ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Πίσω και σας φάγαμε

=ΤΡΙΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μια φωτογραφία κυριαρχούσε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ομολογώ τράβηξε την περιέργεια μου. Μια κυρία, όχι ακριβώς καταδρομέας ειδικών δυνάμεων, με πλήρη στρατιωτική περιβολή και κράνος, συνοδευόμενη από αθλητικό παπουτσάκι, -πάλι καλά που δεν ήταν γόβα στιλέτο- περιφερόταν στην εμπόλεμη ζώνη της Γάζας, άνευ προφανούς αιτίας. Μαθαίνω τελικά πως είναι ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού (νομίζω καθόλου τυχαία η κατρακύλα του άλλοτε κραταιού κόμματος) και πήγε εκεί για να δει από που ξεκίνησαν όλα!

Σαν να λέμε ξενάγηση σε θεματικό Λούνα Παρκ. Η φωτογραφία δε, ήταν κάτι ανάμεσα στις ταινίες Οι Γερμανοί ξανάρχονται και Λούφα και παραλλαγή. Ναι, το γέλιο χρειάζεται στη ζωή μας, αλλά υπάρχουν και κάποιες στιγμές που είναι υπερβολικά τραγικές για να τις μολύνει ο λαϊκισμός και η γραφικότητα. Κατά τα άλλα, έλεος. Του Ευαγγελίου (όχι του Ευαγγελάτου) Με έψιλον. Διότι το έλαιος της ελιάς το κοιτάμε πια με δέος στα ράφια της υπεραγοράς μα δεν τολμούμε να το ακουμπήσουμε.

Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός. Μάνος Χατζιδάκις

Τι να γίνει; Ο εχθρός του γελοίου είναι το γελοιοδέστερο και ο εχθρός του γελοιοδέστερου βρίσκεται κάπου στην Κύπρο. Για την ακρίβεια βρίσκεται σε όλα τα κόμματα της Κύπρου, από το δήθεν Πράσινο μέχρι το πρώην Κόκκινο και νυν φούξια.

Καβγάς Χαραλαμπίδου με Αριστοτέλους διαβάζω και αμέσως διερωτώμαι πώς κατάφερε η Ειρήνη μας -ειρήνη στην Κύπρο και στις καρδιές μας- να τσακωθεί με τη Χριστιάνα Αριστοτέλους. Υπήρξε βέβαια και η Ειρήνη τηλεπαρουσιάστρια κάποτε αλλά αυτό ήταν κάπου στον περασμένο αιώνα και έτσι δεν μπορούσα να αντιληφθώ πιθανούς λόγους για μια τέτοια διαμάχη το 2023.

Τελικά εννοούσαν την κυρία Αριστοτέλους, πρώην Διευθύντρια των φυλακών και ο καβγάς είχε ως αφορμή τη μεταχείριση του πρώην υπουργού κυρίου Παπακώστα κατά την περίοδο που ήταν στη φυλακή με αφορμή την έκρηξη στο Μαρί. Το σοκ μου έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν στην αίθουσα ακούστηκε πώς ο μόνος που είχε επιδείξει ενδιαφέρον για την περίπτωση του κυρίου Παπακώστα ήταν ο Φούλης μας.

Ο οποίος Φούλης -που δεν είναι Foolish- ετοιμάζει, όπως φημολογείται, κινήσεις και εξαγγελίες που θα ταρακουνήσουν κι άλλο τα ήδη φουρτουνιασμένα ύδατα της πολιτικής μας σκηνής. Έχει γούστο στο τέλος να κάνει και δικό του κόμμα. Το φαντάζεστε;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση