ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Πελεκάνοι και άλλα πουλιά

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Ο κύβος ερρίφθη. Διότι, το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Κι αφού ο δρόμος μέσω του Συναγερμού κατέληξε σε αδιέξοδο, ο Πελεκάνος πήρε τον άλλο δρόμο, που ’χε τη δική του –έστω ζοφερή– ιστορία. Αναμένεται τώρα να δούμε αν θα εκλεγεί και θρονικός επίτροπος. Το σίγουρο είναι πως τους επόμενους μήνες θα δούμε ένα ανεπανάληπτο Game of Thrones.

«Οι φτηνοί τακτικισμοί του ΕΛΑΜ για αλίευση ψήφων ουσιαστικά ενισχύουν το ΑΚΕΛ. Και όσα επικαλείται τώρα ο Πελεκάνος αποτελούν υποτίμηση της νοημοσύνης των ψηφοφόρων του Συναγερμού. Πισώπλατη μαχαιριά στο κόμμα που τον ανέδειξε». Αυτά και άλλα πολλά λέει η αγαπημένη μας ινφλουένσερ για τον Πελεκάνο, γνωρίζοντας πως τώρα πρέπει να ανεβεί ένα βουνό για να κρατήσει το Γαλάζιο Κόμμα στην πρώτη θέση. Βέβαια, ως γνωστόν ο Πελεκάνος ήταν δημιούργημα του Πετρή και του Αβέρωφ, και είναι ακόμη ένας που δεν τον ήξερε ο Νίκαρος και του τον πλάσαραν ως «καλό παιδί» για αντικατάσταση του Κούσιου. Είμαι σίγουρος κανένας από τους πιο πάνω, πλην Κούσιου, δεν θα το θυμάται αυτό.

Βίντεο με σκηνές που θύμιζαν Σόδομα και Γόμορρα παρουσιάστηκαν στους Συνοδικούς, οι οποίοι δεν πίστευαν τι έβλεπαν και έψαχναν σαπούνι να ξεπλύνουν τα μάτια τους. Το μόνο που δεν ακούσαμε μέχρι τώρα –και δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί στο άμεσο μέλλον– είναι αν ο ζωηρός αρχιμανδρίτης είχε και λογαριασμό στο Onlyfans.
Οι εισπράξεις ερχόντουσαν από παντού και με κάθε τρόπο: από εισφορές, εράνους, πωλήσεις κειμηλίων και κρεπών, περιφορές λειψάνων, ζητιανιό στο Διαδίκτυο. Εν τούτοις τα χρηματοκιβώτια ήταν πολλά και προφανώς έπρεπε να γεμίσουν όλα. Έτσι ο –σεμνός και ταπεινός κατά τα άλλα– αρχιμανδρίτης της Μονής κατέθεσε και αγωγή εναντίον γνωστού θεολόγου, ζητώντας αποζημίωση €50.000. Ο λόγος; Κάτσετε καλά κι ακούστε: σε ομιλία του τους είχε χαρακτηρίσει φιλοχρήματους!

Ο πρόεδρος δικαιώθηκε με την επιμονή του στο σχέδιο «Αμάλθεια» και ακούστηκε να φωνάζει το σλόγκαν του –πρώην– φίλου του Χριστοφόρου Τορναρίτη «Never Surrender». Έστειλε μάλιστα στη γενέτειρά του Πάφο το μήνυμα να επιμένουν και αυτοί μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα.

Η Γερμανία πιέζει για επέκταση των σχέσεων ανάμεσα σε Τουρκία και Ευρωπαϊκή Ένωση και παρά τις δικές μας αντιδράσεις οι σχεδιασμοί των Γερμανών δύσκολα θα ανατραπούν. Η πλευρά μας βάζει σαν όρο τη βελτίωση στο Κυπριακό, που ορίζεται σαν η επιστροφή στις συνθήκες του Κραν Μοντανά, μα δυστυχώς πολλοί Ευρωπαίοι σκέφτονται σιωπηλά «όταν ήσασταν εκεί θέλατε να φύγετε, τώρα ζητάτε επιστροφή»; Και δυστυχώς θυμούνται και ποιος ήταν τότε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το ΑΚΕΛ ήταν το μόνο που είχε Τουρκοκύπριο στο ψηφοδέλτιό του, και αυτό του πρόσθετε στις ευρωεκλογές μερικές χιλιάδες ψήφους. Φέτος Τουρκοκύπριο υποψήφιο κατεβάζουν και οι Οικολόγοι που θεωρούν σίγουρο ότι θα πάρουν ψάρια –ψήφους– από μια λίμνη στην οποία μέχρι στιγμής το ΑΚΕΛ ψάρευε μόνο του και ανενόχλητο. Φίλος οικολόγος μου ανέφερε πάντως πως ανακουφίστηκε, όταν ο νεαρός ινφλουένσερ Φειδίας αρνήθηκε να μπει στο ψηφοδέλτιό τους, αφού δεν τον θεωρούσε «σοβαρή περίπτωση». Είδαμε και τις σοβαρές περιπτώσεις υποψηφίων και μερικές ήταν πολύ φαιδρότερες από τον Φειδία, που αν μη τι άλλο μοιάζει διασκεδαστικός και άκακος.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση