ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Πάμε μια Voltα στο φεγγάρι

=ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου θα έχουμε το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος της Κύπρου, του Volt. Πρόκειται για την ενοποίηση του Νέου Κύματος –θα το βρείτε στα βραχέα κύματα– του Κωνσταντίνου Χριστοφίδη και της Κίνησης Αμμόχωστος για την Κύπρο. Οι ιδρυτές φιλοδοξούν ότι όπως «φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι» έτσι και «κομματάκι, κομματάκι φτιάχνεται ένα μεγάλο Κόμμα».

Στην προχθεσινή πρώτη συνάντηση το παρών τους έδωσαν διάφορες πολιτικές προσωπικότητες, αλλά ιδιαιτέρως σχολιάστηκε η παρουσία του Αχιλλέα Δημητριάδη. Προφανώς, το φλερτ με το ΑΚΕΛ δεν θα καταλήξει σε σοβαρό δεσμό, ενώ προβληματάκια φαίνεται να υπάρχουν και με την ανανέωση των Νέων Δυνάμεων, οι οποίες πια δεν είναι ούτε ιδιαίτερα Νέες ούτε με πολλές Δυνάμεις.

Το νέο κόμμα θα υπάγεται στο ομώνυμο κίνημα Volt Europa που αυτή τη στιγμή καταγράφει παρουσία σε 30 ευρωπαϊκές χώρες. Οι στόχοι και επιδιώξεις του Volt ακούγονται μια χαρά, αλλά προβληματίζει λίγο η ονομασία του: σε κάποιους θυμίζει υπηρεσία delivery, σε άλλους ηλεκτρικό φορτίο και σε μένα το «βολτάρω» από τη λέξη βόλτα. Ας ευχηθούμε η βόλτα τους στην κυπριακή πολιτική ζούγκλα να έχει διάρκεια και να μην τους φάνε τα άγρια θηρία.

Πριν από τα Χριστούγεννα θα ξέρουμε αν θα ευοδωθούν οι επιδιώξεις για δημιουργία δύο ακόμη κομμάτων, ενός Σοσιαλδημοκρατικού –από άτομα που θεωρούν πως η ΕΔΕΚ δεν εκφράζει πλέον αυτό τον χώρο– και ενός στα πρότυπα των Πρασίνων της Ευρώπης από απογοητευμένα στελέχη των Οικολόγων, με μπροστάρισσα την κυρία Ατταλίδου αλλά και ένα όνομα που θα σκάσει σαν βόμβα και μάλιστα υδρογόνου σε περίπτωση που το εκκολαπτόμενο σχέδιο υλοποιηθεί.

Το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο Odyssey of the Seas επισκέφτηκε στο λιμάνι Λεμεσού ο μικρός αξύριστος Νίκος κατόπιν πρόσκλησης της πλοιοκτήτριας εταιρείας Royal Caribbean. Δυστυχώς τα εγκαίνια του κρουαζιερόπλοιου είχαν ήδη γίνει.

Πάντως, η πρόταση του νεαρού μας συνταξιούχου για δημιουργία ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου για τη Γάζα με κεντρικό σημείο το λιμάνι Λεμεσού αντιμετωπίστηκε θετικά και μπράβο του. Έξω πάμε καλά, που θα έλεγε και ο γέρος Καραμανλής. Με το μέσα δεν ξέρω. Ειδικά δε με το μέσα του Προεδρικού είναι πολλές οι απόψεις. Και βέβαια μιλώ για την περίφημη ανακαίνιση. Ειδικά δε, για το πάτωμα όπου καλύψαμε το πανάκριβο μάρμαρο στο Προεδρικό γραφείο με φτηνιάρικο παρκέ, από αυτά που δεν καταδέχεται ούτε ο Οδυσσέας να βάλει στο δικό του Μέγαρο. 

Επειδή ακούω πως είναι «επίτευγμα» που έδωσε ΑΤΑ μόλις ανέλαβε ο νέος υπουργός Εργασίας, και μάλιστα ο Κεραυνός το έμαθε όντας στο εξωτερικό από την ειδοποίηση της «Κ» στο κινητό του, γράψτε το πως αυτή θα είναι η «στιγμή Χριστόφια» του μικρού Νίκου. Μάλιστα, αν συνεχίσει ο υπουργός του να παίρνει τους υπηρεσιακούς μανδαρίνους, όπως τους έλεγε ο μακαρίτης, και να δίνει οδηγίες να μην εγκρίνονται αιτήσεις για εισαγωγή εργατών «επειδή οι τάδε υποστήριξαν Αβέρωφ», το σκληρό ροκ από τα ΜΜΕ θα γίνει heavy metal.

Κάποιοι στα ψηλά δώματα του ΑΚΕΛ ήθελαν να καταδικαστώ, δήλωσε ο Τάκης –χωρίς πλαίσια– Χατζηγεωργίου, αναφερόμενος στην υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης για την οποία αθωώθηκε πρόσφατα. Ποια ηγετικά στελέχη του πορφυρού κόμματος και για ποιο λόγο πολεμούν τον Τάκη; Θα μειωθούν άραγε οι συντροφικές πισώπλατες μαχαιριές –χαρακτηριστικό γνώρισμα του παλαιού ΑΚΕΛ– μετά τον εκσυγχρονισμό που επιχειρεί ο Στεφάνου;

Χαμός στο πάρκινγκ της Βουλής, όταν άντρας βουλευτής απερίσκεπτα έκλεισε τον χώρο με το αυτοκίνητό του και έτσι γνωστή –για τον ευέξαπτο χαρακτήρα της– βουλευτίνα δεν μπορούσε να βγει. Ακολούθησε μίνι Πόλεμος, χωρίς να επέλθει Ειρήνη στην Κύπρο ή έστω Ειρήνη στο πάρκινγκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση