ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ο Υπουργός Οικονομικών, η Μαρία Αντουανέτα και η Αστυνομία

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Στοχευμένα θα είναι τα μέτρα για την ακρίβεια, δηλώνει ο σοφός μας Υπουργός Οικονομικών. Θυμόμαστε βέβαια τα στοχευμένα μέτρα της κατάργησης του ΦΠΑ στη ζάχαρη, όταν ο Υπουργός μας σαν μια νέα Αντουανέτα -έστω και αν δεν το είπε καν αυτό η καημένη Αντουανέτα- σκέφτηκε «αφού δεν έχουνε ψωμί ας φάνε παντεσπάνι». Και πως θα φτιάξουν το παντεσπάνι; Με ζάχαρη φυσικά.

Για να μη συζητήσουμε βέβαια για την κωμικοτραγική επιδότηση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την τεράστια ανακούφιση που έδωσε στους οικονομικά δυσπραγούντες αυτού του τόπου που έτρεξαν με 50.000 στο χέρι να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο για να αντικαταστήσουν το σαραβαλάκι των 800€ που κρατούσαν. Μιλάμε για τόσο στοχευμένα μέτρα μέχρι στιγμής για ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων…

Αφού δεν έχουνε ψωμί ας φάνε παντεσπάνι. Και ζάχαρη με μειωμένο ΦΠΑ.

Πληροφορίες της στήλης λένε πως ένα άλλο στοχευμένο μέτρο που σκέφτεται ο υπουργός μας είναι την επιδότηση αγοράς γιοτ. Ναι, καλά ακούσατε, διότι ως γνωστόν η Λεμεσός πετά αλλά οι κάτοικοι της Μαρίνας δυσκολεύονται να αλλάξουν το παλιό τους γιοτ με ένα καινούριο. Ένα άλλο μέτρο ακούγεται πως θα είναι η κατάργηση του ΦΠΑ σε χρυσά στέμματα. Όταν το άκουσε αυτό εθνικός μας πρίγκιπας αναφώνησε «αλληλούια, αυτό μάλιστα, είναι ένα στοχευμένο μέτρο που θα μας ανακουφίσει εμάς τους γαλαζοαίματους». Jesus Christ.

Έχουμε δει και ακούσει πολλά εξωφρενικά σε αυτό τον τόπο. Αλλά το να θέλουν να καταργήσουν τις πολλαπλές συντάξεις των κρατικών αξιωματούχων για να τους δίνουν εφάπαξ εξωφρενικά ψηλά φιλοδωρήματα έχει δώσει νέα ερμηνεία στη λέξη παράνοια. Σχεδόν ένα εκατομμύριο φιλοδώρημα θα παίρνει ο πρόεδρος για παράδειγμα αν υπηρετήσει δύο θητείες και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διάφοροι άλλοι πολυχρονεμένοι καρεκλοκένταυροι. Βρε πάτε καλά; Are you serious?

Φιλοδώρημα στο δικό μου μυαλό είναι όταν δίνω 3€ στο ντελιβερά. Οι πολλές εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ αγαπητοί μου δεν λέγονται φιλοδώρημα. Είναι ένα ποσό που οι πλείστοι εργαζόμενοι αυτού του τόπου χρειάζονται μερικές ζωές σκληρής δουλειάς για να το συσσωρεύσουν. Σταματήστε επιτέλους να προκαλείτε.

Από την 1η Απριλίου, για να γιορτάσουμε και τη σχετική επέτειο, έρχονται νέες μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Θα είναι πιο ακριβό ακόμη και το να αυτοπυρποληθούμε. Μήπως να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δημιουργήσουμε ανθρωπιστικό διάδρομο για την Κύπρο;

Η αστυνομία Κύπρου αποφάσισε επιτέλους -μετά από πολλά χρόνια αδράνειας- να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα και τον υπόκοσμο. Για να το πράξει αυτό έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες της εκστρατείας που θα κάνει, ακόμη και τις ημερομηνίες στις οποίες θα αρχίσει και θα τελειώσει η περιβόητη εκστρατεία της. Βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε.
Διότι ως γνωστόν ο υπόκοσμος δεν διαβάζει εφημερίδες και έτσι δεν θα μάθει το κατά τα άλλα επτασφράγιστο μυστικό της Αστυνομίας μας που φημίζεται για τις πανέξυπνες της επιχειρησιακές ενέργειες. Μήπως κάποιος μας κάνει φάρσα; Μήπως κάπου έχουν βάλει κάμερες και γράφουν τις αντιδράσεις μας σε όλα αυτά τα κουλά που συμβαίνουν γύρω μας για να παίξουν τα βίντεος σαν αόρατο φακό; Μνήσθητι μου Κύριε και θαυμαστά τα έργα σου…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση