ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Πολιτική του αυτονόητου

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Είπε που λέτε ο Ιωάννου το αυτονόητο και του την έπεσε το κομματικό σύστημα. Λες και δεν πηγαινοέρχονταν οι δήμοι στο τραπέζι της Βουλής σαν βαλέδες σε κουν-καν. Βγήκε και ο Πετρίδης απαντώντας στον Νικόλα, και είπε κι αυτός το αυτονόητο, πως η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αποτέλεσμα «πάρε-δώσε». Δημιουργήθηκαν σε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι στη Βουλή αιρετοί «Περιφερειάρχες», που θα δίνουν πολεοδομικές άδειες στους ντιβέλοπερ που θα χρηματοδοτούν τις εκστρατείες τους. Λες και δεν μας έφτανε η μέχρι σήμερα διαπλοκή πολιτικής – ντιβέλοπερ. Βέβαια σε μια χώρα που είναι υποψήφιος για «επιχειρηματίας της χρονιάς» Κύπριος που κατηγορείται από τα διεθνή ΜΜΕ πως ξέπλυνε 300 εκατ. της ρωσικής μαφίας, τι να πεις περί ηθικών προτύπων. Μου θυμίζει το πρωτοσέλιδο (στον ίδιο διαγωνισμό) του Ορφανίδη ως «κορυφαίου επιχειρηματία», λίγους μήνες πριν καταρρεύσουν οι υπεραγορές του, και ενώ είχε φεσώσει όλη την αγορά.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη η «Χαραυγή» σε μια συνέντευξη – σπονδή στον δήμαρχο Πέγειας Μαρίνο Λάμπρου, τον χαρακτήρισε ως «πετυχημένο» που «κατάφερε με αθόρυβο τρόπο να πετύχει την μεγάλη ανάπτυξη του Δήμου», και για αυτό αξίζει επανεκλογής. Ναι, είναι σε αυτόν τον δήμο που το ΑΚΕΛ μέσω της μεταρρύθμισης έστειλε τη Λάρα για να την «προστατεύσει», ναι, είναι σ’ αυτόν τον δήμο που μας κατηγορούν ως Κύπρο τα διεθνή ΜΜΕ πως ξεπλύναμε σε βίλες τα λεφτά της ρωσικής μαφίας. Ναι, είναι σε αυτού του επιχειρηματία σε αυτό τον δήμο που κρατικοί αξιωματούχοι και πολιτικοί αρχηγοί έπιναν και τραγουδούσαν μέχρι τις πρωινές ώρες για τα 50ά του γενέθλια. Όχι καλέ, η μεταρρύθμιση της Τ.Α. δεν έγινε μετά από συνδιαλλαγές.

Μετά τη συνάντηση με τη Γραμματεία του ΔΗΚΟ –στην οποία υπήρχαν μόνο γραμματείς και όχι Φαρισαίοι– πραγματοποιήθηκε προχθές Παρασκευή και αντίστοιχη συνάντηση του προέδρου με τη ΔΗΠΑ. Φήμες πως ο νεαρός Νίκος έβλεπε με το μισό του τον Μαρίνο Κλεάνθους δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο Σούπερ Μάριο δεσμεύτηκε να κάνει τα μαγικά του ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις των συγκυβερνώντων με τον πρόεδρο αλλά και οι αποδόσεις τους στις δημοσκοπήσεις. Το ’χει ξανακάνει.

Οι κακές γλώσσες λένε πάντως πώς σύντομα θα υπάρξει και άλλη συνάντηση του προέδρου όμως όχι με την ΕΔΕΚ ή άλλα στελέχη της συγκυβέρνησης. Αντίθετα, θα κληθούν στο Προεδρικό για καλύτερο συντονισμό όσοι αποτελούν την Συμπολιτευόμενη Πτέρυγα του Δημοκρατικού Συναγερμού! Αυτοί εξάλλου, οι ανεπίσημοι συγκυβερνώντες, σε αντίθεση με τους επίσημους, στηρίζουν πιο σταθερά τον νεαρό Νίκο και μάλιστα χωρίς μεμψιμοιρίες.

Η αγαπημένη μας ινφλουένσερ, σύμφωνα και με τη δημοσκόπηση της «Κ», εξακολουθεί να παραμένει η πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός του τόπου αλλά με σαφώς μειωμένα ποσοστά σε σχέση με το παρελθόν. Ώρα είναι να της την πέσει ο Σάκης.

Η Θεσσαλονικιά, αλλά για πάρα πολλά χρόνια στην Κύπρο και στο ΡΙΚ, Βίβιαν Κανάρη είναι υποψήφια της ΕΔΕΚ για το Ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχει λοιπόν εκπρόσωπος του δημοσιογραφικού κόσμου στις ευρωεκλογές. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι, η Βίβιαν είχε έρθει στην Κύπρο τέλη του περασμένου αιώνα για λογαριασμό του Σίγμα σχεδόν ταυτόχρονα με τον Ανδρέα Γιόρτσιο. Ο οποίος Ανδρέας, ειρήσθω εν παρόδω, παρόλο που ήταν στους ένθερμους υποστηρικτές του νεαρού Νίκου, δεν αξιοποιήθηκε κάπου, ούτε καν σε ένα Συμβούλιο Ημικρατικού Οργανισμού, ρε παιδί μου. Υπήρξε πολύ αυστηρό τελικά το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης (και ταυτόχρονα Θεολόγος) κύριος Χαρτσιώτης δήλωσε, προσκυνώντας την Ιερή Ζώνη, πως προσδοκά –εκτός από ανάσταση νεκρών– και στη βοήθεια του ιερού κειμηλίου για να λύσουμε το Κυπριακό! Νομίζω μια καλή ιδέα θα ήταν να πάρουν την Ιερή Ζώνη και στο Προεδρικό μήπως επιτέλους λυθούν και τα προβλήματα της εικόνας του προέδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση