ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ

=ΤΡΙΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

H κυρία Ατταλίδου (Πατταλίδου την αποκαλούσαν πίσω από την πλάτη της κάποια διαμετρικά αντίθετων απόψεων στελέχη των Οικολόγων) φεύγει πυροβολώντας από το Κίνημα. Το πιο κωμικοτραγικό; Ο πρόεδρος των Οικολόγων κύριος Θεοπέμπτου συμφωνεί μαζί της για πλείστα όσα τους καταλογίζει και δηλώνει απολογητικά πώς οι αλλαγές που ζητούσε η κυρία Ατταλίδου είχαν τροχιοδρομηθεί και ήταν θέμα χρόνου να υλοποιηθούν! Χαρακτηρίζει την απώλεια τεράστια αλλά ταυτόχρονα δηλώνει 99% σίγουρος πως στο τέλος η δραστήρια ομολογουμένως βουλεύτρια θα παραμείνει κοντά τους.

Από την άλλη, στελέχη των Οικολόγων που βρίσκονται ακόμη κοντά στη γραμμή Περδίκη νιώθουν ανακουφισμένα με τη φυγή της Ατταλίδου και καμιά αλλαγή δεν θέλουν να κάνουν προκειμένου να την κρατήσουν. Οι διαφορές πάντως ανάμεσα στην βουλεύτρια και το Κίνημα δεν ήταν αμελητέες και ασήμαντες (όπως για παράδειγμα ανάμεσα σε ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ) αλλά πολλές και σοβαρές, σε σημείο που κάποιος αναρωτιέται τι τους έφερε κοντά to begin with.

Όλοι θέλουν να σώσουν τον πλανήτη μα κανένας δεν θέλει να βοηθήσει τη μάνα του να πλύνει τα πιάτα. P. J. Rourke

Πιο συγκεκριμένα, η κυρία Ατταλίδου αναφέρει στην ανακοίνωσή της την αποχή του κόμματος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές που είχε ως έμμεσο αποτέλεσμα την εκλογή του κυρίου Χριστοδουλίδη, καθώς επίσης την προσπάθεια του κόμματος να την φιμώσει όταν η ίδια επέλεξε να στηρίξει Μαυρογιάννη. Κάνει επίσης αναφορά σε θέσεις που πόρρω απέχουν από θέσεις Πράσινων κομμάτων της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα στο σύμφωνο συμβίωσης, ενώ και στο Κυπριακό νιώθει πως το κόμμα έχει αγκυλωθεί σε απορριπτικές θέσεις.

Η ψεσινή συζήτηση του θέματος πήγε μέχρι τα μεσάνυχτα και επειδή δεν επήλθε συμφωνία χειρισμών πήρε παράταση και για σήμερα. Σε κάθε περίπτωση το γεγονός παραμένει πώς το κίνημα Οικολόγων μόνο Πράσινο δεν είναι και σε πολλά προσομοιάζει στην ΕΔΕΚ που είναι ένα θεωρητικά αριστερό Κόμμα αλλά στην πράξη απόλυτα συντηρητικό με μια σχεδόν ακροδεξιά προσέγγιση στο Κυπριακό. Ζήτω η τρέλα.

Χύθηκε χορός εκατομμυρίων πάνω στο κορμί μου, δήλωσε η Δήμητρα Λιάνη, πρώην πέτρα του σκανδάλου, αεροσυνοδός, socialite, influencer του περασμένου αιώνα και χήρα του αλησμόνητου -για πολλούς λόγους- Ανδρέα Παπανδρέου. Ο πειρασμός να σχολιάσω μια τέτοια δήλωση είναι ακαταμάχητος αλλά θα δείξω αυτοσυγκράτηση και θα πω μόνο -όπως και το Euronews- No Comment.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση