ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Πέρασαν τα δύσκολα, έρχονται τα χειρότερα

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εκεί που νομίζαμε πως τα είχαμε ζήσει όλα τους τελευταίους 11 μήνες, ήρθε η είδηση της χρονιάς για να αποτελειώσει τα τελευταία εναπομείναντα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Ο Ινφλουένσερ Φειδίας -ναι αυτός που κατασκήνωσε για μήνες έξω από το γραφείο του Elon Musk μέχρι να του δώσει μια αγκαλιά- μας ανακοίνωσε -μέσω Τικ Τοκ παρακαλώ- πώς θα είναι υποψήφιος για ευρωβουλευτής!

Το τραγικό; Μπορεί και να εκλεγεί. Το ακόμη πιο τραγικό; Ο Φειδίας σε καμία περίπτωση δεν είναι ότι χειρότερο, ή λιγότερο καταρτισμένο, έχουμε δει σε ψηφοδέλτια αυτού του τόπου. Δυστυχώς έχουμε δει και πολύ χειρότερα. Περιπτώσεις απείρως πιο φαιδρές που τις ψηφίσαμε και κάποτε τις εκλέξαμε κιόλας.

Ο εχθρός του γελοίου είναι το γελοιωδέστερο.

Δεν τον λες και γουρλή το νέο Υπουργό Δικαιοσύνης αφού μόλις ανέλαβε -και παρά την καθημερινή τηλεδιάσκεψη με τον Αρχηγό της Αστυνομίας- είχαμε επεισόδια σε 4 ποδοσφαιρικούς αγώνες με τον ένα να διακόπτεται και τον άλλο να μην αρχίζει ποτέ. Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

Η πρόσληψη και άλλων αστυνομικών εννοείται πως δεν θα λύσει το πρόβλημα. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως ήδη, για το μέγεθός μας, έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό αστυνομικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μόνο που θα λύσει το πρόβλημα είναι η αυστηρότατη τιμωρία των δραστών, όποιον μπαμπάκα ή θείο ή φίλο κομματόσκυλο κι αν έχουν. Α, κι αν είναι δυνατό να συλλαμβάνουμε κάποιον που ήταν στο γήπεδο την ώρα των επεισοδίων και όχι στο εξωτερικό.

Σέβομαι τις θέσεις της Εκκλησίας αλλά εδώ αναφερόμαστε σε αποφάσεις της Πολιτείας. Αυτά δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Εκκλησίας για τον προτεινόμενο νόμο περί τεκνοθεσίας ομόφυλων ζευγαριών. Καημό το έχουμε να ακούσουμε κάποτε και δικό μας Πρόεδρο να ξεκαθαρίζει στην Εκκλησία -με κομψό τρόπο ή όχι δεν έχει σημασία- πως καλό θα ήταν να παραμένει στα θρησκευτικά της καθήκοντα και να μην αναμειγνύεται σε υποθέσεις που διόλου δεν την αφορούν.

Λέγοντας αυτό δεν σημαίνει πως συμφωνώ κατ ανάγκην με την προτεινόμενη νομοθεσία αλλά πώς θέλω να σχηματίσω άποψη χωρίς την πίεση ή τους δογματισμούς κάποιου ιεράρχη.

Σε άλλες ειδήσεις ο Θοδωρής Αθερίδης δηλώνει πως αν ο Γιώργος Νταλάρας ήταν γυναίκα αυτός θα ήταν ερωτευμένος μαζί της. Και να σκεφτείτε πως είμαστε πολλούς μήνες μακριά από το σφίξιμο της ζέστης. Προδιαγράφεται πάντως μια ζόρικη μα ταυτόχρονα άκρως ενδιαφέρουσα χρονιά.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση