ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο πικραμένος, η πικραμένη και το σκοτεινό πρόσωπο

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Η σημερινή στήλη δεν θα ναι σαν τις άλλες. Εμπνευσμένη από την μάχη των δεινοσαύρων -Νίκαρου, Φούλη και των πέριξ αυτών- αλλά και όσα ποιητική αδεία (ενίοτε και ποιητική αηδία) γράφτηκαν τις τελευταίες ώρες, τα σημερινά σχόλια θα είναι βασισμένα σε στίχους, λογοτεχνία, γνωμικά και σε γενικές γραμμές λαϊκή σοφία.

Διότι…Ακούω κούφια τα τουφέκια, ακούω σμίξιμο σπαθιών, ακούω ξύλα, ακούω πελέκια, ακούω τρίξιμο δοντιών.
Πού να ξέρε ο εθνικός μας ποιητής, όταν έγραφε τον Ύμνο εις την Ελευθερία, πως 200 χρόνια αργότερα οι στίχοι του θα ήταν επίκαιροι στο να περιγράψουν τον πόλεμο ανάμεσα στους πρώην οπλαρχηγούς του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Πικρό θα είναι το φως της ιστορίας από το οποίο κανένα σκοτεινό πρόσωπο δεν θα ξεφύγει. Αβέρωφ Νεοφύτου

Πολύ ταιριαστοί είναι και οι παρακάτω στίχοι ειδικά αν φανταστούμε σαν λαμπρά παλληκάρια, εκτός από Αβέρωφ και Αναστασιάδη, τους Τορναρίτη Κασουλίδη και Τριανταφυλλίδη, οι οποίοι έσπευσαν στην μάχη σαν οι νέοι 300 του Λεωνίδα:

Σκέφτομαι λοιπόν πως…στης Πινδάρου την ολόμαυρη ράχη, περπατώντας η Αννίτα μονάχη, μελετά τα λαμπρά παλληκάρια και στην κόμη στεφάνι φορεί, καμωμένο από λίγα τασάκια που ‘χαν μείνει στην έρημη γη…

Στην ελληνική γλώσσα, έγραψε ο Ελύτης, άλλο η αγάπη και άλλο ο έρωτας, άλλο η επιθυμία και άλλο η λαχτάρα, άλλο η πίκρα και άλλο το μαράζι. Αντιπαρήλθε λοιπόν ο Φούλης μας το χαρακτηρισμό πικραμένος που του αποδόθηκε και έγραψε πως πικραμένοι είναι όσοι είχαν εμπιστευτεί τον Αναστασιάδη. Και κάτι για σκοτεινά πρόσωπα που κάποια στιγμή θα τα χτυπήσει το φως το αληθινόν. Υπονοούσε άραγε πως ο Νίκαρος της καρδιάς μας είναι σκοτεινό πρόσωπο; Σιγά μην τον αποκαλέσει και αρχηγό της κόζα νόστρα.

Η Αννίτα τρέχει φυσικά να σβήσει τις φωτιές, μα καθόλου εύκολο δεν είναι να συμμαζέψεις πρόσωπα σκοτεινά ή πικραμένα. Είναι σαν να προσπαθεί μέσα στον Αύγουστο να σβήσει μεγάλη πυρκαγιά σε δάσος χρησιμοποιώντας νεροπίστολο. Και να έρχονται σε βοήθειά της, αντί πυροσβέστες, διάφοροι πυρομανείς.

Ειρήνη υμίν λοιπόν, Γραμματείς Φαρισαίοι και πρώην Πρόεδροι. Και τώρα που είπα ειρήνη, θυμήθηκα φυσικά και την Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Όσοι αναρωτιέστε τι κάνει αυτή η ψυχή, να σας πληροφορήσω πως έχει εγκατασταθεί στο Χ, πρώην τουίτερ και από εκεί εκτοξεύει κατά καιρούς τα δικά της πικραμένα υπονοούμενα. Όπως για παράδειγμα χθες, που ζήτησε από τον Μαυρογιάννη εξηγήσεις για το λόγο που ο Αναστασιάδης τον επικαλείται τόσο συχνά για άλλοθι στους χειρισμούς του.

Οι χρήστες του Χ επεσήμαναν στην Ειρήνη πώς οι συχνές της αναφορές στον Μαυρογιάννη δείχνουν πως δεν ξεπέρασε ακόμη το ότι το ΑΚΕΛ επέλεξε εκείνον για υποψήφιο και όχι εκείνη. Για να δούμε αν ο κύριος Μαυρογιάννης σηκώσει το γάντι. Φήμες λένε πως όταν ο τέως Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ρωτήθηκε για τους υπαινιγμούς της Ειρήνης απάντησε «δεν ασχολούμαι με πικραμένες». Θα έχουμε beef.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση