ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο υποψήφιος ΑΑΑ, το ISO και ο Μαλάς που ξέρει τη δουλειά

= ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΦΕΒΡΟΥΡΑΡΙΟΥ 2022

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Με γουρλωμένα μάτια

Με τα γουρλωμένα μάτια των συντρόφων αντιμετωπίστηκε η πρόταση που έκανε πρόσφατα στέλεχος της Εζεκία Παπαϊωάννου για το πρόσωπο με το οποίο θα πρέπει να κατέλθει το ΑΚΕΛ στις προεδρικές του 2023.

Ποιος φέρελπις και θεωρούμενος σίγουρος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κάνει και δεύτερες και τρίτες σκέψεις;

Το στέλεχος, αφού έκανε μια σύντομη περιγραφή των αδιεξόδων και του αυτοεγκλωβισμού στον οποίο έχει περιέλθει το κόμμα, υποστήριξε πως εξ ανάγκης θα πρέπει να πάνε με μια σίγουρη επιλογή, που ακόμα κι αν θα οδηγήσει σε ήττα, να είναι αξιοπρεπής. Και αυτή η επιλογή, αναφώνησε, μπορεί να είναι ο Σταύρος Μαλάς.

«Στο πηγαδάκι των στελεχών επικράτησε παγωμάρα, βουβαμάρα και γουρλωμένα μάτια», όπως μου είπε η κυρία Γιαννούλλα η οποία ως γνωστόν ακούει όλα όσα ψιθυρίζονται στους διαδρόμους του ΑΚΕΛ και ακόμη περισσότερα. Μετά τις πρώτες στιγμές αμηχανίας κάποιος χαμογέλασε λέγοντας «ωραίο!», υπονοώντας πως επρόκειτο για αστείο. Ωστόσο, το στέλεχος αντέτεινε πως δεν ήταν αστείο και ότι απ’ όσα άλλα ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι «ο Σταύρος είναι ο πιο σίγουρος. Τον ξέρουμε και έχει μάθει και την δουλειά!». Και τότε όλοι γέλασαν, μου είπε η κυρία Γιαννούλλα.

Όπως μου υπέδειξε, παρά τα ανέκδοτα που προκαλεί το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται το ΑΚΕΛ, κάποια στελέχη υποστηρίζουν πως ίσως να μην υπήρξε χειρότερος προεκλογικός για το κόμμα. «Γι’ αυτό και ορισμένοι θεωρούν πως ίσως τελικά, στο σημείο που έχουν οδηγηθεί οι εξελίξεις η μόνη λύση για αξιοπρεπή πορεία στον προεκλογικό να είναι δυστυχώς (το τόνισε) ο Πρίγκιπας Νικόλας».

Το plan B΄ και το ISO

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, στην Πινδάρου ακούω πως γίνονται λογοπαίγνια με τις αναφορές του Αβέρωφ για ανυπαρξία plan B΄ για την εκπροσώπηση του ΔΗΣΥ στον προεκλογικό αλλά και του Δημήτρη Δημητρίου για την «Κύπρο ΑΑΑ» με την προεδρία του Αβέρωφ.

Συναγερμικό στέλεχος όταν άκουσε την αναφορά Αβέρωφ που απευθυνόταν και εντός και εκτός ΔΗΣΥ, ότι «δεν υπάρχει plan B΄. Υπάρχει μόνο Plan A΄. Πάμε δυνατά μέχρι τις εκλογές, πάμε στο β’ γύρο και να είστε σίγουροι πως θα είμαστε οι νικητές» σχολίασε πως είναι λίγο οξύμωρο ο Φούλης που έχει πάντα και plan B΄ και plan C΄ να έχει μείνει τώρα στο plan A΄. Όπως υποστήριξε, αν και είναι ξεκάθαρο ότι ο μεγάλος αρχηγός το κάνει για τερματίσει τα σενάρια που τον θέλουν να αποσύρεται εάν δεν ανέβουν τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, «είναι ίσως από τους λίγους πολιτικούς αρχηγούς που γνωρίζει πως οι χρυσές εφεδρείες και τα επιπρόσθετα πλάνα είναι που σώζουν κάθε φορά την κατάσταση». Ο ίδιος παρέπεμψε στην… τενέκκα των δημοσκοπήσεων και έκρινε πως «κάποιο plan B΄ θα υπάρχει για τη διαχείριση του όποιου αποτελέσματος, ώστε να συντηρήσουμε το plan A΄…» όπως είπε. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε…

Αλλά και η δήλωση του Δημήτρη Δημητρίου «Θέτουμε ως πρώτιστο στόχο μια Κύπρο ΑΑΑ, έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο και σχεδιασμό που θα ξεδιπλωθεί τις επόμενες μέρες και με τον Αβέρωφ Νεοφύτου Υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ευελπιστούμε και είμαστε βέβαιοι Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα τα καταφέρουμε», προκάλεσε σχολιασμό. «Μάλλον δεν υπάρχει περισσότερο από το ΑΑΑ» ανέφερε ένα άλλο στέλεχος, εισηγούμενος «την επόμενη φορά να φέρουμε και μια πιστοποίηση ISO».
Πάντως στην ευρεία σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου συζητήθηκε η απουσία κάποιων κυβερνητικών στελεχών αλλά και η παρουσία άλλων που ορισμένοι θεωρούσαν πως θα σημείωναν απουσία…

Ο υποψήφιος για… υποψήφιος

Ποιος φέρελπις και θεωρούμενος σίγουρος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δήλωσε για δεύτερη φορά σε στενό του κύκλο πως η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη απ’ όσο την υπολόγιζε και κάνει και δεύτερες και τρίτες σκέψεις; Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μου, ο συγκεκριμένος υποψήφιος για… υποψήφιος, έχει πέσει σχεδόν σε κατάθλιψη μετά από μια πρόσφατη συνάντηση που είχε με κομματικό παράγοντα μεγάλου κόμματος. Και αυτό γιατί του έχει ξεκαθαριστεί πως το μεγάλο κόμμα δεν πρόκειται με τίποτα να τον υποστηρίξει, όσες ελπίδες και να του δίνουν κάποια άλλα στελέχη του συγκεκριμένου κόμματος. Ο υποψήφιος για υποψήφιος φαίνεται πως έχει απομυθοποιήσει και την πολιτική και τους πολιτικούς και τις… υποψηφιότητες.

ΚΟΥΪΖ: Αληθεύει ότι ΑΚΕΛικό στέλεχος φέρεται να έχει προειδοποιήσει πως εάν το κόμμα στηρίξει Νικόλα Παπαδόπουλο ο ίδιος, όπως και μια σειρά από άλλα στελέχη, θα δηλώσουν δημόσια την διαφωνία τους, ό,τι κι αν αυτό θα σημαίνει; Τη στιγμή μάλιστα που άλλο, προβεβλημένο στέλεχος, υποστήριζε πως χωρίς την στήριξη του Νικόλα και του ΔΗΚΟ «το ΑΚΕΛ θα μείνει στον πάτο».
Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες αλλά και για κομμουνιστικά κόμματα…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΑΚΕΛΗ  |  ΔΗΣΥ  |  ΔΗΚΟ  |  Βουλή  |  Εκλογές  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση