ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Προεδρικός Βαφτιστικός

=ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο Τζο Λόου είναι συμπατριώτης μας, μαλαισιανός απατεώνας επιχειρηματίας. Τώρα θα μου πείτε, πως γίνεται μαλαισιανός και συμπατριώτης μας και θα σας θυμίσω πως σε αυτό τον τόπο όλα γίνονται ειδικά όταν έχεις μερικά εκατομμύρια για να δώσεις τον οβολό σου στους κατάλληλους ανθρώπους.

Ο συμπατριώτης μας λοιπόν ο Τζο καταζητείται διεθνώς για διαφορές οικονομικής και άλλης φύσεως απάτες. Μέχρι εδώ τίποτα το περίεργο, μεμπτό ή επιλήψιμο αφού στον τόπο μας έχουμε πάρει διαζύγιο από τη λογική εδώ και πολύ καιρό. Πώς όμως συνδέονται ένας μαλαισιανός απατεώνας, μια υπουργός και μια γενική διευθύντρια υπουργείου; Να σας εξηγήσω αμέσως.

Μεγάλη Κυρία ξανακτύπα. Σύνθημα Ανόρθωσης, επίκαιρο τώρα με τη διαμάχη των δύο Μεγάλων Κυριών

“Jho Low, ο προεδρικός βαφτιστικός” ονομάζεται ένα parody account στο τουίτερ εμπνευσμένο από τον περιβόητο συμπατριώτη μας και το Νίκαρο, που ήταν πρόεδρος όταν η φιλεύσπλαχνος ενέργεια της χορήγησης κυπριακού διαβατηρίου στον κατατρεγμένο Τζο έλαβε χώρα. Από μια ανάρτηση του συγκεκριμένου parody account προκλήθηκε η πρόσφατη αναστάτωση σχετικά με την κυρία Γιαννάκη και την αμφισβήτηση των πτυχίων της. Τώρα θα με ξαναρωτήσετε, σε ποια σοβαρή χώρα μια ανώνυμη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βραχυκυκλώνει ολόκληρη Κυβέρνηση και εξωθεί Υπουργό να λειτουργεί εξωθεσμικά απαιτώντας από Διευθύντρια του Υπουργείου να παρακαθίσει ενώπιόν της σε διαγώνισμα Αγγλικών; Θα σας απαντήσω υπενθυμίζοντάς σας πως ποτέ δεν υπήρξαμε και πολύ σοβαρή χώρα.

Με το συγκεκριμένο ανώνυμο λογαριασμό υπάρχει ακόμη μια ενδιαφέρουσα κατάσταση άξια σχολιασμού: οι κατά καιρούς αναρτήσεις του έχουν προξενήσει την οργή του Γενικού Ελεγκτή. Το πρόβλημα είναι πως ο Γενικός Ελεγκτής, που στην προκειμένη περίπτωση εμφανίζεται ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα ανώνυμων καταγγελιών, εξοργίζεται ολίγον τι επιλεκτικά. Για παράδειγμα, οι συχνές ανώνυμες αναρτήσεις από το γκρουπ που φέρει το όνομα Ομάδα υποστηρικτών Γενικού Ελεγκτή, που πολλές φορές φτάνουν στα όρια αισχρότητας και συκοφαντίας, διόλου δεν φαίνεται να τον ενοχλούν ή έστω να τον προβληματίζουν.

Διαφορετικά, θα ανέμενε κάποιος πώς δεν θα επέτρεπε σε ανώνυμους συκοφάντες του διαδικτύου να χρησιμοποιούν το όνομα και τη φωτογραφία του. Θα τους είχε λογικά καταγγείλει στο ηλεκτρονικό έγκλημα. Έγραψα λογικά και αμέσως μετά μειδίασα θλιμμένα καθότι θυμήθηκα αυτό που αναφέραμε και στο ξεκίνημα της σημερινής στήλης: πως η Λογική έχει πάρει διαζύγιο από πολλούς θεσμούς αυτής της χώρας.

Και για να καταλάβετε πόσο, ο διαχειριστής της σελίδας υποστηρικτών του γενικού ελεγκτή, κύριος Ανδρέας Χασαπόπουλος, μεταξύ άλλων απαράδεκτων ενεργειών και αναρτήσεων, είχε προβεί και σε μια αδιανόητα ομοφοβική επίθεση κατά του δημοσιογράφου Κώστα Κωνσταντίνου, αναφερόμενος με αισχρά υπονοούμενα και υπαινιγμούς κατά του ερωτικού προσανατολισμού του. Ούτε εκείνο όμως ήταν αρκετό για να προξενήσει ανάλογη οργή στον Οδυσσέα μας. Αντίθετα, με την ανοχή του -κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί και με τη σιωπηλή ενθάρρυνση του- ο φίλος και συνεργάτης του καταστρέφει υπολήψεις αθώων συμπολιτών μας, των οποίων το μόνο αμάρτημα ήταν η διαφωνία τους σε ενέργειες ή πρακτικές του Γενικού Ελεγκτή. Η κυπριακή παροιμία που ταιριάζει λέει «τωρά εν της παπαθκιάς τα ξύλα»!

Το πλέον τραγικό είναι πως ο Γ.Ε. είναι επιφορτισμένος -ανάμεσα σε άλλα- με το να προστατεύει υποτίθεται τους πολίτες από τέτοια φαινόμενα και συμπεριφορές. Το σωστό και ηθικό όμως είναι πως ο κάθε Χασαπόπουλος, όπως και ο κάθε Τζο Λόου, οφείλουν να παραθέτουν στοιχεία αλλιώς δεν διαφέρουν και πολύ από ένα συκοφάντη και η συκοφαντία είναι ως γνωστόν δεοντολογικά μα και ποινικά κολάσιμη. Και για να προσθέσω το αυτονόητο, η άμεση καταδίκη τέτοιων συμπεριφορών δεν πρέπει να εξαρτάται από το κατά πόσο ο παραβάτης είναι φίλος μας ή όχι. Και ο νοών νοείτω. Τα ανώνυμα τρολς σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να σπιλώνουν συνειδήσεις άνευ αποδείξεων, τελεία και παύλα. Και δεν επιτρέπεται, είτε είναι φίλοι μας είτε όχι, αγαπητέ κύριε Οδυσσέα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση