ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Πόλεμος και Ειρήνη και Αξιοπρέπεια

= ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν γνωρίζω τι σκέφτονται αυτή τη στιγμή ο Αβέρωφ Νεοφύτου και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αλλά άτομα από το στενό τους περιβάλλον διαρρέουν πως και οι δύο πρόκειται να είναι υποψήφιοι στις επόμενες προεδρικές εκλογές! Προσθέστε και τον Στεφάνου, αφού το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο την επόμενη φορά να διεκδικήσει με δικό του υποψήφιο. Αυτό είναι δεδομένο. Φανταστήκατε όμως να υποβάλει υποψηφιότητα η Αννίτα, και ο Αβέρωφ να κατέβει υποψήφιος σαν αποστάτης του κόμματος; Τι να πει κανείς. Karma is a bitch και ως γνωστόν συχνά η Ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα! Ίσως βέβαια τα πιο πάνω να είναι απλώς σενάρια ζωηρής φαντασίας συνεργατών των προαναφερθέντων προσώπων. Ίσως όμως και όχι…

Το σίγουρο είναι πως ο Αβέρωφ θα αποτραβηχθεί στο παρασκήνιο αλλά όχι για πολύ. Θα επανέλθει δριμύτερος, ή τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεσή του. Το πολιτικό του γραφείο οργανώνεται πυρετωδώς και θα είναι το αρχηγείο των επόμενων κινήσεών του.

Στον Συναγερμό πάντως επικρατεί μια έντονη δυσαρέσκεια για αποφάσεις του πρώην προέδρου, αφού ένεκα της μακρόχρονης και πολυδάπανης προεκλογικής εκστρατείας –και όχι μόνο– το κόμμα βρίσκεται στη χειρότερη οικονομική κατάσταση από ιδρύσεώς του. Μιλάμε για τρύπα εκατομμυρίων που φέρνει τη νέα πρόεδρο προ οδυνηρών διλημμάτων και πιθανών απολύσεων. Φαίνεται πως φεύγουν ανεπιστρεπτί οι εποχές των έμμισθων κομματικών στρατών και αυτό σίγουρα απειλεί την εσωκομματική ειρήνη.

Μιλώντας για ειρήνη, ας περάσουμε στην Ειρήνη Χαραλαμπίδου. Η Ειρήνη μας πάει για πόλεμο: απασφάλισε μάλιστα και είναι έτοιμη να πυροβολήσει. Αναφερόμενη στους έντονους ψίθυρους (κυρίως σχόλια ακροατών στον Άστρα, αλλά και αναρτήσεις στο διαδίκτυο) παραδέχεται πως δεν αναμείχθηκε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματος υπέρ Μαυρογιάννη, αλλά δεν θέλει να εξηγήσει τους λόγους διότι «τα εν οίκω μη εν δήμω»! Προσθέτει όμως πως οι λόγοι ήταν σοβαροί και ακουμπούσαν θέματα αξιοπρέπειας! Άσχετο, αλλά μόλις άκουσα «αξιοπρέπεια» θυμήθηκα το σλόγκαν με το οποίο έκανε ηρωική έξοδο ο Αβέρωφ: «αξιοπρέπεια, ευθύνη, ενότητα».

Η Ειρήνη τελειώνει την ανακοίνωσή της με την απειλή πως αν την προκαλέσουν τότε θα απαντήσει δημόσια! Μα τι εννοεί ο ποιητής, στην προκειμένη περίπτωση η ποιήτρια; Την αποδομούν καθημερινά από τον Άστρα αγνοί ακροατές –αλλά και έμμισθοι– ενώ οι τελευταίοι της σέρνουν τα εξ αμάξης και στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, με βάση δική της παραδοχή –σε πρόσφατη ανάρτησή της στο φέισμπουκ– στο ΑΚΕΛ δεν την αφήνουν να μετέχει σε κανένα από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και κατ’ επέκταση δεν της δίνουν ιδιαίτερο λόγο στις διαδικασίες λήψεως αποφάσεων. Τι άλλη πρόκληση περιμένει δηλαδή –σχετική ή μη με αξιοπρέπεια– για να μιλήσει δημόσια;

Η πεποίθηση του Ονασαγόρα είναι πως καζάνι που βράζει είναι πάντα θέμα χρόνου να ξεχειλίσει. Οι πρόσφατες δηλώσεις Στεφάνου περί ανάγκης επαναπροσδιορισμού του ρόλου των Νέων Δυνάμεων δεν ήταν τυχαίες. Ούτε και οι δηλώσεις Πρόδρομου ότι ο ΔΗΣΥ βρίσκεται σε βαθιά κρίση ταυτότητας. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι τόσο για το ΑΚΕΛ όσο και για τον Συναγερμό. Διότι –παρά τα πλατιά χαμόγελα των ηγεσιών– και τα δύο κόμματα μοιάζουν στον πυρήνα τους σαν ηφαίστεια που ξυπνούν.

Φυσικά, καθόλου δεν αποκλείονται οι κλυδωνισμοί και στα κόμματα που στήριξαν την κυβέρνηση. Διότι ο κόσμος είναι θυμωμένος. Διότι είναι στρυμωγμένος οικονομικά. Διότι νιώθει πως τον ξεγέλασαν. Διότι η σωτηρία της ψυχής –και η αξιοπρέπεια– είναι πολύ μεγάλο πράγμα. Και περίοδος χάριτος δεν υπάρχει πια. Για κανέναν.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑ

Ο αρθρογράφος με υποθετικές υποθέσεις παραθέτει, χωρίς να υπόσχεται, υποθετικές ενδεχομένως αποκαλύψεις ως πρότερον και να μην εκτελεί.
Τις Νέες Δυνάμεις καλώς τις αποδόμησε ο τέως ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος αλλά κάποιοι, εκμεταλλευτές, τις θέλουν πολιτικήν μόστρα ζώστρα μέχρι νεωτέρας.
Ένα μη μέλος του κόμματος λογικόν είναι να μην συμμετέχει και να ακούει τα (προ)αποφασιζόμενα πίσω από κλειστές πόρτες ουσιαστικά ενός ξενοκίνητου κόμματος. Άν υπόβαλε αίτηση εγγραφής μέλους και δεν έγινε δεκτή σημαίνει ότι δεν πληροί τα κριτήρια. Αν δεν υπέβαλε, αίτηση ή χαριστικής προσχώρησης, λαθροβιώνει επί σκοπού κομμουνισμού, τελευταία με τον Στεφάνου Αριστερά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο ανθελληνικό.

Γ. Αργυρού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση