ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Λόφος, το δίπολο και η Φιλίππα

= ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η απάντηση του Χριστοδουλίδη 

Καθημερινή και συνεχής είναι η συζήτηση στην Πινδάρου για τις προεδρικές του ’23 και πώς θα τα βγάλει πέρα αυτή τη φορά ο ΔΗΣΥ. Το δίπολο Αβέρωφ - Χριστοδουλίδη έχει τελικά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, άγχος και επιπτώσεις απ’ όσο αρχικά εκτιμήθηκε. Κάποια στελέχη επιμένουν πως αν η κατάσταση δεν ξεκαθαρίσει πολύ σύντομα κινδυνεύει ακόμα και η συνοχή του κόμματος. Η πίεση προς τον Χριστοδουλίδη για να τοποθετηθεί γίνεται όλο και μεγαλύτερη με ευθείες προτροπές για μεσολάβηση και του μεγάλου Νίκου. Όχι μόνο από τον Αβέρωφ αλλά και από άλλα στελέχη, όπως ακούω. Ο δε μεγάλος Νίκος δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένος να χαλάσει ούτε τις σχέσεις του, ούτε και τη διάθεσή του με τον ΥΠΕΞ του και οι αναφορές προς τον Χριστοδουλίδη είναι χαλαρές. Ωστόσο, και ο Χριστοδουλίδης φαίνεται να αντιλαμβάνεται πως δεν μπορεί να παίζει για πολύ καιρό ακόμα κρυφτούλι. Και αυτό γιατί βρίσκει μπροστά του σε όλες τις συναντήσεις και εκδηλώσεις που παρευρίσκεται, και είναι πολλές, το ερώτημα: Θα κατέλθεις ως ανεξάρτητος υποψήφιος; Πηγή μου που γνωρίζει πάντως μου έλεγε ότι ο Χριστοδουλίδης αν και πρόκειται να δώσει κάποιες απαντήσεις σύντομα, δεν πρόκειται να απαντήσει στην ουσία του ερωτήματος. Μάλλον θα πρόκειται για κάποια δήλωση του τύπου «τώρα επικεντρώνομαι στη δουλειά που έχω στο ΥΠΕΞ» χωρίς και πάλι να αποκλείει ή να επιβεβαιώνει οτιδήποτε. Στην ουσία θα επιβεβαιώνει αυτά που κάποιοι στην Πινδάρου φοβούνται... Η επίσημη ωστόσο επιβεβαίωση αναμένεται μετά τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή.

Γιατί όχι η Φιλίππα;

Πολλοί πάντως ανέμεναν ότι το σήριαλ με τους δύο υποψηφίους του ΔΗΣΥ θα ξεκαθάριζε κατά το ταξίδι που είχαν οι δύο Νίκοι στο Παρίσι. Κάτι που τελικά δεν έγινε, αφού σύμφωνα με πηγή από τον περίγυρο του Λόφου, ο μικρός Νίκος «δεν συζητάει και δεν μιλάει επί της ουσίας αλλά απαντά μόνο για το bulling που λέει ότι του κάνει ο Αβέρωφ».

Μία άλλη πληροφορία ανέφερε ότι ο μικρός Νίκος έδωσε στον μεγάλο Νίκο ένα προσχέδιο δήλωσης – απάντησης στα όσα γράφονται περί ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του, αλλά ο μεγάλος Νίκος το απέρριψε ως ασαφές και χλιαρό. Ωστόσο, η συγκεκριμένη πληροφορία ελέγχεται για την εγκυρότητά της αφού αρκετοί είναι πια αυτοί που χαρακτηρίζουν ως «παραμύθι» τα περί... άτακτου μικρού Νίκου που δεν ακούει τον μεγάλο Νίκο. Κάποιοι προχωρούν ένα βήμα πάρα κάτω και πιστεύουν πως υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των δύο Νίκων.

Υπάρχουν και αυτοί που επιμένουν ότι το κύριο μέρος του εν εξελίξει προεκλογικού του μικρού Νίκου το έχει αναλάβει η chief of staff Φιλίππα Καρσερά, η οποία είναι βασικά πανταχού παρούσα... στα τηλέφωνα, στα wwapp, σε γεύματα με τις κυρίες των πρέσβεων, σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, σε βραβεύσεις, σε χωριά, σε πόλεις, σε λαγκάδια... Διερωτώνται μάλιστα «γιατί δεν κατεβαίνει η Φιλίππα υποψήφια να τελειώνουμε; Θα συνεννοηθούμε πιο εύκολα με αυτήν...».

Ο μεγαλοαστός Λουκαΐδης και οι καθαρίστριες

Ως κεραυνός έπεσε η καταγγελία που έκανε ο Γεάδης Γεάδη του ΕΛΑΜ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και στην πρόεδρο Αννίτα κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη. Όπως καταγγέλλει, ο Λουκαΐδης τον αποκάλεσε καθαρίστρια και μάλιστα με απαξιωτικό τρόπο στο επίσημο γεύμα της Βουλής με τον πρόεδρο της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης, στην παρουσία όλων των κομμάτων. Ο Γεάδης, σύμφωνα με την καταγγελία, παρευρέθηκε στο γεύμα εκπροσωπώντας τον πρόεδρο του ΕΛΑM. O Λουκαΐδης ενοχλημένος από την παρουσία του Γεάδη μίλησε «απαξιωτικά, προσβλητικά, ταπεινωτικά και μειωτικά» για τον ίδιο και παρά τις εκκλήσεις της Αννίτας συνέχισε μεγαλοφώνως λέγοντας: «Θα έρχονται και οι καθαρίστριες τώρα στα γεύματα της Βουλής; Άλλη φορά να στείλω την καθαρίστριά μου!». 

Η επιστολή Γεάδη άναψε φωτιές και στη Βουλή αλλά και στο ίδιο το ΑΚΕΛ. Η κυρία Γιαννούλα, η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμα παραπάνω, μου αποκάλυψε ότι οι αντιδράσεις εντός του κόμματος ήταν σοβαρές και από κάποιους έντονες. Κομματικό στέλεχος που γενικά δεν συγκρατείται, έλεγε ότι ο Λουκαΐδης έδωσε την ευκαιρία που ανέμενε το ΕΛΑΜ για να βγει από πάνω και να εμφανιστεί δημοκρατικό και καταδιωκόμενο. Επιπλέον οι ατυχείς και απαξιωτικές του αναφορές στις καθαρίστριες μετατρέπει αίφνης το ΑΚΕΛ σε μεγαλοαστικό κόμμα που ξεχνάει ποιοι είναι οι ψηφοφόροι του. «Μετά από αυτό διερωτώμαι αν μπορούμε να κατηγορήσουμε άλλους για έλλειψη ανοχής», ανέφερε μεγαλοφώνως το στέλεχος. Κάποιοι άλλοι πάντως, εκτός ΑΚΕΛ αναμένουν να δουν πώς θα αντιδράσει και η επιτροπή δεοντολογίας και η Αννίτα απέναντι στον Λουκαΐδη και κάνουν ήδη τις συγκρίσεις με την περίπτωση του Θεμιστοκλέους.

ΚΟΥΙΖ: Αληθεύει ότι σφάζονται πολλοί για να παρευρεθούν σε κάποιες από τις συναντήσεις και τα γεύματα που θα έχει ο Πάπας Φραγκίσκος στην Κύπρο; Ιδιαίτερα στο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος στο προεδρικό στην παπική αντιπροσωπεία; Αληθεύει ότι μόνο ένας υπουργός δεν δείχνει να έχει και μεγάλη έγνοια για να συναντηθεί με τον Πάπα και την αντιπροσωπεία του;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση