ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Σπαλιάρας, ο χορός του σφυροδρέπανου και ο νικητής του Survivor των εκλογών!

= ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Των Τριών Ιεραρχών σήμερα και η Κύπρος μας, για να δείξει πόσο πολύ αγαπά τα Γράμματα, κλείνει τα Σχολειά! Νήσος των Αγίων και των Αργίων!

«Αν με αγαπάτε γίνετε στρατιώτες στη μάχη για τον Αβέρωφ» είπε ο Αναστασιάδης κρατώντας στην εξέδρα το χέρι του Φούλη και θα χρειαστώ αρκετές ώρες –να συνέλθω και να μελετήσω ολόκληρο το Φρόυντ- για να μπορέσω να σας παρουσιάσω αύριο μια ψυχολογική ανάλυση και επεξήγηση αυτού του ερωτικού ξεσπάσματος, αυτής της χωρίς όρια αφοσίωσης και στήριξης.

Η Πολιτική δεν είναι η Τέχνη του εφικτού. Είναι η επιλογή ανάμεσα στο καταστροφικό και στο λιγότερο δυσάρεστο. Τζων Γκαλμπρέηθ

Διαβάζω πως στην τελική επαρχιακή συγκέντρωση της Πάφου ο Αβέρωφ χόρεψε συρτάκι. Μία χαρά τον βρίσκω και ελπίζω να μην ακολουθήσει ο χορός του Ζαλόγγου.

Θα ήταν ενδιαφέρον αν βλέπαμε και τον Χριστοδουλίδη σε κάποιο χορό, για παράδειγμα στο Καζατσόκ, αφού του καταλογίζουν ότι έχει και ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρωσία.

Ο Μαυρογιάννης, για να είναι και πιο σαγηνευτικός στις λαικές μάζες, θα διάλεγε φαντάζομαι κάτι κυπριακό παραδοσιακό, πχ το χορό του δρεπανιού, ή καλύτερα του σφυροδρέπανου!

«Εν εθωρκούμουν» είπε ο Αβέρωφ –με αφοπλιστική ειλικρίνεια και αυτοσαρκασμό- σε σατιρική τηλεοπτική εκπομπή το βράδυ του Σαββάτου, αναφερόμενος σε παλαιότερη φωτογραφία του εαυτού του. Εντάξει, δεν τον λες και Σπαλιάρα -παφίτης κι αυτός by the way- αλλά στο Survivor elections 2023 ο Φούλης μας είναι πολύ αισιόδοξος πως θα πάει τελικό! Πέραν της πλάκας, ο Ονασαγόρας πιστεύει πως η ψήφος πρέπει να δίνεται με βάση τις ικανότητές του κάθε υποψήφιου και σε καμία περίπτωση με βάση την εμφάνιση, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει συχνά, ακόμη και σε χώρες θεωρητικά πιο ώριμες πολιτικά από εμάς. Για παράδειγμα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι: στην Αμερική, τα τελευταία 120 χρόνια, εκλέγεται μεταξύ των δύο υποψηφίων ο ψηλότερος στο 70 τοις εκατό των εκλογικών αναμετρήσεων! That's not fair που λένε και στο χωριό μου. Επιφανειακή και άδικη προσέγγιση. Πρόεδρο ψάχνουμε, όχι μοντέλο για διαφήμιση εσώρουχων. Then again, life is not fair, που έλεγε και η στετέ μου η μακαρισμένη. Και, για να πω την αμαρτία μου την εξομολοημένη, το τελευταίο διάστημα ο Αβέρωφ κερδίζει συμπάθειες. Εξάλλου έχει να αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα εμπόδια, με πιο μεγάλο εμπόδιο τη στήριξη του Νίκαρου, που μας λέει να ψηφίσουμε Αβέρωφ «για να συνεχιστεί η δική του Προεδρία». Φακ λότζικ!

Αν εκλεγώ, ο Υπουργός Οικονομικών μου δεν θα προέρχεται από το ΑΚΕΛ, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, παραδεχόμενος ουσιαστικά πως η σωστή οικονομική διαχείριση δεν είναι από τα δυνατά χαρτιά του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου. Δεν διευκρίνισε πάντως αν ο αποκλεισμός ΑΚΕΛ από το Υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνει και μέλη των ούτω καλούμενων Νέων Δυνάμεων, διότι αν οι «νέες δυνάμεις» δεν αποκλείονται τότε σημαίνει πως ίσως δούμε Υπουργό Οικονομικών την Ειρήνη Χαραλαμπίδου! Έτσι μου ψιθύρισε ο κατάσκοπος μου από την Επαγρύπνηση. Και γιατί όχι; Μια χαρά η Ειρήνη, αν και όχι πολύ φιλειρηνική! Έχουμε πάντως δει πολύ χειρότερα.

Αν όπως πιστεύουν πολλοί η τέχνη της πολιτικής είναι να μιλάς χωρίς να λες κάτι τότε γιατί κατηγορούν τον Νίκο Χριστοδουλίδη για βερμπαλισμό και ασάφεια; Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε ένα grandmaster της πολιτικής, ειδικά της ψιλοάθλιας κενής πολιτικής σκηνής του τόπου μας. Και στην τελική ποιο είναι χειρότερο; Να μιλάς χωρίς να λες κάτι ή να μιλάς και να λες κάτι ανόητο; Τώρα που το ξαναβλέπω, δύσκολο το ερώτημά μου. Και δεν έχω απάντηση. Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!

Ο Ονασαγόρας, αυτή την εβδομάδα, σας υπόσχεται αποκαλύψεις που θα κάνουν μπαμ, όπως επίσης να σας δώσει το αποτέλεσμα των εκλογών του 2023, αλλά και του 2028, από την Παρασκευή! Και μην ξεχνάτε το αυριανό ψυχογράφημα Αναστασιάδη. Καλή βδομάδα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ονασαγόρα καλό το άρθρο αλλά το φακ λοτζικ γιατί το έγραψες? Απλός αναγνώστης είμαι..

Patrikios
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση