για να ξυπνήσουμε“.

Να σε κάψω Γιάννη μου, να σε αλείψω μέλι -και ζάχαρη- χωρίς ΦΠΑ.

Πέραν της πλάκας, αμείλικτο πλανάται πλέον το ερώτημα: πόσοι Υπουργοί του ξεκάθαρου Νίκου έχουν -αμυδρή έστω- επαφή με την πραγματικότητα και τις δυσκολίες επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπατριώτες μας;

Και φυσικά αναφέρομαι σε συμπατριώτες μας που δεν τους καλεί κανείς σε δεξιώσεις ή, αν καλεστούν, δεν πληρώνονται υπερωρίες για να πιούν τα ποτά τους. Δόξη και τιμή στεφάνωσον αυτούς.

Δεν αποκλείονται νέα μέτρα κατά της ακρίβειας λέει ο πρόεδρος. Νέα μέτρα ακούω… είχε πάρει δηλαδή η κυβέρνηση και κάποια άλλα μέτρα κατά της ακρίβειας και δεν τα πήραμε είδηση; Θα ήταν πραγματικά αστείο αν δεν ήταν τόσο τραγικό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση