ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο πόλεμος στον Κόκκινο, το όνομα του ΑΚΕΛ και το τρολάρισμα

= ΤΡΙΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2021

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ακόμα κοκκινίζουν για τον Κόκκινο
Έναν παροξυσμό με τον υφυπουργό Κόκκινο τον έπαθε η αντιπολίτευση. Μην σας πω και κάποιοι στη συμπολίτευση. Ως ένα σημείο η κριτική τους ήταν και αναγκαία και δικαιολογημένη. Γιατί και τα προβλήματα με την πύλη εμβολιασμών ήταν υπαρκτά και σοβαρά. Όπως και η πολιτική ευθύνη για την όλη κατάσταση. Το να συνεχίζουν όμως την στείρα κριτική, όταν τα προβλήματα έχουν σαφώς βελτιωθεί δεν κάνουν πολιτική, ούτε αντιπολίτευση αλλά ανθρωποφαγία.

Η συμπεριφορά του Κόκκινου, ενώ βαλλόταν από παντού, ήταν και υπεύθυνη και συνετή. Δεν απάντησε προκαλώντας αλλά δείχνοντας κατανόηση στα προβλήματα που προκάλεσε η πύλη εμβολιασμού και αναλαμβάνοντας την ευθύνη γι’ αυτά. Το κυριότερο όμως, αφιέρωσε χρόνο για να βελτιωθεί η κατάσταση σε σύντομο σχετικά χρόνο και να συνεχιστεί ομαλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Και δήλωσε ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με όλη την υπερβολή και την υπερμεγέθυνση που παρατηρείται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ότι πρώτος στόχος του δεν ήταν η απόδοση ευθυνών αλλά για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Με λίγα λόγια δεν συμπεριφέρθηκε ως πολιτικός, ούτε ως πολιτικάντης αλλά ως τεχνοκράτης. Και έκανε ένα μεγάλο, θετικό βήμα προς τα μπρος. Και για να είμαστε δίκαιοι μαζί του, με το παρελθόν του, την καριέρα και τα επιτεύγματά του από τον καιρό που ανέλαβε το υφυπουργείο μόνο θετικές εξελίξεις έφερε στη ψηφιοποίηση του κράτους που αφέθηκε στη τύχη της για δεκαετίες. Από την προεργασία και την εξέλιξη σημαντικών θεμάτων όπως της πύλης Αριάδνη, τις ηλεκτρονικές ταυτότητες, την εισαγωγή της τεχνολογίας 5G, την ανάπτυξη των τοπικών κόμβων ψηφιακής καινοτομίας, την προώθηση των έξυπνων πόλεων «Smart Cities» και πολύ πρόσφατα την πιλοτική λειτουργία της Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης «i-Justice».

Αν τα γράφω όλα αυτά δεν το κάνω για να διαγράψω τις όποιες ευθύνες για τη δυσλειτουργία της πύλης εμβολιασμού που πριν από λίγες ημέρες ήταν ένα ανέκδοτο. Είναι πιστεύω μια οφειλόμενη αναφορά για έναν άνθρωπο, τεχνοκράτη, στον οποίο δεν δόθηκε χρόνος. Και ο οποίος παρά τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα δεν τα παράτησε και δούλεψε για να ξαναλειτουργήσει η πύλη και μαζί της το ιδιαίτερο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα που προσφέρει την δύσκολη επιλογή εμβολίων, κάτι που δεν προσφέρεται από άλλες χώρες.

Σε ό,τι αφορά την λειτουργία της πύλης μια έρευνα από ειδικούς (δεν αναφέρομαι σε αυτή που έτρεξε να εξαγγείλει ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις) θα μπορούσε να δώσει αξιόπιστες απαντήσεις.

Ποιος δεν ξέρει το ΑΚΕΛ;
Αλήθεια γιατί το ΑΚΕΛ κατέφυγε στο δικαστήριο για την αναγραφή του ονόματός του στο ψηφοδέλτιο; Υπάρχει κανένας ψηφοφόρος που δεν θα αναγνωρίσει το ΑΚΕΛ εάν είναι γραμμένο ως «ΑΚΕΛ» ή «ΑΚΕΛ - Αριστερά - Νέες Δυνάμεις;» Αλλά αν πραγματικά το ΑΚΕΛ ήθελε να διατηρήσει το όνομα που αυτό επέλεξε για το ψηφοδέλτιο γιατί δεν ενήργησε έγκαιρα είτε τροποποιώντας το όνομα στον Έφορο Πολιτικών Κομμάτων ή ψηφίζοντας την τροποποίηση του νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή; Μήπως κάτι άλλο υπάρχει; Και δεν αναφέρομαι μόνο σε άλλη μία καλή ευκαιρία για αντιπολίτευση λίγο πριν από το άνοιγμα των καλπών...

Όταν ο Άντρος τρολάρει τον Αβέρωφ
Το τρολάρισμα του Άντρου Κυπριανού στον Αβέρωφ, στο Twitter προχθές συζητήθηκε πολύ. Όχι μόνο για την ουσία του θέματος αλλά και για την ίδια τη χειρονομία, αφού ο Άντρος δεν το συνηθίζει να κάνει χιούμορ στο Twitter. Μάλλον ούτε και εκτός αυτού.Στο λογαριασμό του Άντρου Κυπριανού είδαμε την Κυριακή ένα retweet ανάρτησης του Αβέρωφ Νεοφύτου με υποδείξεις προς την κυβέρνηση για τις μεγάλες ουρές για τα rapid test. «Όταν η πολιτεία αποφασίζει το safe pass, έχει ταυτόχρονα και υποχρέωση να μεριμνεί οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται σε ατέλειωτες ουρές περιμένοντας ώρες κάτω από ψηλές θερμοκρασίες για rapid test», έγραψε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ το προώθησε με τη σημείωση «Παρενέργεια εμβολίου: Έπαθε ΑΚΕΛ», βάζοντας και ένα ανάποδο χαμόγελο. Εμένα το χιουμοράκι μου άρεσε και μακάρι ο προεκλογικός να γινόταν με τέτοιο ύφος και τέτοια διάθεση.

Δεν τρέφω όμως πολλές ελπίδες ότι θα το ξαναδούμε το φαινόμενο, αφού η τεράστια πλειοψηφία των σχολίων ήταν αρνητική για τον Άντρο και αρκετοί του γύρισαν το τρολάρισμα. Και τι δεν του έγραψαν. Μεταξύ άλλων: «Το θέμα είναι εσείς πότε θα πάθετε ΑΚΕΛ κύριε Κυπριανού; Μόνο το όνομα έμεινε από αυτό το κόμμα. Δεν κάνετε αντιπολίτευση σε όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και ένα χρόνο», «Έπαθε ΑΚΕΛ του 2008 θέλεις να πεις. Γιατί το ΑΚΕΛ από το 2013 και μετά... Παίζει πέλλο!», «Αντί να χαριεντίζεσαι με τον Αβέρωφ κάμε αυτοκριτική», «Σε αντίθεση με εσένα και το κόμμα σου που όταν κυβερνούσε ο Χριστόφιας, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνετε κριτική. Τουλάχιστον ο Αβέρωφ και ΔΗΣΥ τολμούν και κάνουν κριτική για τα λάθη της κυβέρνησης που εξέλεξαν. Αυτό σημαίνει δημοκρατία πράγμα άγνωστο στο ΑΚΕΛ», «Απέκτησε ο Άντρος τουϊτερο-χιούμορ ή οι χειριστές του λογαριασμού του;».

Όχι ότι στον λογαριασμό του Αβέρωφ ήταν λιγότερα τα αρνητικά σχόλια. Πολλαπλάσια ήταν. Οκ, μπορεί και να πηγαίνει αναλογικά, αφού ο Αβέρωφ έχει 20.974 ακόλουθους ενώ ο Άντρος 8.664. Πάντως το τρολάρισμα στον Αβέρωφ για το συγκεκριμένο tweet παίζει να κατέγραψε ρεκόρ. Μικρή επιλογή απ’ όσα γράφτηκαν: «Άντρο βγες έξω από τον Αβέρωφ», «Όταν με το καλό κυβερνήσετε φροντίστε να μην υπάρχουν ατελείωτες ουρές. Oh, wait!», «Πες τα πρόεδρε να ακουσουν οι κυβερνώντες», «Φούλη μου όταν βγείτε κυβέρνηση να τα σάσετε», «Αν συνεχίσει με τούτη τη λογική του περιπαιξίματος ο Αβέρωφ τον βλέπω απόψε στο Ηλίας Πούλλος», «Όταν ξεχάνεις για πια ομάδα παίζεις»

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση