ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι νέες φωτιές, τα εκατομμύρια των Αββακούμ και η πυροσβέστης Αννίτα

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αρχίζουμε με το κουΐζ της ημέρας που είναι σε κάθε περίπτωση συγκλονιστικό και δεν αποκλείεται να ανάψει φωτιές περισσότερο και από το Φουέγκο της Φουρέιρα: ποιος υποψήφιος περιφερειάρχης, του οποίου μάλιστα το όνομα προξένησε ντόρο, δικάζεται αυτή τη στιγμή για χρέος δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ; Βέβαια θα μπορούσε στο δικαστήριο να αντιτάξει πως  σε άλλους πολιτικούς χαρίστηκαν  πολύ περισσότερα λεφτά, όπως επίσης και το τραγούδι οι ωραίοι έχουν χρέη τα πληρώνουν με φιλιά.

Οι ωραίοι έχουν χρέη, τα πληρώνουν με φιλιά. Χρήστος Δάντης

Σε μια εποχή που ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες και στα δελτία θα αρχίσουν να μας λένε ξανά κάθε βράδυ πώς «ο κίνδυνος εκρήξεως πυρκαγιών είναι μεγάλος σε όλες τις δασικές περιοχές», η αγαπημένη μας influencer Αννίτα τρέχει ήδη σαν πυροσβέστης να σβήσει φωτιές σε κάθε σημείο της Κύπρου, ακόμη και παραλιακά. Κινδυνεύει να πάρει φωτιά ακόμα και η θάλασσα στα πιο παγωμένα της σημεία, όπως για παράδειγμα στον κόλπο των κοραλλίων. Στο τέλος της ημέρας όμως, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Ούτε καν στην πόλη της Αφροδίτης.

-Δεν μιλάς ξεκάθαρα. Μιλάς με γρίφους πάλι γέροντα. -Το ξέρω παιδί μου, αλλά «ξεκάθαρα» σε αυτό τον τόπο μόνο Χριστοδουλίδης μιλά και δεν μας βγήκε σε καλό.

Τα πράγματα στην υπόθεση τον Αββακούμιων άρχισαν να αγριεύουν επικίνδυνα. Χθες σε τηλεοπτικό πάνελ, ο δικηγόρος των μοναχών κύριος Βαβούσκος, μόνο μπουνιές δεν έπαιξε με τον γνωστό θεολόγο Θεόδωρο Κυριακού. Και ο μόνος λόγος που δεν έπαιξαν μπουνιές ήταν πως ο κύριος Κυριακού δεν βρισκόταν στο στούντιο αλλά είχε παρουσιασθεί στην εκπομπή σε σύνδεση μέσω βάιμπερ. Αν βρισκόντουσαν και οι δύο στο στούντιο η καημένη Κατερίνα Αγαπητού πολύ δύσκολα θα μπορούσε να τους χωρίσει και το γρονθοκόπημα θα ήταν σίγουρο.

Ο βασικός λόγος που έχουν ανάψει τα αίματα είναι πως τα λεφτά που διακυβεύονται γίνονται όλο και περισσότερα και ο κύριος Βαβούσκος προφανώς χρεώνει ακριβά τις υπηρεσίες του. Εξάλλου ο Θεός, όπως και οι δικηγόροι, δεν σώζουν κανένα δωρεάν.

Υπάρχουν βέβαια και σοβαρές κατηγορίες εκατέρωθεν, που αν αποδειχθούν θα συνιστούν αδίκημα τόσο ενώπιον εκκλησιαστικού όσο και ενώπιον αστικού δικαστηρίου.

Για παράδειγμα η πλευρά των μοναχών διαρρέει πως έχει αποδείξεις ότι κατέθεσε μεγάλα χρηματικά ποσά -και μάλιστα αδήλωτα- σε προσωπικούς λογαριασμούς του μητροπολίτη Ταμασσού. Ελπίζω κάτι τέτοιο να μην ισχύει αλλιώς το μόνο που θα μου απομένει θα είναι να τραγουδήσω τους στίχους του ελληνικού τραγουδιού της Γιουροβίζιον «πόνος μη μας εύρει μακάρι, πέφτω και κυλιέμαι σαν ζάρι»!

Πέραν από το εκκλησιαστικό σκάνδαλο, η κοινή γνώμη παρακολουθεί εμβρόντητη και τις εξελίξεις στην αμφίρροπη μάχη μεταξύ Γενικής Εισαγγελίας και Γενικού Ελεγκτή. Αύριο, η πρώτη πράξη της νομικής μάχης των μαχών αφού θα εξεταστεί η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή για παύση του και η δικηγορική του ομάδα αναμένεται να καταθέσει στοιχεία που πολλοί πιστεύουν πως θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου. Λάβετε θέσεις διότι η κατάσταση προβλέπεται πολύ μπουρδουκλωμένη. Ξεκάθαρα, που θα λεγε και με σαφέστατη ασάφεια ο νεαρός μας Νίκος. Διότι, όπως επανειλημμένα ξεκαθάρισε «εγιώ εν τζε»! 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση