ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Πού πήγαμε και μας άρεσε

=ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Εξαιρετικά πήγε η συνάντηση των υπουργών με τον πρόεδρο στο Τρόοδος. Πέρασαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Υπήρξε μόνο μία παραφωνία: Στο γκρουπ «Πού πήγαμε και δεν μας άρεσε» υπήρξε η ακόλουθη μυστηριώδης ανάρτηση: «Πήγα στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος. Εκεί ήταν ο Πρόεδρος και διάφοροι Υπουργοί. Έκανα τεστ στα γκαρσόνια και δεν μιλούσαν καλά αγγλικά! Μου φέρθηκαν με αγένεια και στο τέλος, ενώ όλοι οι άλλοι έφαγαν δωρεάν, εμένα μου έφεραν να πληρώσω τον λογαριασμό. Ποτέ ξανά». Την ανάρτηση συνόδευαν τα αρχικά Π.Κ., τα οποία κάποιοι ερμήνευσαν σαν Πικραμένη Κύπρια και κάποιοι άλλοι σαν Πόπη Κανάρη.

Ακούστηκαν σπουδαίες ιδέες στην κυριακάτικη συνάντηση του Τροόδους. Ακόμη και υπουργοί που δεν φημίζονται για την ευστροφία τους εντυπωσίασαν με τη διαύγεια σκέψης και τις πρωτότυπές τους προτάσεις. Προφανώς στο μεγάλο υψόμετρο του εθνικού μας βουνού οξυγονώθηκαν καλύτερα οι εγκέφαλοι που μαζεύτηκαν για το περιβόητο brainstorming. Φήμες ότι η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί όλο και πιο συχνά αγγλικές ορολογίες για να εξετάζει με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο αγγλικών των υπουργών της δεν φαίνεται να ευσταθούν. What a shame.

Ένα από τα θέματα που κυριάρχησαν στο brainstorming ήταν το μούσι που άφησε ο πρόεδρος και πότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να το ξυρίσει. Η αλήθεια είναι πως το μούσι του πάει και του προσδίδει και μια… πραότητα στα όρια της οσιότητας. Ο Όσιος Νικόλαος ο Γεροσκηπιώτης, ο προστάτης των εγκαινίων.

Επιδιώκεται να φορτωθεί στο κράτος ο αγωγός EuroAsia Ιnterconnector με χαράτσι πολλών εκατομμυρίων στις πλάτες του καταναλωτή, δηλώνουν με έκδηλη την αγωνία τους οι Συντεχνίες της ΑΗΚ, άλλως Αμαρτωλής Αρχής Κύπρου. Και έχουν απόλυτο δίκιο. Δεν σηκώνει άλλη κρατικοδίαιτη υπηρεσία υπερχρεώσεων η καμπούρα του Κύπριου καταναλωτή. Τον αρκούν και με το παραπάνω οι ληστρικές υπερχρεώσεις της ΑΗΚ.

Η βασίλισσα του Instagram, της Βουλής και του Συναγερμού δήλωσε σχετικά με την κριτική που εξέφρασαν Αβέρωφ Νεοφύτου και Κωνσταντίνος Πετρίδης για την Οικονομία πως οι πρώην αξιωματούχοι έχουν δικαίωμα στην άποψή τους. Στο «πρώην αξιωματούχοι» τόνισε λίγο περισσότερο το «πρώην» ώστε να το υπενθυμίσει προς κάθε κατεύθυνση.

Στους επόμενους μήνες και μόλις μπούμε στην τελική ευθεία για τις προσεχείς εκλογές, το ΑΚΕΛ αναμένεται να σκληρύνει τη ρητορική του στο Μεταναστευτικό. Αυτό κρίθηκε απαραίτητο κατόπιν πιέσεων από πληθώρα μελών της βάσης του κόμματος. Προφανώς μαζί με το σφυροδρέπανο θα απαλειφθούν και κάποιες αντιλήψεις που δεν συμβαδίζουν με τα νέα κοινωνικά δρώμενα.

Ο Σιζόπουλος πιέζει παρασκηνιακά τον Χριστοδουλίδη να τοποθετηθεί ξεκάθαρα σε σωρεία θεμάτων που άπτονται των αναμενόμενων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Ως γνωστόν ο ξεκάθαρος Νίκος αρέσκεται σε στάση εποικοδομητικής ασάφειας σε όλα τα καυτά θέματα, όμως στην προκειμένη περίπτωση η δήλωσή του πως θα διαπραγματευθούμε από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά δημιουργεί μια νευρικότητα στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ. Τον γόρδιο δεσμό θα κληθεί να λύσει o εθνικός μας Πρίγκηψ, ο οποίος προς το παρόν τηρεί σιγή ιχθύος.

«Πώς μπορώ να ξεφορτωθώ για πάντα τους ζίζιρους από την αυλή μου; Δοκίμασα τα πάντα χωρίς επιτυχία. Προσπάθησα να το ψάξω και στο Google αλλά δεν ξέρω πως λέγονται οι ζίζιροι στα Αγγλικά». Αυτή ήταν πραγματική ανάρτηση ανώνυμου μέλους σε δημοφιλές γκρουπ του φέισμπουκ. Φήμες πως την ανάρτηση την έκανε η κυρία Γιαννάκη ελέγχονται ως ανακριβείς. Have a beautiful Sunday.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση