ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Πίτσες και Αστυνομία

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Είμαστε σε μια κοινωνία που οι πίτσες φτάνουν πιο γρήγορα από την Αστυνομία, δήλωσε κάποτε ο Γάλλος σκηνοθέτης Claude Chabrol και πολύ φοβάμαι ισχύει απόλυτα στην περίπτωση του δικού μας κράτους. Δυστυχώς, σε αντίθεση με την Κυπριακή Αστυνομία, ο κυπριακός υπόκοσμος δουλεύει σαν ελβετικό ρολόι.

Τηλεδιάσκεψη κάθε πρωί με τον Αρχηγό της Αστυνομίας θα έχει ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Χαρτσιώτης. Δεν μάθαμε αν –ένεκα και του θεολογικού υποβάθρου του υπουργού– θα προηγείται προσευχή. Εξάλλου, αν δεν βάλει το χέρι του ο Ύψιστος, σωτηρία δεν βλέπουμε.

Άκουσα αξιωματούχο της Αστυνομίας να δηλώνει πως ενώ γνωρίζουν πως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και άλλες επιχειρήσεις είναι αναγκασμένες να προμηθεύονται εκβιαστικά συγκεκριμένα προϊόντα, δεν υπάρχει ούτε και μια επίσημη καταγγελία. Βρε μπας και η προστασία που προσφέρει ο υπόκοσμος είναι πιο αποτελεσματική από αυτήν που παρέχει η Αστυνομία; Την ίδια ώρα πολλά προβλήματα λειτουργίας παρουσιάζονται στο σύστημα ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης της καινοτόμας κυβέρνησης, e-Justice. Jesus Christ.

Κάποιοι χάκαραν το τηλέφωνο του Άντρου Κυπριανού με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κάνει ανάρτηση στο X, αναφέροντας πως κάποιοι στέλνουν μηνύματα εκ μέρους του στο Fiber! Προφανώς βέβαια από αβλεψία και υποθέτουμε πως εννοούσε Viber. Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε να εντοπιστούν άμεσα οι χάκερς και να μην είναι από την Επαγρύπνηση.

Η Κύπρος δεν έχει αξιοπιστία σε κανένα τομέα. Όχι, αυτή η δήλωση δεν ανήκει σε κάποιον εχθρό της Κύπρου που προσπαθεί να μας μειώσει επειδή μας ζηλεύει. Ειπώθηκε από τον κοντό με τη γραβάτα υπουργό και αν μη τι άλλο οφείλουμε να τον συγχαρούμε για την ειλικρίνειά του. Τόσο ισοπεδωτική αυτοκριτική είχαμε να ακούσουμε από τότε που ο αείμνηστος Κληρίδης μάς χαρακτήρισε Μπανανία και ψάχναμε φύλλα συκής, ή έστω φύλλα μπανάνας, για να καλύψουμε τη γύμνια μας, πολιτικώς και άλλως πως.

Ο κύριος Στιούαρτ δηλώνει πως στη Νεκρή Ζώνη «έχουν γίνει παραβιάσεις και από τις 2 πλευρές»! Ωχ. Θυμάστε που λέγαμε για την πολιτική των ίσων αποστάσεων και της εξίσωσης του θύτη με το θύμα; Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε βέβαια το κλασικό πως «η αναφορά του κυρίου Στιούαρτ θα μπορούσε να ήταν πιο… αντικειμενική», ενώ ο Τατάρ είπε το αναμενόμενο, δηλαδή πώς τα Ηνωμένα Έθνη μεροληπτούν υπέρ των Ελληνοκυπρίων! Καλά κρασιά και καλά ξεμπερδέματα. Διότι, κύριε Λετυμπιώτη μου, τελικά είναι πολύ υποκειμενικό πράγμα η αντικειμενικότητα.

Πέφτει και το τελευταίο οχυρό. Στο ανεπίσημα ημιαυτόνομο κρατίδιο της Πάφου, τη μόνη περιοχή της Κύπρου στις ελεύθερες περιοχές όπου δεν υπήρχαν κάμερες, αρχίσε η εγκατάστασή τους αυτή τη βδομάδα. Να ευχηθούμε καλές εισπράξεις.

Η επίτροπος Ισότητας των Δύο Φύλων, Τζόζη Χριστοδούλου, δήλωσε πως θα χρειαστούν 86 χρόνια για να επέλθει και στην Κύπρο πλήρης ισότητα ανδρών και γυναικών. Δηλαδή με βάση τους υπολογισμούς της αυτό θα γίνει κάποια στιγμή το 2110. Είπαμε να κάνουμε αυτοκριτική Τζόζη, αλλά έχεις αυτο-αναιρεθεί κορίτσι μου.

Πριν από δύο μέρες είχα δει τη φωτογραφία του Αβέρωφ Νεοφύτου δίπλα από το μαγκάλι κάπου στην Αργάκα και μου θύμισε καουμπόηδες στην Άγρια Δύση (του Ακάμα) που ανάβουν φωτιά και ετοιμάζονται να ψήσουν το βουβάλι που μόλις έχουν σκοτώσει. Σήμερα βλέπω ξανά φωτογραφία του σε κοσμική στήλη όπου είναι με παπιγιόν. Και του πήγαινε του μπαγάσα. Και του σαλονιού και του λιμανιού τελικά ο Φούλης μας. Για τις στιλιστικές του επιλογές, από μένα είναι ναι. His style rocks.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση