ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Ολοι εναντίον όλων

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο πονηρός Οδυσσέας –καμία σχέση με την πονηρή αλεπού της πολιτικής μας σκηνής– διέρρεε προς κάθε κατεύθυνση τα άπειρα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του για να καταθέσει στην περιβόητή του ένσταση κατά της απαίτησης για παύση του. Αναμέναμε όλοι με αγωνία. Μα όταν έφτασε η μεγάλη στιγμή την περασμένη Πέμπτη τι δήλωσε; Δεν είμαστε έτοιμοι! Much ado about nothing, που θα έλεγε και ο Σαίξπηρ. Ή, όπως θα έλεγε σε άπταιστα κυπριακά η μακαρισμένη γιαγιά μου, «πολλύν καρκασιαλλίκκιν για το τίποτε, γιε μου».

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με το ότι κάποιες ενέργειες του γενικού ελεγκτή ακουμπούσαν τα όρια των εμμονών και του ναρκισσισμού. Ούτε με το ότι συχνά για να γλιτώσουμε 100 ευρώ ξοδεύαμε 1.000 σε έρευνες. Το μεγάλο πρόβλημα του Οδυσσέα ήταν ότι διύλιζε τον κώνωπα και κατάπινε την κάμηλο. Και εξηγώ: ενώ υπήρξαν τα τελευταία χρόνια σε αυτό τον τόπο σκάνδαλα επικών διαστάσεων, ο κύριος Μιχαηλίδης τα προσπέρασε –κάποιοι ισχυρίζονται ότι εντέχνως τα ξέπλυνε– και κόλλησε στα ασήμαντα, όπως για παράδειγμα στην ανακαίνιση της κρεβατοκάμαρας του Χριστοδουλίδη ή στο αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά του στο σχολείο (στην οποία υπόθεση εισηγήθηκε λύση που θα ήταν πολύ πιο δαπανηρή). 

Και σαφώς είναι δικαίωμα του γενικού ελεγκτή να ελέγχει ακόμη και τα μικρά και ασήμαντα, νοουμένου όμως πως θα επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο για τα μεγάλα και τα σοβαρά. Τόσο απλά, τόσο αυτονόητα, τόσο ξεκάθαρα (αν έμεινε βαρύτητα στη λέξη ξεκάθαρα μετά την κατάχρηση που της έκανε ο πρόεδρος). Ο Οδυσσέας παρουσιαζόταν υπέρμετρα αυστηρός επιλεκτικά, προφανώς νιώθοντας τύψεις για το πόσο υπέρμετρα χαλαρός συμπεριφέρθηκε σε άλλες περιπτώσεις. Με λίγα λόγια, κάποτε δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί και κάποτε το σπαθί δεν φαινόταν απ’ τις πολλές μύγες.

Μιλώντας για μύγες, η Κατερίνα Αγαπητού τρόμαξε με ζωύφιο που μπήκε στο στούντιο την Παρασκευή και φώναζε πως αν δεν το εξολοθρεύσει κάποιος δεν μπορεί να συνεχίσει την εκπομπή. Μας θύμισε την περιβόητη σκηνή με τη Φρύνη Παπαδοπούλου στο ΡΙΚ και την κλασική πια ατάκα «δεν συνεχίζω το Δελτίο Ειδήσεων αν δεν πάρει κάποιος αυτή τη μύγα από το στούντιο». 

Η Κατερίνα –που φοβάται τα ζωύφια– πρέπει όμως να μας απαντήσει, όταν την προηγούμενη μέρα είχε στο στούντιο τον Χρίστου και τον Νικόλα, δεν τρόμαξε από τους κουκουλοφόρους; Διότι, η epic δήλωση του national Prince ήταν πως όπου βρίσκεται το ΕΛΑΜ βρίσκονται συνήθως και κουκουλοφόροι! O tempora o mores! 

Απαράδεκτος ο Νίκος Χριστοδουλίδης, να πηγαίνει στο γήπεδο με τη φανέλα της ομάδας του, έγραψε έξαλλος σε ανάρτησή του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιας. Ενώ βέβαια το να δίνεις εκατομμύρια σε φίλους σου για να κουβαλούν νερό που κανείς ποτέ δεν ήπιε για να στηρίξεις την Ομονοιάκκα είναι απόλυτα φυσιολογικό. Με τη λογική του ανακαινισμένου ΑΚΕΛ πάντοτε. 

Όπως φυσιολογικό ήταν και το να υπόσχεσαι απλόχερα τα πάντα στον εθνικό εργολάβο με αντάλλαγμα να ρίχνει καπιταλιστικό ρευστό στην ομάδα του Λαού. Κοκκίνισε από ντροπή μέχρι και το νερό που είχε μείνει μολυσμένο στα τάνκερς. Τι να πει κανείς; Προφανώς άλλαξαν τα χρώματα στην Εζεκία Παπαϊωάννου μα όχι και τα μυαλά. 

Αιχμές άφησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου για τον ρόλο του νυν και του τέως προέδρου στο ναυάγιο του Κραν Μοντανά. Και συνδέω το ναυάγιο με τη δήλωση του νεαρού Νίκου πως δεν υπάρχει ναυάγιο στις εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό. Το ρεπορτάζ θα μπορούσε κάλλιστα να κλείσει με μουσική υπόκρουση το soundtrack από τον Τιτανικό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση